folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablosuz Ağ Mesafesi (Götünüzden Sallamayınız)



Kablosuz Ağ Mesafesi (Götünüzden Sallamayınız)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek

    Şimdi kardeşim benim evimde adsl kablosuz modem war.


    dizüstü bilgisayara sahip olan bir arkadaşım bizim eve geldi oo ne güzel oyun moyun harbiden güzel bişey bu kablosuz ağ sistemi ancak merak ettiğim bir husus var ki bunun cevabını alabilirsem çok bahtiyar olacağım :)


    şimdi kardeşlerim. farzetin ki benim modemin yayın kapasitesi 100 metre kare şimdi 50m uzaktaki bi dizüstü benim ağı görebiliyo ancak merak ettiğim kısım şu :


    şimdi benim gönderme imkanım 100metre ben ona bi veriyi koalylıkla yollayabilirim ancak o da sorgu yapması iiçin bana veri yollaması gerek. şimdi 100 metre alan içerisinde dizüstü bağlanabilio ancak sorguyu yollayabildiğine göre acaba dizüstününde mi bi yayın kapasitesi var ?


    yani şöyle benim modemin yayın kapasitesi 1kilometre olsa (açık alan elbette) ve bu alanda 900m ötede bi dizüstü olsa benim ağı görebilecek ama ben internet paylaştırıyosam adam bi siteyi gezecekse farz edinki www.google.com yazdığı anda benim makineye get HTTP komutları gelecek e ama nası gelecek ?


     


    yaniii uzun lafın kısası dizüstünün (veya wi-fi pci kartının ) gönderme kapasitesi önemli mi önemliyse bu ne kadardır (metre cinsinden) yoksa yalnızca modemin yayın kapasitesi mi önemli ?


     


    olm işallah anlamışsınızdır o kadar yazdım bak... :D


    Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    mantık olarak öyledir tabi hoca sende cevabını vermişsin zaten.. laptop 10 metrelik alsın dielim senin modem isterse 10 km alsın bendne 10 metre uzakdaysa bağlanamam
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    ir2 doğru söylüyo,elektronik cihazların haberleşebilmesi için birbirlerine ulaşabilmeleri lazım.mesela bir baz istasyonunun yayın gücü yaklaşık 10watt tır,ama bircep telefonu en fazla 2watt çıkışgücü verir(normal bi cep telefonunun gücü 900mhz yani turkcell ve telsimde 2 watt,aveada 1800 mhz de ise 1 watt).diyelim ki birisi sizi aradı ve siz baz istasyonuna çok uzaksınız telefonunuz az çekiyo.bu durumda arandığınız anda sizin telefonunuza sinyal gelir telefonda sinyale karşılık verir fakat sizin telefonun gücü yetmediği için telefonun sinyali baz istasyonuna ulaşamaz.böyle bir durumda sizi arayan kişi sizin telefon çeksede size ulaşamaz.böle bi örnekle açıklamaya çalıştım.

    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    orası doğru da şimdi göt kadar cep telefonu çok uzaklardan baz istasyonuna bağlanabiliyosa wi-fida 10metre değğildir heralde

    Zimbabwe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockipsiz
    rockipsiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2002
    Erkek
    bu olayda karşılıklı iletişim olması gerekir yani hem router hemde taşınabilir cihazın sinyalleri birbirlerine rahatlıkla gidip gelebilmeli ki iletişim olsun. request & post olayı yani kısaca. şimdi gelelim asıl olaya kablosuz cihazların hemen hemen hepsinde ayarlar bölümünde sinyal şiddedi die bi bölüm vardır. maximum %90 %80... gibi gider. bu güç kazancı sağlamak için gerekli bişeydir. modem yanındaysa %100 güç harcayıp pili bitirmeye gerek yok. sonuç olarak kablosuz cihazdaki kapsama alanı önemlidir. ufak bi örnek vereyim. şirkette asus laptop üst kattaki wireless ağı görüyor ama bağlanamıyor, toshiba laptop çatır çatır internete giriyor, philips wireless kartı olan laptop bi masada çekiyor ama yanındaki masadan girmiyor. zaten laptopların içindeki wi-fi kartların anten bağlantısı var normal kablo bağlayıp laptopun içinde dolaştırıyolar bölece çekim kuvveti artıo.

