Kabir Hayatı,Kabir Azabı
-
muhabbet fedaisi, orda dikkat edersen normal yazıp arkadaş "kalın" harflerle hesap sorar bir tavırda yazmışsın ben öyle algıladım. Kimse kimseye inancı dolayısıyla hesap vermek zorunda değildir. Kimsenin inancı sorgulanamaz, kimse kimseye senin "dinin ne bre?!" diyemez. Ben böyle sorulduğunu sezdim. Din konusunda kimsenin baskı yapmaya hakkı yoktur. Baskı olduğunu hissedersem gereken tepkiyi de veririm. Yanlış algıladıysam affola.
-
burda kimse kimisenin dinini sorgulamıyor konuyu açan arkadaş sadece bilgi vermiş hemen yok din sorgulanıyor falan filan diye atlamışsınız adam gibi okuyun bu dine inanıyorsanız kabul edin yok inanmıyorsanız burda zaten bi yorum yapmanız beklenemez kimseye saygısızlık etmeden çıkıp gideceksin
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Kabir azabı denilen şey, maddi alemin alışkanlıklarını tamamen bırakıp öteye ayak uydurmadır. Fiziki ortama uyum sağlamanı sağlayan bedeni bırakıp fiziki olmayan bir ortama geçmişsin,buraya alıştığın gibi orayada alışman gerek işte geçen süreye kabir azabı deniyo.
Birde "Kafirlerin kabir azabı, kıyamete kadar devam eder" denmiş. Yav ne alakası var, dini ne olursa olsun yada dini olmasın insan insandır.Gerçi yazının bütününede kendi inandığım düşünceler sebebiyle katılmıyorum da neyse,herkezin inancı kendine...
-----------------------------Kardeş dinini sorgulamıyorum yanlış anlama.Ama Kuranı- Kerimde son din islamdır.Denilmiştir ve islam tebliğ edilerek öğretilmiştir ayrıca insanın dinini araştırması emredilmiştir.Düşünsene bir hesap yapsak 60 yıl yaşayan bir insan tuvalette geçirdiği süre,uyku süresi vs durumları çıkardığın zaman 20 sene yaşıyorsun toplamda.Sen kabir azabını görmüş gibi konuşuyorsun bizde görmedik amma kuran-ı kerim de bu açık temsillerle ve peygamberimiz aracılığıyla anlatılmıştır.
İnneddine İndelallahil İslam. Son ve gerçek din islamdır.Kur-an Ayeti bu .Tabi şimdi bunu söylemek hutbelerde vs yasaklandı ya ben bu zihniyetin ta a.q.
-
dikdatoraa demişki:
---------------------
burda kimse kimisenin dinini sorgulamıyor konuyu açan arkadaş sadece bilgi vermiş hemen yok din sorgulanıyor falan filan diye atlamışsınız adam gibi okuyun bu dine inanıyorsanız kabul edin yok inanmıyorsanız burda zaten bi yorum yapmanız beklenemez kimseye saygısızlık etmeden çıkıp gideceksin
---------------------Konuyu baştan sona okumadığın belli oluyor. benim lafım konunun açılmasına değil konudan sonra holySeclorum'a yapılmış oran hesap sorarcasına olan sorulardır. Yoksa sizin inancınıza saygım var elbette kuran-kerim'i sorgulamıyorum. İstediğinize inanırsınız ama alternatif bir düşünce kuran ve size buna inanmanız için baskı yapmayan birine de hesap soramazsınız. Herkesin inancı kendine.
-
fistan kardeş .
yanlış anlamışsın. tamamdır affedildin.