folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Junior PHP Developer Miyim?

Junior PHP Developer Miyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    ucenmi bunu yazdı

arkadaşlar bende seviyemi sorayım bare. yapabildiklerim depo otomasyona sistemi personel otomasyon sistemi ditek olarak wp tarzı bir admin paneli olan site . jquery json ile dinamik anlık güncellenen haber portalı mail gönderme sitesi falan filan işte şuan ne gelirse yapabiliyorum şimdi benim seviyem ne oluyor :D

çakma otomasyon :F

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    lalada bunu yazdı

sen başvur biliyomuş gibi davran benide junior diye aldılar adamlar yaptıklarımı görünce şaşırdı bayaaa.bende senden biraz daha iyiyimdir heralde

ama modüler yazabilmek çok önemli mesela bana bişey yazdırıyolar yazıp veriyorum adamlar direk sisteme entegre edebiliyo.

CodeI. falan mı kullanıyorsunuz veya sizin şirkete has bir OOP sistemi mi var hocam?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Senior/Junior meslek deki çalışma geçmişine dayanır. Yani dünyayı yazıyor olsanda 1 yıllık tecrüben varsa Junior'sundur. Ama Türkiye'de bu Senior-Junior durumları biraz karışık. 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Senior/Junior meslek deki çalışma geçmişine dayanır. Yani dünyayı yazıyor olsanda 1 yıllık tecrüben varsa Junior'sundur. Ama Türkiye'de bu Senior-Junior durumları biraz karışık. 

Yurtdışındayım hocam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Esas sorulması gereken o sistemleri deneyimleyip araştırarak mı geliştirdin, yoksa açıp üyelik sistemi yapımı videosu bilmemnesi izleyipte mi yaptın? Eğer videoyu izleyip aynen notepad'e geçirerek yaptıysan, arada da yazdığın komutların anlamlarını öğrendiysen daha yolun en başındasın demektir. Ama eğer sen o sistemleri yazmaya yeltenip tamamen kendi hevesin ve araştırmalarınla hazırladıysan biraz yol almışsın demektir.

PHP sonuçta script dili. Öğrenmesi zor değil. Bazen çok fazla abartılıyor. Bazı syntax ve kullanımları öğrendikten sonra, neyin nereden gelip nasıl işlendiğini bildikten sonra gerisini kullanacağın yere göre öğreneceğin sınıflara bakıyor. Dahili kütüphanenin içinde bile sırf heves edilip yazılmış tonlarca lüzumsuz fonksiyon mevcut. Manual'a baktığında tonlarca garip isimli, garip fonksiyonlar var. Belki bunlar gözünü şimdilerde korkutabilir. Fakat emin ol belkide %90'ını ileride kullanmayacaksın.

Junior, senior bilmemne bunlara şimdilik pek takılma. Bir süre sonra seviyeni kendin hissetmeye o şekilde davranmaya başlayacaksın. 

Austen tarafından 18/Eki/12 10:50 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Junior olarak gözüküyorsun.

Senior olabildiğini göstermen çok zaman almaz ama mantığı anlamışsan.

Eğer adamlar frameworklerle siteler kodlamış, veri tabanlarında en ala işlemleri yapmış trigger yapıları felan filan bunları tutup düzenleyebiliyorsan.

Aynı anda 2 3 5 10 fark etmez farklı yazılımcıyla ortak bir şekilde çaışabiliyorsan.

Kendi kütüphaneni ve tarzını oluşturabiliyorsan... (o kadar da alakalı değil ama güzel)

Fonksiyon yazmadan tut, optimizasyonuna kadar yapabiliyorsan.

Xml, Json, Jquery, Curl yapıları , NodeJs gibi  ve Php yi bunlarla entegreli olarak çalıştırabiliyorsan.

Troubleshooting işlemlerinde zaman kaybetmeden sistemi toplayabiliyorsan.