    Always with me, always with you...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Ben fabrikada çalışma bürolarına kurdum 50 metrelik rahat alan...3 tane konteynır lüx ama :))..ortadakine modemi yerşeştirdim kapalı alan toplam 50 metre laptoplar wireeles ten taş gibi sinyal alıyor....Sonuçta Modem açık alanda 100 metre çekiyorsa laptopta 30 metre var 100 metre içerisinde normal sinyal alır 60-70 metrede güçlü sinyal alır ancak 110 dan sonra falan zayıf sinyal alır...130 da dial-up gibi olur yada hiç olmaz test etmek gerekir...


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    ya onu zaten biliyorum merak ettiğim nokta 100m yayın aralığı olan modeme 100m öteden bir notebookun sinyal yollayabilmesi için onunda sinyal gücünün 100m olması mı gerekir diye merak etmiştim sanırım öyle

    Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    2-3 gün içinde fabrikaya gidecem orada test ederim..ancak büyük ihtimalle modemin sinyal gönderdiği max.100metre ya 0 100 metrelik alan içindeki bir sinyali laptop algıladığı an sorun kalmaz...illa modeme direk ulaşması gerekmez sinyali yakalıyorsa tamamdır kablosuz ağ mantığı bu zaten ama test etmek gerek.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    Bilgisayarlar birbirlerini network ortamında 3 çeşit iletişim kuralı ile görürler bunlar



    • Tcp-ip

    • ipx/Spx

    • Netbeui dir...

    Bunlardan En yavaşı Tcp/ip'dir fakat internetin altyapısı Tcp-ip altyapısı üzerine kuruludurç çünklü diğer 2 prtokolden birisi Ibm'in özel malıdır, diğeride Route fonksiyonu içermemektedir...


    Şimdi Tcp/ip ile kurulu bir networkde, kaldıki bütün internet ve günümüz networkleri Tcp/ip üzerine kurulu; Tcp/ip nin altyapısı gereği gönderilen her paket veririn karşıya ulaşıp ulaşmadığını kontrol amaclı bir doğrulama  (parity byte deniyordu hatırladığıma göre) verisi gönderilir...


    Şimdi senin modemin 100 mt yayın yapsa bile laptobun onu karşılayacak kadar yüksek yayın alanına sahip değil sie o zaman bu aletler birbirlerini networkde görmezler...


    Diğer sorunun cevanına gelince laptoplarda eğer harici bir wireless card kullanıyorsan o zaman onun anteninin ortalama cekiş alanı kutusunda yazar ve genellikle acık alanda 30-50 mt civarındadır... Fakat özellikle dahili anteni olan laptoplarda (ör:datronlar) antenler lcd etrafında olduğunda dolayı çeküş gcü acık alanda 100 mt kadar cıkabilmektedir...


    vsvs.. :)


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek

    saol rene merak ettiğim kısımda buydu işte yani 2 tarafında birbirini tam olarak görmesi gerek şema halinde çizeyim doğru anlamışmıyım :


     


    Zimbabwe
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Yanlış düşünüyorsun, burada önemli olan senin notebook wireless card menzili değildir.Önemli olan senin wireless yayın yapan cihazının(access point,adsl wireless...) basma (dbi) güçüdür.Zira cep telefonlarıda aynı mantıkla çalışır.


    Örneğin ; diyelim ki senin access point cihazın kendi anteni ile 20 dbi güçte yayın yapıyor ve 100 m. ileriden notebook ile bağlanamıyorsun.Gidip sadece yeni bir anten (ör; 14 dbi) satın al, taktikdan sonra göreceksin ki çekim güçü %100'lere varacak.
    Yani burada notebook çekim güçü gibi birşeyden bahsetmek doğru olmaz, önemli olan senin AP cihazının güçüdür.


    Daha fazla bilgi için ieee 802.11g ve 802.11b protokellerinin sinyal modulasyonlarını incele, işin mantığını ters düşünüyorsun.


     

Toplam Hit: 6125 Toplam Mesaj: 18