Kadir Gecemiz Mübarek Olsun
-
Kreyzi bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdıAmin cemil cümlemizin,
-
Allah'ın var ve bir olduğuna inanan insanların , bir günü özelleştirmesi , o günde ekstra olarak bütün yediği boklardan "x1000 ay" gibi bir katsayı ile kurtulacağını sanmasından hiçbir şey anlamıyorum. Adam olan vaadilen cennete gider , önce adam olalım. Bir günü yıl boyunca bekleyip 2 rekat namaz kılıp , hayatını siktiğimiz insanların vebalinden kurtulmaya çalışmayalım. Kur'anın indirildiği güne değil , özüne odaklanalım.
-
RootB bunu yazdı
Allah'ın var ve bir olduğuna inanan insanların , bir günü özelleştirmesi , o günde ekstra olarak bütün yediği boklardan "x1000 ay" gibi bir katsayı ile kurtulacağını sanmasından hiçbir şey anlamıyorum. Adam olan vaadilen cennete gider , önce adam olalım. Bir günü yıl boyunca bekleyip 2 rekat namaz kılıp , hayatını siktiğimiz insanların vebalinden kurtulmaya çalışmayalım. Kur'anın indirildiği güne değil , özüne odaklanalım.
-
düzenle :WKreyzi tarafından 14/Ağu/12 14:10 tarihinde düzenlenmiştir
-
Kreyzi adam birşey dememiş ki hocam.İslamın senden istediklerini yazmış birebir,bence bunda birşey aramamalısın.
-
tahrefk bunu yazdı
Kreyzi adam birşey dememiş ki hocam.İslamın senden istediklerini yazmış birebir,bence bunda birşey aramamalısın.
o değilde haklısın :|
nasıl bi kafayla okudum bende anlamadım
-
Amin Cümnemize...
-
RootB bunu yazdı
Bizim mahallede bir abi var babamın arkadaşı taksici, bu adamın abisi buna öyle yanlışlar öyle yanlışlar yapmış ki zamanında 30 yıldır hiç ama hiç konuşmuyorlar, 2 tane taksi plakasını yemiş adamın 1 trilyonluk meblâğ he bu dairesini vs vs. adam şimdi bizim gibi varoşta yaşıyor abisi sebebiyle düşün bu adama neler neler yapmış abisi hayatını karartmış.
Geçende ramazan hasabiyle özüre gelmiş adam yaşlandılar artık ikiside öyle ölüp gitmek istememiş adam, ve bu kardeşi olan bizim tanıdığımız adamda artık olan oldu geçen geçti diye affetti, ne affetmese ne olacak paraları gerimi gelecek hayır, erdemlikten.
Şimdi bir kul o kadar günah işledi ramazanda 30 gün boyunca, tevbe etti birde kadir gecesini ihyâ etti hakkı ile, rabbinden affını istedi, mevlânın rahmeti her zaman gazabını geçmiştir..
Sen gelip nasıl bu mekânizmaya pranga vurursun çok ufak bir ilim ile, hayretler ederim, ALLAH'U TEÂLA affedeceğim diyor, o gece özellikle bir önemi vurguluyor senin düşüncene bakarsak her şeyi yapan adam bu gecede hiç bir şey yapmasın kalsın öyle bu dahamı iyi ?
Neyse.
Kadîr geceniz mûbarek olsun. Ecmâin. -
1-618-GR bunu yazdıRootB bunu yazdı
Bizim mahallede bir abi var babamın arkadaşı taksici, bu adamın abisi buna öyle yanlışlar öyle yanlışlar yapmış ki zamanında 30 yıldır hiç ama hiç konuşmuyorlar, 2 tane taksi plakasını yemiş adamın 1 trilyonluk meblâğ he bu dairesini vs vs. adam şimdi bizim gibi varoşta yaşıyor abisi sebebiyle düşün bu adama neler neler yapmış abisi hayatını karartmış.
