Kablosuz İnternet Dağıtım İşi
-
Beyler aranızda bu işle uğraşan var mı? Bizim şehirde bir iki firma var ve bu firmaların eriştikleri alanlar sınırlı. Bir kaç mahalle ve özellikle bazı ilçelerde bu işe girişelim diyoruz. Ancak olaya hakim olduğum söylenemez. Bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili?
-
www.tahribat.com/Murit-onbasi_yamtar/
dostum bu murit bu işlerden anlıyor gibi. bir iki kişi daha vardı ama lakapları çıkaramadım şimdi. yamtarın profilden cıkar. -
Sağol hocam da ben işin teknik tarafından çok yasal tarafını merak ediyorum. Şirket kurmak lazım, şirket sözleşmesi BTK servis sağlayıcılığı koşullarına uygun olacak, servis sağlayıcılığı yetkisi alacaksın falan. Bunların toplam maliyetini, ayrıca gerekli teçhizatın toplam maliyetini öğrenmek istiyorum. Ya da bazı firmalar bayilik veriyor mesela. Hangisi daha uygun olur? Bayilik almak mı? Şirket kurmak mı? Bu tarz sorulara cevap arıyorum. Belki uğraşan vardır diye düşündüm. Potansiyeli gayet yüksek bir iş bence.
-
pm den skype felan yollarmısın
-
Aklina takilan merak ettigin ne varsa sor kardes bilgim kadar yardimci olmaya calisirim
-
Sanırım işin yasal tarafını iyice kavradım hocam. Şunu sorayım; mesela 1 km'lik bir alana wireless dağıtımı yapmak için almam gereken ekipmanlar ve bu ekipmanların maliyeti nedir?
-
Bu alana ne kadar yakin yerden sinyal basarsan o kadar iyi,iyi oldugu kadarda maliyetini artiracak
Butcen ne kadar bilmiyorum mesafeyi kabloyla katetmen problemli olacagi icin
link atman gerekecek bunuda istasyonlara boleceksin,tek bant uzerunden yayin yapman imkansiz bunu cok iyi bir sekilde kanallama yapicaksin clientlarin birbirinin datalarini dinlememsi icin izole destegi olan cihazlardan alicaksin tabi bu cihazlari calistirmak icin surekli elektrik ihtiyacin olacak bunlarin disinda
bu interneti beles vermeyeceksen ve istemediklerin girmesin istiyorsan
bunlari loglamak ayriyeten zorunlu oldugu icin 5651 yasa geregi Hotspot ihtiyacin olacak