folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kader Konusuna Volkan Konak Bakışı

Kader Konusuna Volkan Konak Bakışı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Cübbeliye, züppeliye bir başka din adamına kendi beyin yetmezliğinden dolayı islamı ruhbanlaştırıp kuran hükümlerini mezheplere değiştiren, peygamber adına hadis uydurup onu 9 yaşındaki kızla evlendiren, sidiğini kanını içtiren kendini eleştirdi diye şair kafası kestiren bi adam olarak gösteren geçmiş zamanın "alimleri" ve onların uzantısı şimdiki sarıklı sakallı hödükleri hala 21. yy da ilim ehli diye ortaya sunan adamlar emin olun karısını yatakta sikerken de sünnete bilmemneye göre becermeye çalışan beyinsizlerdir,

adamın gözüne o sözde inandığı apaçık denilen ayet hükümlerini sokarsın hala sana gelir burda bik bik eder şu mezhebe şu alime şu görüşe göre böyledir diye zırvalar kafa siker bunun gibi adamları toplumun herkesiminden soyutlayıp aşşağılamak din adına konuşmalarını siklememek her inanca sahip kişiler için aslında bi görevdir, bunlar gibi aşşağılık insanlar yüzünden bu gün din algısı ve felsefeye bakış tüm islam coğrafyasında bu durumdadır,

ulan merak ediyorum insan hiçmi bikere olsun bulunduğu toplumun geçmişini geleneğini din diye dayatılan olguları biraz düşünüp sorgulamazda, eğer bi tanrı varsa onun kitabı nın yanında bir başka menkıbenin benim din anlayışım olmasındaki mantık nedir diye düşünmez ? (düşünemedi)

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

@unbalanced fetoş ne alaka hocam? Fetoş hakkında kelime geçmedi konuda, ona nasıl bağladın konuyu bunu onu anlamadım. Öyle bir yazmışsın ki sanki geçmişimde fetoşu savunmuşum gibi.  Hayatım boyu küfür ettiğim 1 kıvrak güllen 2 aqp yi forumun her tarafında belirtmişimdir bu güne kadar.

Buradan sonrası için seni tenzih ederim unbalanaced

Birde şunu anlamadım hala. Benim ilk yazdığım mesajda islama uygun olmayan ne vardıda insanlar bu kadar eleştirdi anlamadım. Ahmet hoca'nın islama uygun olmayan bir konuşması mı var o vidyoda? da bu kadar eleştirildi anlamadım.

"-DrKill senin bahsettiklerin doğru değil çünkü şundan şundan dolayı" diyebilen varsa çıksın beri gelsin. Volkan Konak'ın açıklamasının islami açıdan yanlışını açıklamaya çalıştım, saldıran saldırana anasını satayım. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bireyler kendini çok güzel belli ediyor.

Yok mezhep veya hadislere bok atmaya geldiyseniz 1. mesajımda belirtmiştim zaten. Mesaj yazmanıza gerek yok diye. Saygılı olup okumadan çıkmanız yeterliydi.

DrKill tarafından 13/Eyl/14 16:55 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kaderini sikeyim be canım Türkiyem...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@drkill, hocam ben senin şahsına bir şey demedim.. ben genel olarak bugün "alim" denilen insanlar için lafımı söyledim.. ha cübbeli zaten benim referansım olamaz hocam.. onla ilgili arkadaşlar gerekli şeyleri yazmışlar.. böyle adama inanmak her babayiğidin harcı değildir, o yüzden seni şahsi olarak tebrik ederim. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@drkill, hocam ben senin şahsına bir şey demedim.. ben genel olarak bugün "alim" denilen insanlar için lafımı söyledim.. ha cübbeli zaten benim referansım olamaz hocam.. onla ilgili arkadaşlar gerekli şeyleri yazmışlar.. böyle adama inanmak her babayiğidin harcı değildir, o yüzden seni şahsi olarak tebrik ederim. 

Bende inanıyorum hocam o adama, ayrıca üstte @Zodiac'ın yazdığı gibi.

Kanını idrarını içme olayları, bana denk gelmediği için üzgünüm hatta.

Siz boşverin onu bunu şimdi.

Sen paso ayetten gidiyorsun "ALLAH bana yeter" de yi örnek gösteriyorsun ayetten, ama öbür tarafta MÂİDE 35 te bana ulaşmak için vesile arayın ayetini göstermiyorsun?

