Kabalist Nedir
-
beyler kabalist nedir bilen varmı bunlar ne yapar ne ye tapar bi,len varsa bi zahmet yazsın
-
tam bılmıomda bu yahudılıkle alakalı bı terım. Hanı bızde ıslam tasavvufu vardır ya. Ona benzer bıcımde tevrata ek kabala ogretılerı vardır. Kabalıst bunları yorumlar. Tabı daha ıyı bılen varsa anlatsın bızde ogrenelım..
-
(KABALA) Hakkında illede bilgi istiyorsan
TED ANDREWS in
BASİTLEŞTİRİMİŞ
KABALA SİHRİNİ Tavsiye ederim.
Kişisel tavsiyem hiç bulaşma kabalaya filen
Abdulkadir Geylani
Abdulkerim Cili
Erzurumlu İbrahim HAKKı gibi
Evliyaların kitaplarını okuman
-
kabalist kabala yapan kişiye denir.Kabala çok kapsamlı bişeydir.Gizli öğreti vs. falan.Kabalanın %20 si yazılıysa geri kalanı sözlü eğitimdir.Bu yüzden bi üstad bulunması gerekir.Kabala tabanlı pekçok cemiyet vardır.Gül haçlılar.İlluminati vs.Kabala bir nevi büyü usulü olarakta kullanıldığı için başka dinlerede uyarlanabilr.
Yanlışım olabilir kabala kavramını tam olarak bilmiyorum ama yukardaki gibi bişey fakat.www.hermetics.org sanırım bu adreste vardı bişeyler bakın isterseniz
-
Kabala felsefesi çok eski bi israil felsefesidir. İslamdaki büyü bu felsefeden gelir. Parapsikolojinin ortaçağdaki tabanıdır. Günümüzde ise masonluğun tabanı haline gelmiştir. Haçlı seferleri ile Anadoluya gelen avrupalılar, zamanla parçalar halinde şovalyeliklere ayrılmışlardır. bunların İsrail kısmına düşenlerin çok katı ve sert kuralları vardı. zamanla bu insanlar psikolojik bunalımlara girdiler, birçoğu isyankar oldu, neredeyse hiç banyo yapmadıklarından bi çoğu hastalıktan öldü, kapalı bulundukları yerlerden dışarıya neredeyse hiç çıkmadıklarından, eşcinsel ilişkiye başladılar. Zamanla çok kuvvetlendiler ve denize açıldılar. Deniz korsancılığı ile çok fazla paraya sahip oldular. Vaktin mısır kralı bunları güney kıbrısa sürdü. burada sahip oldukları para ile çok görkemli binalar inşaa ettiler, bi zaman sonra kendilerine tapınak şovalyeleri adını verdiler. ekonomideki yeniliklerin hemen hepsini onlar keşfettiler. faizi keşfeden de onlardı. zaman geçtikçe bunlar kendilerine yeni semboller, yeni tanrılar velhasıl yeni bir din icat ettiler. öğretilerinde derecelendirilmiş rütbeler vardır, herkes 1. rütbeden başlar ve yükselir. 32. dereceye gelindiğinde ise "Üstad" olunur. diğer arkadaşların da bahsettiği gibi yazılı eserleri yoktur. sadece rütbelerin gidişatına dayalı prosedür kapsamında tarifler bulunabilir. öğrenilmesi ancak üstad gerektiren bir öğretidir. sadece varlıklı insanlar bu gruba dahil olabilmektedirler. tarihten bu yana, kabalistlerin (masonların) başını çoğunlukla politikacı ve sanatçılar çekmiştir. bu yüzden, dışarı bilgi sızdırmak, "büyük sır"rı birisiyle paylaşmak, hayatınıza mal olmaktadır. günümüz mafyası bir mason locasıdır. bunların tarihte en bilindikleri ise Leonardo Da Vinci ve ülkemizden bir isim olan (en bilindik türk) Süleyman Demirel'dir. Leonardo Da Vinci 4 ana masondan biri iken, Süleyman Demirel 32. dereceden üstad idi. ve masonluk tarihinde, belge karşılığı masonluktan ayrılan ve hiçbir şey anlatmamaya ant içen 2 masondan birisi Süleyman Demirel'dir. diğeri ise adını unuttuğum bi amerikan başkanı.
günümüz dünyasında mason localarının tam hakimiyeti medya iken, ülkemizde çığrından çıkmış bir durumdadır ve satanizmin doğduğu yerdir. ayinlerde kan içmek masonlukta ve satanizmde ortak olarak bildiğim tek şeydir. belki dahası vardır.
