Kablolu Anten Ucunu Scart Çevirmek
-
TV ye bu ucu bağlamam lazım ama TV de bu karasal anten girişi yok 2 tane HDMI bir tane Scart 1 tane VGA var ama karasal yayın için giriş koymamışlar.Tv :http://www.hepsiburada.com/awox-3282-32-82-ekran-hd-led-ekran-p-EVAWOX3282
Tvde yukarıdaki verdiğim linkteki tv şimdi ben karasal anten ucunu scart a nasıl çevirebilirim ordan görüntü ses almak için _?
-
Şundan alman lazım :
http://www.goodluckbuy.com/scart-digital-tv-dvb-t-hdtv-terrestrial-tuner-receiver-w-remote.html
İstanbuldaysan Karaköy'deki uyduculara sor onlarda vardır kesin.
mkyb tarafından 08/Eyl/17 21:16 tarihinde düzenlenmiştir -
f konnektörü scarta çevirmek için aradığını söyle belki yardımcı olurlar
yukarıdaki arkadaşın verdiği linkten daha uyguna bir şey bulmaya çalıştım ama malesef trde internette bulmak zor gibi anca elektrikçiler de bulabilirsin galiba araman gerek kolay gelsin.
-
huzi123 bunu yazdı
f konnektörü scarta çevirmek için aradığını söyle belki yardımcı olurlar
yukarıdaki arkadaşın verdiği linkten daha uyguna bir şey bulmaya çalıştım ama malesef trde internette bulmak zor gibi anca elektrikçiler de bulabilirsin galiba araman gerek kolay gelsin.
F konnektör bu değil hocam gözünü seveyim :)
Bunlar bildiğiniz eskinin erkek-disi jacklari
Konu sahibi hocam büyükşehir de isen tv cilere git rf modülatör arıyorum de ama bunu da elinde götür bana bu lazım ama tv de bu giriş yok de.
Arkadaş kafam yandı.
Dur bak anlatayım
O dediğin olay yani bu sende olan erkek dişi Jack
2 aşamalı kullanılır.
1 - görüntü ve ses aktarımı için.
2 - yeni sistem uydulardan yok ise eski tip çanak anten ya da tv üstü antenlerden 3-5 kanal izlemek için.
------------------
Uydu olmadığını varsayarak diyorum ki ; eski tip çanak antenin var ise , ve tv de rf girişi yok ise modülatör kullanmak zorundasın. Rf to scart
Ürün linki ;http://m.n11.com/rf-modulator-rf-girisini-scarta-donusturur-P183718145?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIt_7ZntiW1gIVysmyCh1xcQ-mEAQYASABEgJJZPD_BwE&gclsrc=aw.ds
Ama nasıl görüntü aktaracaksin muamma awox led tv de menü den tarama yapman gerekecek uğraşacaksin.
AMA ARADİGİN ÜRÜN O LİNK
Awox'lar düşük fiyatlı bir nevi çakma led tv lerdir 50-100mhz calisir
Ne demek diyecek olursan 15-20yil önceki tüplü TV ler 100mhz yani tüplü TV goruntusu alacaksın awox tan hele birde rf ile bağlayıp karasal yayın ile iyice çöp olacak görüntün.
En iyi görüntüyü hdmı ile bağlayıp hd bir cihazın hd kanalların da alırsın.
--------------------
Çanak anten olduğunu düşünürsek
Bir adet scart ya da hd cihaz alıyorsun tv ye bagliyorsun , çanak anten den gelen kabloyu da cihaza bagliyorsun calisiyor.
O senin elinde ki kablo bu cihazlar da calisMaz.
Çanak antenden gelen kablonun ucunda f konnektör vardır metal yuvarlak Google e resimler var f konnektör yazdığın da çıkar.
En temiz yöntem budur.
Aklında soru olursa sorabilirsin.
Çanak anten 40 lira
Tekli lnb 15 lira
Kablonun metresi 1 lira.
Modülatör 20-25lira
Scartli cihaz 30-50 lira.
Hd cihaz 50-100 lira
Fiyatlar ideal fiyatlar bunun altında ki ürünleri alma ustunde ki ürünlere de gerek yok hepsi rohs hepsi Çin.
-
Vardır belki.. İyi baktın mı?.. Eskiden uydu alıcılarının üzerinde de olabiliyordu diye hatırlıyorum.. yanılıyor da olabilirim.. Start girişten video ses sinyali geçer.. diye biliyorum yoksa tv tuneri alacak gibi gözüküyor..
-
O erkek jakın girişi yoksa, Monitöründe Karasal yayın alıcısı tuner yok demektir, İnternetten araştırman gereken alet, Scartten bağlanan Tuner kit olmalıdır. Tuner kitini alırsan onun bu jaktan girişinide göreceksin. Resimdeki jak tuner kit girişi içindir.
-
Hocam o giriş ne için lazım asıl önemli olan o.
karasal anten yada kabl tv için ise kendine bir tane karasal anten recievere alman lazım o kanalları taratman için.
Eğer ki dvr vb cihazın ıkıçını buraya vermek istiyorsan rf modulator işini görür kanımca.
-
Hocam bu bulunduğum yerde kurumsal digiturk var belgesel vs yani aşağıda ne izleniyorsa bende yukarıda onu iziliyorum.Odalara bu uç ile dağıtılmış ben TV yi değiştirdim ama bu tv de o giriş yok ben sadece asağıdan aynı yayını izlemek için istiyorum bu yayını yoksa TV de Redline TS40 Uydu alıcısı bağlı zaten
-
-
sansar55 bunu yazdı
tv de av girişi var hocam zaten
-
scart girişi var degilmi tv de.varmis.bende onceden aldigim cevirici var. pcye veriyordum. resmini cekeyim. ayni tv den bendede var.cok iyi.
sansar55 tarafından 09/Eyl/17 15:50 tarihinde düzenlenmiştir