Kablosuz Ağ Mesafesi
-
Elimde Türk Telekomun vermiş olduğu AirTies RT-205 model modem var. Bununla çevremde bir kablosuz ağ sistemi kurmak istiyorum. Sizce bu modemle en fazla kaç m^2 bir alanda ağ kurulyr. ve bunun için alacağım usb dongle bu uzaklığı etkiler mi ?
-
galiba ağ uzmanları daha gelmedi . . .
-
kaç metre mesafeden çektiği kullanma kılavuzunda yazıyordur.
-
mesafe modeme mi? yoksa usb dongle a mı bağlı?
-
ikiside aynıdır herhalde :D 100 metre sanırsam
edit: ha bide access point falan vardı galiba :D
-
access point olayı ayrtı tabi. onu fazladan satın alman lazım 100-120ytl civarıbişey kablosuz bağlantıyı uzatıyor
-
Hoca sinyallerin cekim gucu icin, cevredeki diger manyetik dalgalar,duvar kalinliklar,catidaki canak antenler vs hepsi onemli bir faktor...Rt 205 ile 300metre yayin yapan birisinede rastlarsin , yan odaya sinyal iletemeyen birisinede rastlarsin...deneyip ona gore hareket etmek gerek.
-
Out door 400m -indoor 100m diye biliyorum standardını ama omputerwolfun dedıgı gibi dış etkenlere bağlı.
-
bilgileriniz için çook teşekkür ederim.
-
usb dongle lar ii cekmior veri kaybı fln yuksek hele arada baglantıyı engelliyen duvar vs. varsa bnce normal wifi kartlardan al sonrada bi anten yap / al ... cekiş olrk baya artar interneti alan pc .. modem içinde netten fln arastır modemin üretici firmasınn sitesnde fln yazar ne kdr mesafeye kablosuz vericegi...
-
ben türktelekomdan aldığımı kullanmak istiyorum üstede belirttim airties şimdi 150m ve 300m de iki arkadaşım var bunlar ne almalılar ?
Toplam Hit: 4022 Toplam Mesaj: 13