ALLAH bana yeter de diyor zaten o ayette, bu ayette de vesile arayın diyor, yani ALLAH bana yeter dedikten sonra da vesile olan kişiye tapamayacağına göre, vesile ne olmuş oluyor? Senin elinden tutan o yolda geliştirmiş kişi olmuş oluyor kapiş?

Ama yok. Sen hep ayetleri tek taraflı al kopyala.

Ben sana geçen konuda da demiştim, senin için bir nur yaratsa MEVLA onu hafsalene alır mısın yutar mısın dedim, kem küm ettin cevap veremedin.

Aç bakim kur'an-ı inandığın peygamber için ne diyor, biz size bir kitap ve bir nur indirdik diyor, sende peygambere benim gibi beşerdi dersen tamam 10 numara ketenperelerdesin, ayrıca peygamberlerden çıkan şey ürin değildir.

Ki söylesem bilmezsin, bu dünya daki peygamber efendimizin zat-ı aslen gölgesidir, kendinin gölgesi yoktu en büyük mücizelerinden.

Ama sana kalsa o da beşer.

Hadi senin kafana döneyim yine, "ALLAH bana yeter" Bana YETER DEMEK HER İŞİMİ BEN ALLAH sayesinde görebilirim demek.

O zaman sen son peygambere neden inanıyorsun ki? ALLAH sana yeterse?

Zeytun-i tarafından 13/Eyl/14 17:15 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Hocam zaten sorgusuz suâlsiz her dediğine inanmak saçma olur, âlim iddiasındada bulunmadım, ama adamın doğru söylediği şeye "-yalan söylüyor" diye cevap verirsen eğer buna islamda elfaz-ı küfür denir. Doğruya yanlış demenin ne kadar yanlış olduğunu bilmen gerekir. Zaten o yüzden "-tamamiyle doğru değil o, şunda şundan dolayı " diye cevap yazdım senin paylaşımına.

Konunun ilk cevabında belirttiğim gibi "Kâder!" deyip geçiştirmek saçmalıktır. Ama bu saçmalığı açıklamak için yanlışıda doğru diye sunmamak gerekir..

Konuyu bir hadis ile bitirmek istiyorum;

Bir bedevi geliyor.
    Resulullah, bedeviye soruyor ;
    - Deveni nereye bıraktın ?
    Bedevi:
    -Allah’a emanet ettim.
    Resulüllah kendisine şu cevabı veriyor ;
    -Evvela deveni sağlam kazığa bağla, daha sonra Allahu Tealâ’ya emanet et.

DrKill tarafından 13/Eyl/14 17:38 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam sen sürekli Allah ile arana bir şey koyma derdisin.. Zaten bunu hristiyanlar yapıyor.. Maalesef islam dinine de bunu sokmayı başardı bu alimcik tayfası..

bak cübbelinin bir videosunu izledim, diyor ki bu yüzyılın alimi mahmud hazretleri, onun bilmem neyini almayan cennete girebilir mi diyor.

videoyu aradım ama bulamadım ama belki izleyenler vardır, yani mahmud kim arkadaş ne yüzyılın alimi? fetullah için de söylüyorlardı şimdi küfür ediyorlar.. bi tane çocukla tartışmıştım adam ağladı mahmud dedim diye 

neyse buradakine göre, adam kendini cennet ile arasına vasıta olarak koymuş. Çünkü onun tayfası vasıtayı böyle anlıyor..

Ben bu çağın insanıyım ve elhamdülillah sağlam bir imanım var. Maide 35. ayete bakalım ne diyor

Ey inananlar, Allah'tan korkun, O'na yaklaşmaya yol arayın ve O'nun yolunda cihad edin ki, kurtuluşa eresiniz.

ayetin arapçasında geçen kelime vasıta değil tam olarak vesiledir (vesîlete). Ama eş anlamlı olarak vasıtaya ya yola çevrilebilir (zaten türkçe de kullandığımız şeyler arapça bilgisine gerek yok)

şimdi buradaki vesileyi sen neden insan olarak algılıyorsun? Allah yüzlerce ayette insanlara ne kadar az düşünüyorsunuz, ola ki düşünürsünüz, düşünen bir toplum için ibretler vardır diyor.. Düşünmek nedir arkadaşım? Onun bunun peşinden koşmak bir kişiye mi odaklanmıktır?