Geçende ramazan hasabiyle özüre gelmiş adam yaşlandılar artık ikiside öyle ölüp gitmek istememiş adam, ve bu kardeşi olan bizim tanıdığımız adamda artık olan oldu geçen geçti diye affetti, ne affetmese ne olacak paraları gerimi gelecek hayır, erdemlikten.
Şimdi bir kul o kadar günah işledi ramazanda 30 gün boyunca, tevbe etti birde kadir gecesini ihyâ etti hakkı ile, rabbinden affını istedi, mevlânın rahmeti her zaman gazabını geçmiştir..
Sen gelip nasıl bu mekânizmaya pranga vurursun çok ufak bir ilim ile, hayretler ederim, ALLAH'U TEÂLA affedeceğim diyor, o gece özellikle bir önemi vurguluyor senin düşüncene bakarsak her şeyi yapan adam bu gecede hiç bir şey yapmasın kalsın öyle bu dahamı iyi ?
Neyse.
Kadîr geceniz mûbarek olsun. Ecmâin.adam onu demiyor hoca, diyor ki; bütün yıl boyunca kadir gününe kadar zina yap, haram ye, sonra ramazanda tövbe et, kadir gecesi bonusunu kullan günahların affedilsin. Adam dediği şey cennete girmek için iyilik yapmayin gerçekten iyi bir insan olduğunuz için yapın.
-
Tengri bunu yazdı1-618-GR bunu yazdıRootB bunu yazdı
Neyse.
Kadîr geceniz mûbarek olsun. Ecmâin.adam onu demiyor hoca, diyor ki; bütün yıl boyunca kadir gününe kadar zina yap, haram ye, sonra ramazanda tövbe et, kadir gecesi bonusunu kullan günahların affedilsin. Adam dediği şey cennete girmek için iyilik yapmayin gerçekten iyi bir insan olduğunuz için yapın.
Bende yukarda örnek verdim işte onun dediği yazıyı biri okusa kendine zaten böyle adamım bu gecede yapmayayım diyebilir yani, benim bakış açımıda anlamadınız herhalde.
1-618-GR tarafından 14/Ağu/12 14:56 tarihinde düzenlenmiştir
Adam mecusi, oğlu ramazanda sokakta yemek yiyor diye kızıyor müslümanlara saygı göster en azından karşılarında yeme gibisinden, adam ateşperest o gece müslüman olarak ölüyor mütevâtirdir.
Bu kıssadan hisse meselesinde yani o adam o gece tevbe eder o anda ölürse ?
Birde bu açıdan bakalım yani ümitsizlik yoktur islamda o yüzden somut bir şey yazmış bende işin öbür boyutunu yazdım kimin ne an canı çıkacağı nasıl olacağı belli değil, o yüzden 70 kez yapsa 70 kez tevbe etse, bu adamın tevbesi kabul olur tabi içten ediyorsa samimiyetini mevlâ bilir.
1 kıssa daha varda onu anlatmayayım.
"o günde ekstra olarak bütün yediği boklardan "x1000 ay" gibi bir katsayı ile kurtulacağını sanmasından hiçbir şey anlamıyorum."
Bu kısmadır benim tüm yorumlarım, yani adam bir ton nane yiyor diyor bin aydan hayırlı bir gecede tevbe edip kurtulacağını sanmasından hiç bir şey anlamıyorum diyor.
Bende diyorum ki mevlâ bunu emretmiş, affedeceğim demiş orda bir işaret var iken, birinin çıkıp ya adam o kadar nane yiyor nasıl affedileceğini düşünebilir aklım ermez demesi çok yanlış yani bu müslümanlıklada çelişir onu söyleyeyimde.
Kimse dinimizin içinde olan bir şeyi reform yapar gibi çıkıp buda nasıl olur böyle sanmasınlar maksadında bir şey demesin. Bu onu demiş bende ona yorum yapıyorum.