Kablolu Anten Ucunu Scart Çevirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

TV ye bu ucu bağlamam lazım ama TV de bu karasal anten girişi yok 2 tane HDMI bir tane Scart 1 tane VGA var ama karasal yayın için giriş koymamışlar.

Tv :http://www.hepsiburada.com/awox-3282-32-82-ekran-hd-led-ekran-p-EVAWOX3282

Tvde yukarıdaki verdiğim linkteki tv şimdi ben karasal anten ucunu scart a nasıl çevirebilirim ordan görüntü ses almak için _?

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Şundan alman lazım :

http://www.goodluckbuy.com/scart-digital-tv-dvb-t-hdtv-terrestrial-tuner-receiver-w-remote.html

İstanbuldaysan Karaköy'deki uyduculara sor onlarda vardır kesin.

mkyb tarafından 08/Eyl/17 21:16 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    huzi123
    huzi123's avatar
    Erkek

f konnektörü scarta çevirmek için aradığını söyle belki yardımcı olurlar 

yukarıdaki arkadaşın verdiği linkten daha uyguna bir şey bulmaya çalıştım ama malesef trde internette bulmak zor gibi anca elektrikçiler de bulabilirsin galiba araman gerek kolay gelsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    huzi123 bunu yazdı

f konnektörü scarta çevirmek için aradığını söyle belki yardımcı olurlar 

yukarıdaki arkadaşın verdiği linkten daha uyguna bir şey bulmaya çalıştım ama malesef trde internette bulmak zor gibi anca elektrikçiler de bulabilirsin galiba araman gerek kolay gelsin.

F konnektör bu değil hocam gözünü seveyim :) 

Bunlar bildiğiniz eskinin erkek-disi jacklari 

Konu sahibi hocam büyükşehir de isen tv cilere git rf modülatör arıyorum de ama bunu da elinde götür bana bu lazım ama tv de bu giriş yok de. 

Arkadaş kafam yandı. 

Dur bak anlatayım 

O dediğin olay yani bu sende olan erkek dişi Jack 

2 aşamalı kullanılır. 

1 - görüntü ve ses aktarımı için. 

2 - yeni sistem uydulardan yok ise eski tip çanak anten ya da  tv üstü antenlerden 3-5 kanal izlemek için. 

------------------ 

Uydu olmadığını varsayarak diyorum ki ; eski tip çanak antenin var ise , ve tv de rf girişi yok ise modülatör kullanmak zorundasın. Rf to scart 

Ürün linki ;http://m.n11.com/rf-modulator-rf-girisini-scarta-donusturur-P183718145?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIt_7ZntiW1gIVysmyCh1xcQ-mEAQYASABEgJJZPD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ama nasıl görüntü aktaracaksin muamma awox led tv de menü den  tarama yapman gerekecek uğraşacaksin.  

AMA ARADİGİN ÜRÜN O LİNK 

Awox'lar düşük fiyatlı bir nevi çakma led tv lerdir 50-100mhz calisir 

Ne demek diyecek olursan 15-20yil önceki tüplü TV ler 100mhz yani tüplü TV goruntusu alacaksın awox tan hele birde rf ile bağlayıp karasal yayın ile iyice çöp olacak görüntün.

En iyi görüntüyü hdmı ile bağlayıp hd bir cihazın hd kanalların da alırsın.

--------------------

Çanak anten olduğunu düşünürsek 

Bir adet scart ya da hd cihaz alıyorsun tv ye bagliyorsun , çanak anten den gelen kabloyu da cihaza bagliyorsun calisiyor.

O senin elinde ki kablo bu cihazlar da calisMaz.

Çanak antenden gelen kablonun ucunda f konnektör vardır metal yuvarlak Google e resimler var f konnektör yazdığın da çıkar. 

En temiz yöntem budur. 

Aklında soru olursa sorabilirsin. 

Çanak anten 40 lira 

Tekli lnb 15 lira 

Kablonun metresi 1 lira. 

Modülatör 20-25lira

Scartli cihaz 30-50 lira.

Hd cihaz 50-100 lira 

Fiyatlar ideal fiyatlar bunun altında ki ürünleri alma ustunde ki ürünlere de gerek yok hepsi rohs hepsi Çin. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Vardır belki.. İyi baktın mı?.. Eskiden uydu alıcılarının üzerinde de olabiliyordu diye hatırlıyorum.. yanılıyor da olabilirim..  Start girişten video ses sinyali geçer.. diye biliyorum yoksa tv tuneri alacak gibi gözüküyor..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

O erkek jakın girişi yoksa, Monitöründe Karasal yayın alıcısı tuner yok demektir, İnternetten araştırman gereken alet, Scartten bağlanan Tuner kit olmalıdır. Tuner kitini alırsan onun bu jaktan girişinide göreceksin. Resimdeki jak tuner kit girişi içindir.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

Hocam o giriş ne için lazım asıl önemli olan o. 

karasal anten yada kabl tv için ise kendine bir tane karasal anten recievere alman lazım o kanalları taratman için.

Eğer ki dvr vb  cihazın ıkıçını buraya vermek istiyorsan rf modulator işini görür kanımca.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Hocam bu bulunduğum yerde kurumsal digiturk var belgesel vs yani aşağıda ne izleniyorsa bende yukarıda onu iziliyorum.Odalara bu uç ile dağıtılmış ben TV yi değiştirdim ama bu tv de o giriş yok ben sadece asağıdan aynı yayını izlemek için istiyorum bu yayını yoksa TV de Redline TS40 Uydu alıcısı bağlı zaten

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/rca-tos-lale-av-to-hdmi-cevirici-donusturucu-converter-scart-av-to-hdmi-donusturucu-adaptor-siyah-301030091

bu olurmu acaba

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

tv de av girişi var hocam zaten

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

scart girişi var degilmi tv de.varmis.bende onceden aldigim cevirici var. pcye veriyordum. resmini cekeyim. ayni tv den bendede var.cok iyi.

sansar55 tarafından 09/Eyl/17 15:50 tarihinde düzenlenmiştir

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
Toplam Hit: 4470 Toplam Mesaj: 13
çevirixi