budur yani kabala denen olay. bu elemanların bir sırrı vardır ve bunu sadece baştaki 4 büyük mason bilir. eğer bir baş mason ölürse, hemen yeni bir mason diğer 3ü tarafından seçilir, ve sır yeni baş masona açıklanır. söylentilere ve Dan Brown'a göre, bu büyük sır hrıstiyanlığı yıkacak bir sırdır ve bu masonların elinde bir kozdur. yine söylentilerin dediğine göre, bu isanın annesinin kızlık durumuyla alakalı bişeydir. valla ben bu sırrı hepinize açıkliim, isanın annesi tipik bi orsp. idi. en azından şahsi fikrim :)
-
hoca son cumlenı begenmedım...
-
bence sacma burada bu konusuluyosa sir olmaktan cikmis olmali .ve bu önemli saydiklari sirri bu kadar kolay desifre etmezler di herhalde ayrica cokk önemli sir bumu bunu herkes söleyebilir önemli olan ispat etmek ,kime göre ispat dersen inananlar her zaman bu ispati cürütecek bi tez cikarirlar
onun icin
uydurma hikayeye benziyor
-
BartheZ bunu yazdı:
budur yani kabala denen olay. bu elemanların bir sırrı vardır ve bunu sadece baştaki 4 büyük mason bilir. eğer bir baş mason ölürse, hemen yeni bir mason diğer 3ü tarafından seçilir, ve sır yeni baş masona açıklanır. söylentilere ve Dan Brown'a göre, bu büyük sır hrıstiyanlığı yıkacak bir sırdır ve bu masonların elinde bir kozdur. yine söylentilerin dediğine göre, bu isanın annesinin kızlık durumuyla alakalı bişeydir. valla ben bu sırrı hepinize açıkliim, isanın annesi tipik bi orsp. idi. en azından şahsi fikrim :)
Şuan bilim adamları bile erkek e ihiyacı ortadan kaldırmışkenböyle bir mucize olamaz diye düşünmek çok yanlış
Hz.Meryem
Meleki etki ile mutasyon sonucu hamilik geçirmiş diye biliyorum.(mucizeler kerametler havadan olmuyor((nedensiz))bilimsel açıklaması mutlaka vardır)
+Peygamber efendimiz geçmiş iffetli kadınları sayarken Hz.Meryemide eklemiştir.
-
Hayır arkadaş bi komplodan bahsediliyor.Yani olabilir ama budur da denilmiyor.Sırrın ne olduğunu sadece tarikatın yüksek seviyeli üyeleri bilebilir.Dan Brown zaten kitaplarında birçok komplo teorisine yer vermiştir.Kitaplarıda komplolar üzerine kuruludur bir nevi.
arkadaş 32 derece demiş ama emin değilim.Benim bildiğim seviyeler hayat ağacındaki kürelere göre düzenlenir. Malkuth ,Kether vs. Kabala avrupadaki pekçok gizli örgüttün temelini oluşturur.
Ayrıca Berthez'in son cümlesine katılmıyorum.Ama sonuçta şahsi fikri fazlada karışamam :D
-
Birisi mail atmış desteğe, ben yaziim olduğ gibi..Öncelikle merhaba,Forumunuzda görmüş olduğum bir başlık http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=15804 için yazmayı düşünmüştüm ancak forumunuz üyeliğe kapalıymış. Bnei Baruch Türkiye Kabala Çalışma Grubu'na ait http://www.kabbalah.info/turkishkab/ sitesi Kabala'nın aslında ne olduğu ve Kabalist'in aslında kim olduğu ile ilgili bilgiler sunan bu konuda 'ücretsiz' bilgilendirmeler yapan,hiçbir çıkar grubu ya da art niyetli kişilerle ilişkisi olmayan, tamamen bilgilendirme ve Kabala'yı paylaşma amaçlı tek Türkçe sitedir.Bilginize sunmak istedim.Belki uygun görürsünüz ve linki forumdaki o başlığın altına bilgilendirme amacıyla koyabilirsiniz diye düşündüm.Bu maili olumlu karşılayacağınızı umuyor ve sitenize internet hayatında başarılar diliyorum.
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------
hoca son cumlenı begenmedım...
-----------------------------
al benden de o kadar.benim de cok sahsi fikrim var ama heryerde solemiyorum.
cumle cok canımı sıktı....