Ben nasıl müslüman oldum biliyor musun? Araştırarak, öğrenerek, tartışarak, okuyarak. Senin bit beyinli cübbeli bak ne diyor

http://www.youtube.com/watch?v=hVLn1OkT0DA

şuan uzay bilimleri araştırmalarını yapan insanlara salak diyor, cahil diyor.. halbuki adamların yolladığı uydu aracılığı ile tv izliyor, cep telefonunu kullanıyor, hatta onların keşfettiği mikrofon ile konuşuyor ve dediği lafa bak.

hiç mi akıllı kimse sormaz buna, be adam sen bugüne kadar ne yaptın bu insanlık için? kime ne faydan oldu? diyor ki parayı bana ver ben sana diyeyeyim Allah yarattı diye.. Ya ben bu adamın açıklamasını burdaki hristiyanlara göstersem, adamlar baya bir dalga geçerler.. hala dünya düz diyen ırak'lı "alim" var.. bu kafadalar.. Bana kalkmış diyorsun ki alim.. İslam'ı yaymak müslümanların görevidir, bu adam avrupadaki bilim insanına nasıl hitap edecek Allah aşkına, hangi kapasiteyle? Ne biliyor ki ne diyecek? İyi bol hurafe anlatıyor.. En azından adnan oktar çarpık çurpuk da olsa bir şeyler anlatabiliyor, araştırma yapıyor bilim üzerinden..

Devir bilim devri, teknoloji devri hocam.. O yüzden bugünün insanına böyle alimler lazım. İki kelime bilim konuşamayan hikayeci adamlar islam'ı anlatamaz çünkü adamın bu çağa verebilecek hiç bir şeyi yok..

daha detaylı izlemek isteyenler buraya da baksınlar..

http://www.youtube.com/watch?v=JYVLAVlv6zo

bu da cern deneyi ile ilgili tespiti 

http://www.youtube.com/watch?v=QUgJPxcvhXk

ne kadar zeki adam görüyoruz.. 

hocam kusura bakma ama sana yazmak istemiyorum. Bu adamı savunan biriyle ben nasıl tartışabiliyorum aklım almıyor.. Al hocam şeyhlerini şeyhciklerini kendin kullan..

inan bastığım her tuşa harcadığım güce ve zamana acıyorum.. Bu kadar gereksiz şeyler için.. 

Neyse konuyu toparlayayım. Benim vesileden anladığım, Allah'ın yoluna götüren bir yol. Benim için de Allah ın yarattıklarını anlamak ve buna hayranlık beslemek. Ben Allah ı böyle buldum hocam. Yani imanım kuru bir iman değil. Anne babamın dedikleriyle değil benim islam'ı bulmam ve imanımın böyle sarsılmaz olmasının sebebi budur. Allah a şükür o iman ateşini kimse söndüremez. 

@drkill, cübbelinin yanlış dediklerini ben kendim için yazdım hocam.. diğer arkadaşlar da videoları koymuşlar zaten. bu kafada olan bir adama ne inanırım, ne de buna inanan birini aklı başında olarak düşünürüm..  ben demiyorum adamın her söylediği yalan, yanlış.. Ama anlattığı şeylerin bir kısmı uydurma hikayeler.. Akılla çok çelişen şeyler var.. Benim aklım var ve kur'an önümde. Hamdolsun yeterli benim için. Sana yetmezse istediğin şeyhe hocaya inan.. Önümde de internet var, anlamadığım yerleri araştırırm, kelimelerine bakarım, arapça bilen arkadaşlara sorarım v.s. O adam böyle dedi diye kabul etmem.. Benim putum yok hocam.

unbalanced tarafından 13/Eyl/14 17:36 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Yolda karsidan karsiya gecerken sagina ve soluna bakmadan gecsinler o zaman. Kaderse 1500 koruma neden...sana gelince önlem , işciye gelince fıtrat.islerine nasil gelirse artik.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

Yolda karsidan karsiya gecerken sagina ve soluna bakmadan gecsinler o zaman. Kaderse 1500 koruma neden...sana gelince önlem , işciye gelince fıtrat.islerine nasil gelirse artik.

aklıma şey geldi, diyor ya biz kefenimizi alarak yola çıktık.. ee madem o kadar hazırsın dediğin gibi neden o kadar korumayla geziyor.. 1500 belki abartılı bir sayı olabilir ama normalden çok daha fazla korumayla dolaşıyor.. bu işin fıtratında ölüm varsa, ne diye önlem alırsın ki.. ama işçinin canı değerli mi.. alt tarafı emekçi, onlar için ise bit, pire kadar değeri yok.. 

Toplam Hit: 4965 Toplam Mesaj: 30