Jquery Sıfırdan Slider Nasıl Yapabilirim
-
Herkese selam
Jquery kütüphanesi disinda bir kütüphane kullanmadan sıfırdan bir slider ve resim galerisi nasil yapabilirim. Css ve html bilgim var sadece Javascript konusunda zayıfim.
-
javascript konusunda zayıfsan geliştirmek adına ek kütüphane kullanmadan javascriptte geliştirmeni tavsiye ederim hocam.
-
Peki ornek olarak Javascript te nasıl yapabilirim mantığını anlatabilirmisin
-
Şimdi hocam kabataslak anlatmam gerekirse slider'larda bir herşeyi kapsayan div vardır ve bu div'in overflowları hidden'dır slider bu ana divin içinde sağa ve sola hareket eder.Overflow'un hidden olmasının sebebi slider'ın içinde hareket edeceği bir alan oluşturmaktır.Bu kapsayıcı alanı oluşturduktan sonra onun içerisine hareketli olacak bir div daha açacaksın işte bu div bütün hareketi sağlayan div olacak slider'da olması gereken tüm objeleri kapsayacak.Mesela sen slider'ın sol ok tuşuna bastığında bu içerideki hareketli div'in css left özelliği + değerlere doğru işleyecek sağ ok tuşuna bastığında - değerlere doğru işleyecek (net değer veremiyorum çunku hareketli div'in içine yerleştirdiğin objelerin boyutlarına göre değişir ) sen bişeyler yap eksikleri beraber düzeltelim bu konu üzerinde hem merak eden arkadaşlarda görmüş olur.
sokoban tarafından 20/Ağu/13 13:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam kaba taslak şöyle söyleyeyim,
Css tarafında: position, relative, absolute, opacity, overflow gibi kavramları sık sık kullanırsın
JavaScript - jQuery tarafında: aktif veya seçili eleman bulma, animate, css, sonraki eleman, önceki eleman, indeks bulma, seçili eleman ile işlem yapma, eq gibi kavramları sık sık kullanırsın.
-
jquery slider tutorial --- jquery slider yapımı diye arat zilyon tane sonuç çıkıyor googleda gerek Türkçe gerek ingilizce, ve herhangi birini deneyip kavrayıp kullanman yarım saat sürmez.
edit..benden önce mantığı anlatanlar olmuş, ama sana tavsiyem araştır, inceleyerek mantığı çöz sonra kendin yaz.
wasd tarafından 20/Ağu/13 13:49 tarihinde düzenlenmiştir -
sokoban bunu yazdı
javascript konusunda zayıfsan geliştirmek adına ek kütüphane kullanmadan javascriptte geliştirmeni tavsiye ederim hocam.
Buna gerek yok direk jquery'e balıklama atlayabilirsin hocam ben böyle yaptım yaptığım şeyleri de açtığım konulardan bakabilirsin ama şöyle bir durum var; zaten jquery'e balıklama atlasan da ister istemez javascript öğreniyorsun. sadece document by id element falan fıstık bişiler var onları öğrenmesen de olur onun haricinde indexOf gibi eşitlikte züper işine yarayacak şeyleri öğrenmen gerek if else falan fıstık
-
Dostum şu eğitimde istediğin var.
http://www.lynda.com/jQuery-tutorials/Set-a-Marquee-to-Autoplay-with-jQuery/85223-2.html
Hatta sana bütün eğitimlerin olduğu torrent linkini vereyim. Bu eğitimlere çalışarak jquery ile çoğu şeyi yapabilirsin.
Lynda.com - jQuery Bundle (Essential Training + 13 projects)
-
by_Tet bunu yazdısokoban bunu yazdı
Buna gerek yok direk jquery'e balıklama atlayabilirsin hocam ben böyle yaptım yaptığım şeyleri de açtığım konulardan bakabilirsin ama şöyle bir durum var; zaten jquery'e balıklama atlasan da ister istemez javascript öğreniyorsun. sadece document by id element falan fıstık bişiler var onları öğrenmesen de olur onun haricinde indexOf gibi eşitlikte züper işine yarayacak şeyleri öğrenmen gerek if else falan fıstık
bence yanlış bir mantıkla yürüyorsun hocam ama saygı duyuyorum.
-
Bu orneklerden faydalanabilirsin
http://thecodeplayer.com/
-
shock56 bunu yazdı
Lynda.com - jQuery Bundle (Essential Training + 13 projects)
bu jquery bundle iyimi? jquery ui da kullanılıyomu?