Putty gibi programları, yada arayüzleri kullanabiliyorsan (Çoğu zaman firma destek verir ama sen oraya senior giriyorsan server sahibi destek vermediğinde adamlar sana hoplar zıplar Çünkü bu adamlar 5 6 milyardan aşşa çalışmaz o kadar para veren bi adamda resmen miker adamı ona göre ), Ssh komutları biliyorsan yada netten bakınca direk uygulayabiliyorsan

Saldırı geldiğinde heycan yapmadan sisteme dahil olabilip durumu toparlayabiliyorsan...

E ticaret sistemini en baştan en sona tek başına kodlayabileceğine inanıyorsan da diyebiliriz özeti bu 

senior sundur.. Ama bu saydıklarımdan en az 2 3 tanesi yoksa biraz daha çalışman gerekmektedir.

Her adam her şeyi bilecek diye bir şey yoktur ama bunu isterler...

Bunlar az bile Css, de isterler Photoshopta :D Hatta Birde C#,phyton gibi şeyler de olursa extra large senior felan olabilirsin...

Benim görüşlerim bundan yana...

Kolay gelsin

Erdem tarafından 18/Eki/12 10:32 tarihinde düzenlenmiştir

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam öyle değil o işler, junior olabilmen için bir seniorun sana törenle rütbe vermesi gerekiyor. Sonra da şovalyelik geliyor. :P

O işler karışık ya sen şimi junior mertebesine erişmişmiyimdir diye sorarken yarın öbürgün iş hayatında iki üc tane dallama görürsün phpyi dün öğrenmiştir ama CTO olmak ister, yada üyelik sistemi yapmıştır öyle bir anlatırki data model, business layer, testing framework vs vs der ağzı laf yapar adamı senior bilirler.

Bana kalırsa SnipeTr nin tanımı doğru gözüküyor.

HolyOne tarafından 18/Eki/12 11:10 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam öyle değil o işler, junior olabilmen için bir seniorun sana törenle rütbe vermesi gerekiyor. Sonra da şovalyelik geliyor. :P

O işler karışık ya sen şimi junior mertebesine erişmişmiyimdir diye sorarken yarın öbürgün iş hayatında iki üc tane dallama görürsün phpyi dün öğrenmiştir ama CTO olmak ister, yada üyelik sistemi yapmıştır öyle bir anlatırki data model, business layer, testing framework vs vs der ağzı laf yapar adamı senior bilirler.

Bana kalırsa SnipeTr nin tanımı doğru gözüküyor.

Hocam okudum hepinizin yorumlarını başta şunu söyleyeyim eğitim seti açıp ordan bakarak uygulama yazmadım.Mesela if elseyi,işte post get methodunu setden öğrendim ama botu bunları bildiğim için kendim kullanarak yazdım falan

PHP ile beraber çalıştırabildiğim HTML den başka bişey yok şuan.Daha önce farklı yazılımcılarla beraber çalışmadım.Profesyonel anlamda bir ofisde kodlama yapmadım yani.Yani diyeceğim o ki bir haber portalını 15-20 gün gibi bir sürede deneme yanılmayla,araştırmayla yazabilirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Senior ve junior kurumsal arenaya çıktığında referans olarak gösterebileceğin yılların toplamıyla ölçülüyor. Şöyle ki çok tecrübeli olabilirsin fakat patronun senin düşük maaşla çalıştırabilmesi için mülakatlarda dikkat ettiği husus "referans gösterebildiğin yıllar" olacaktır.

Junior'ım diye sıkıntı yapma, çalışırken mantıklı ol yeter. Yani modüler yaz, öyle açıkta kalan değişkenler olmasın. Ayrıca veri ve değişken tiplerine, kullandığın kütüphanelere dikkat et. Fonksiyonlarını adam akıllı oluştur, public ve private ile atlama herşeye, hepsinden öte protected vardır, yani güvenliğe de önem ver.

Düşük maaşla işe girersin, işi öğrenirsin çünkü klavye başına oturmadan ya da yeni projelerinde sorunlarla karşılaşmadan yeni ayrıntılar öğrenemezsin.

Toplam Hit: 2898 Toplam Mesaj: 20