Kafada Jöle Üstünde Kısa Kollu Altında Şort Namaz Kılınır Mı?
-
istersen çıplak kıl bişii olmas
-
senden de bunu beklerdim hocaa
-
jölenin içeriğinde abdesti bozacak bir madde var ise. abdestin bozulur.
-
namaz kılıp insan allahın huzuruna (c.c) çıkar o şekilde çıkmak günah tabi t-shirt bişi olmaz ama şort ile jöle bence kabul edilemez bir durum...
-
önemli olan temizliktir temiz olduktan ve gerekli şeyleri(diz kapağı göbek hizası) yerine getirdikten sonra hiç bir sorun olmaz.
-
hocam, jole varken abdest alamazsin. Abdest aldiktan sonra jole surmek de bana abdesti bozar gibi geliyor. ( Cunku bi katki katiyosun ) ama jolesiz oldugun surece Gobegin kapali olucak ( E bi zahmet zaten ), Dizinin altina kadar biseylerle ortulmus olucaksin. O kadar. Bana sorarsan kil abicim, joleyle kil. Ama teknik olarak bence sakat. Ama Allah buyuktur, maksat niyet, Kur-an sadece iyi bir insan olmanin yolunu anlatan bi kitap. Yolu izle de istersen takla atarak izle.
-
Arkadaşlar ben soyle dusunuyom. farzedinki saygı duymanız gereken biri sizi bir yere davet ediyor kılık kıyafet serbest gidip gitmemen de sana kalmış bu amirin olabilir komutanın olabilir. onların yanına salla pati gidemeyiz diimi. esas durusu bozdugun an şamarı yersin valla . koskaca ALLAH (cc) ın karsısına cıkıyosun gerci hep karsısındasın adamın ümüğünün kılıtlenmesi lazım eger bu bilincle gidilirse ister istemez insanın kendisine ceki duzen verme mecburiyeti doğar. Ama arkadaşın dediği gibi herşey niyet.
-
ya arkadaslar kitaba gore konusalim acın bakın bi ilmihale
jole abdesti bozmaz
abdestin bozulması için
biyerinin kanmasi
şiçmak
osurmak
uyumak
bayılmak
bide mala vurmak:P
ama sacın jolelıyse ustunu tam olarak mesh edemessın buyuzden abdest olmaz sende arkasını yada kenarlarını mesh et 4 te 1 i olsa yeter
ayrıca anditid cok ii bi noktaya dokunmus helal -
Bu ne biçim hoş görü dini kardeşim?Yok yanında başkası warsa kılamazsın yok şortun markası nike değilse kabul olmaz.Allahla senin aranda olan bi şey kardeşim.Eğer bu din bu kadar açıksa bu kadar hoşsa güzelse butür saçma sapan şeylere girmeye gerek yok.
-
bi yerde duymuştum jölelerin içinde domuz yağı mı ne kullanılıyomuş(türk mallarında bile varmış(bazılarında) eğer böyle bi durum olursa jöleyle abdest kılınmaması gerek....
Toplam Hit: 7887 Toplam Mesaj: 23