Kafa Vuran Diski Klonlama Hakkında???
-
arkadaşlar elimde bir adet samsung 7200 rpm 320 gb 3,5" disk var. diskin garantisi doldu. bilgisayar inanılmaz yavaş çalışıyordu word dosyaları falan kayboluyor vesaire onarım yapmaya kalktım disk sürekli kafa vuruyor. testlerdende geçemedi. şimdi yeni bir 320 gb 7200 rpm 3,5" lik hdd alsam. sonra eski diskten yeni diske ghost yapsam verileri kopyalarmı? yani veri kopyalarken kafa vurma problemi yok. ancak veri silerken veya yazarken kafa vurmaya başlıyor. birde diskin içinde netsis entegre@6 var. direk ghostlasam verilerde veya netsiste bir problem yaşarmıyım üstadlarıma duyrulur. yardımlarınızı bekliyoreee
-
low level format atmayı denedin mi
-
formatla bir alakası yok olayın. formatlık olsa boot testten geçerdi cnm krdşm. testte error veriyo ve kitliyo. disk fiziksel olarak arızalı yani.
-
veri kurtarma merkezlerini denedin mi ? güzel bir yol aslında. Fazla pahalıda değil hocam :)
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
veri kurtarma merkezlerini denedin mi ? güzel bir yol aslında. Fazla pahalıda değil hocam :)
-----------------------------Hiç pahalı değil. 1500 TL.
-
DarkSkull bunu yazdı:
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------Hiç pahalı değil. 1500 TL.
-----------------------------dalgamı geçiyorsun ?
-
hocam eyw da. konumuzun veri kurtarmayla pek bi alakası yok aslında =)). yani kurtarılacak bir veri yok. verilere ulaşabiliyoruz. şirketimizin verileri zaten yedekli. benim amacım tekrar windows ve netsis kurulumuyla uğraşmamak. soru gayet basit bu diski klonlayabilirmiyim klonlayamazmıyım? yes=1 no=0 , ayrıca ufak çaplı veri kurtarma yapıyorum ztn. sadece bu konuda bilgi almak istedim.
-
çok sevgili uzman prof müridler buradan sizlere sesleniyorum. yokmudur bu sorumu cevaplayacak???
-
Veriler okunuyorsa ghost ya da acronis ile dene fazla hasar yoksa okur. Kopyalamada sorun çıkmazsa yazılımlarda sıkıntı yaşamazsın. Diskin aynısını kopyalıyor çünkü. Sadece deep freeze kurulu ise kopyalamadan önce onu kaldırmak gerekiyor. Onun haricinde sorun çıkmaz. Ama önemli veriler varsa kopyalayım derken diski iyice bozabilirsin. Veri kurtarmaya vereceksen maliyeti artırabilir.
-
profesyonel cevap budur hocam eyw süpersin çok teşekkür ederim...
-
Rica ederim. Veri kurtarma düşünmüyorsan kopyalarken hata alırsan linux ile kurtarmayı dene. Benim 80 GB harddiskim bozulmuştu windows diskin içine girmiyordu bile linux ile hepsini kopyaladım. Ama kopyalarken diskin tamamen gitme ihtimali var o yüzden dosyaları önemlilik sırasına göre al.