folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kaçımızın İçinde Bir Tyler Durden Yatıyor, Nedir Bizi Durduran?

Kaçımızın İçinde Bir Tyler Durden Yatıyor, Nedir Bizi Durduran?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

alp bunu yazdı:
    -----------------------------

bu filmi abartısız 100 kez izlemişimdir, ne zaman izlesem senin gibi gaza gelirim ama bi süre sonra geçer

sen de henüz etkilerini yitirmemiş, biraz zaman geçince normale dönüyosun.

sistem, korku, baş kaldırma vs bunlar fight club'ta, matrix'te güzel şeyler:) bırakın orda kalsınlar

Zamanında bir aydan fazla sokakta yaşadım ben :| insanların değişimi hak ettiğini düşünmediğim için ve normal şekilde de yaşayabildiğim için sisteme uymaya karar verdim, biraz oyunculukla mutluymuş gibi görünmek kolaydır. Tutunacak bir şeyler arıyor insan, bazen cinselliğe tutunuyorsun, bazen ailene bazen arkadaşlarına ve bazen dine. Yaşamak için salakça sebepler arıyorsun, konfor ve lüks unsurları küçük mutluluklar veriyor örneğin bir iphone yada iyi bir araba.

Hayatım yine de çok normal değil, üç kuruş alacağın için iş yaparsın paranı almak için de adama abi çekersin, neden? Çünkü suyuna gitmezsen yavşaklık yapar. Oysa aklından onun o sakallı başını gövdesinden ayırıp merdivenlerden fırlatmak geçer. Kesin olarak öleceğimi bilsem bundan emin olsam yada kesin olarak ölmeye karar verirsem yanımda en az altı büyük pisliği veya büyük bir kalabalığı götürebilir, ne oldu lan diyecek kadar; bütün haber bültenlerini günlerce meşgul edecek kadar ağır bir şey yapabilirim. Kim buna değer yada geride kalanlar bunun ağırlığını çekebilir mi sorusu engel de olabilir; ama insanın ipinden boşandığında neler yapabileceğini iyi biliyorum. Benim için bir siyasetçinin ağızıyla götü arasında tek fark ağızının yüzünde götünün ise kıçında olmasıdır. Hiç kimse dokunulmaz değildir, yasalar bizim için değil değilse onlara uymak zorunda da değiliz

Kimseye ortalığı yakalım kaos oluşturalım demiyorum. Sadece merak ediyorum kaçımız böyle düşünüyoruz? Acaba hepimiz böyle düşünüyoruz da bizi bağlayan ailelerimiz, sevdiklerimiz için mi susuyoruz? Yoksa gerçekten bu bilgisayarların arabaların ve evlerin kölesi miyiz?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWRE
    EWRE's avatar
    Erkek

vandalizm bence bi saçmalık, her ne kadar bu başkaldırı haraketidir tabi kabullenemeyiz sistemin içindeki çarklar olarak falan falan diye uzun uza kedimizi teselli etmeye çalışsakta durdenizm bi hayal bi fantazi popüler kültürün içinde yaşayan biz insanların mevcut sistemden rahatsız olmamamız için Chuck Palahniuk vasıtasıyla elimize verilen bi oyuncak tüketmeye azami bağımlı olan insan oğlunun tüketimini minuma indirmeyi temel prensip edinmiş bu ideoloji bence kominizm gibi oda bi ütopya...

bu kou hakkında sayfalarca yazabilirim ama sonuna kadar okunmayacağını bilioyorum o yüzden bu kadar... saygılar 

karda iz bırakan makineye ne denir... karizmatik (fikret espri corp.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

insanoğlu bencede kendi keydiyle savaş veriyor.o mevkiler şan söhret vsvs hepsi bizim yaptığımız bizim sayemizde olan şeyler.onlar gelip seni ezince yada sen o yarattığın şeylerden yararlanamayınca azcık aklın varsa düşünüyosun.insanoğlunun kuruduğu sistem insan oğluna karşı oluyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Biraz taş atalım ki dalga oluşsun... üyeliksiz seyredilebiliyor.

facebook.com/video/video.php?v=138060262902064

facebook.com/video/video.php?v=138450446196379

facebook.com/video/video.php?v=136896776351746

bu bill hickin showunu altyazi dosyasiyla indirebilecegim bi yer biliyormusun ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

geniuss bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Biraz taş atalım ki dalga oluşsun... üyeliksiz seyredilebiliyor.

facebook.com/video/video.php?v=138060262902064

facebook.com/video/video.php?v=138450446196379

facebook.com/video/video.php?v=136896776351746

bu bill hickin showunu altyazi dosyasiyla indirebilecegim bi yer biliyormusun ?

hiç bir hikrim yok.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

vardı dövdüm

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mith
    mith's avatar
    Erkek

kapitalizm' in gözü kör olsun :/

Prozac Fan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

nezman daha çok para kazanmaya daha iyi işler yapmaya başlasam daha fazla korkmaya insanlara daha fazla kölelik etmeye başlıyorum.nezaman cebimde ekmek parası bile kalmıyorsa ozaman caddede yürürken kendimi daha özgür hissediyorum..bunları yaşadım keseden atmıyorum.arkadaşlıklar çevre aile para bunlar sadece insanların birbirinden gördüğü araba ev ve alışveriş merkezlerinde daha fazla zaman geçirmek için yaptığı şeyler.insan yanlız başına daha mutlu ve korkusuz yaşayabilr..en yakın arkadaşın hatta baban bile işin yok yada kötü diye seni eziq görebilir dışlayabilr..bu yüzden ailesi tarfından iyi yetişritlmiş zengin yada iyi okullarda okutulmuş,kravatlı insanların kölesi olmayın..

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

İşteyim çıkmam lazım konu güzele benziyor bir çizik __

İndia İndia !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Durden felsefesi sevdiklerimize mutlu  yaşama şansı vermiyor.Herkesin Durden gibi olduğu bir dünya şimdikinden daha sıkıcı olacaktır.Durden'ın yaşam şekli belli değil filmde.Sistemi yıkmak çin birşeyler yapmak eşsiz olacaktır peki ya sonrası ? Durden'ı n sabun şirketi kurduğunu mu göreceğiz? 

Biz arabalardan memnunuz güzel birşey işlerimizi kolaylaştırıyor.Zaman tasarrufu sağlıyor hayatımızı kolaylaştırılıyor.Burada karşı olmamız gereken şey bizler araba satın alırken yanında gizlice sattıkları kültür olmalıdır.

Aslında mp3 player satın alırken yalnızlığı ve araya sıkışmış aceleci bir yaşam tarzınıda satın alıyoruz.Bir iphone aldığımıza  aslında bir kültürü satın almıs olyoruz.Burger King'te yediğimiz bir whooper sadece whooper değil.

Derdenizm'in çok eksik yanı var bilimsel olarakta.Ben çözümü anarşizmde görüyorum.İnsanın insanı yönetmesine karşı olmak ve bu piç olmuş popüler kültür ürünlerini reddetmek.

"Kapitalizm herkesi birşeyler satması gerektiğine inandırır.Pazara sürecek brşeyin yoksa seni pazara sürerler."

Bireysel olarak yapmamız gereken şimdilik beyinlerimizi özgürleştirmek.TÜketim kültürünü reddetmek.Bİr hocamın yaptığı şu tespiti hiç unutmam.

"Eski yunanda insanlar aşık olduğunda bunu yaptırann aşk tanrısı,kavga ettiğinde bunu yaptıranın kavga tanrısı olduğuna inanırlardı.Bizse şimdi bir reklam izliyoruz ve dışarı çıkıp birşeyler satın alıyoruz ve buna özgür irade diyoruz.Hİç olmazsa antik yunanlılar dürüsttü."

Popüler kültürle savaşılmalı.Önce televizyonlarımızı çöpe atalım.Televizyonlarda ki magazin programlarındakiler,kalın sesle tarih konuşanlar dünya yıldızı messi..Bize fayda getirmeyecek popüler kültür ürünleri.

Giderek hissizleştirilen bir toplumdayız.Bütün dünyanın Madonna şarkılarından hoşlanan tek tip bireyler olması için uğraşılıyor.

Toplam Hit: 10270 Toplam Mesaj: 51