Kafama Bir Konu Takıldı[Din İle İlgili]
-
Beyler sorunum şu.
Bazıları diyor işte Cuma günü Cuma namazından sonra biter.
Bu deyim doğrumu?
hatta bazı şahıslarda Cuma'nın yatsı namazından sonra bittiğini iddia ediyor.
ne kadar doğru öğrenmek istedim..
Ertan abuye sorucaktımda meşgul'du az :)
not:Cuma ne zaman bitiyor derken dini terim. -
perşembe akşamından cuma günkü öğle namazına kadar mübarek anlardır benim bildiim.
-
bnm için tum cuma mubarek :) aslında bunu dusunmenın pekte onemı yok ...o deılde bu aralar tbtye bişiler oluo yavv (F)
-
kardeş cuma; gece 12 den sonra biter. cuma namazından sonra biten kokainmanın dediği gibi perşembe akşamından cuma namazına kadar olan mübarek vakittir.
-
la Allah'ın hergünü mübarek de :)
benim aklıma bu soru şey yaptı.
kafayı yeme durumuna gelmedim ama kafamda ampul yanıp sönüyo. -
Yav kafaya takılabilecek bunca mucizevi olay varken, sorularına cevaplar aranan bunca güzellikleri varken yaradanın aklına ampül yakıp söndüren bumuydu takılan Allah iyiliğini versin. Vallahi alemsin. Cuma günü tümden mübarektir bildiğim. ne zaman bittiği hususunda da cuma namazının bittiği andan sonraki ikindi vakti başlaması anında biter kanaatimce.
Dini anlamda Cuma diyeceksek Cuma "Günü" den den içindekini eklemeyelim cuma gününü cuma yapan özellik anlamında başlayıp biten an dediğim andır. ikindi başlayınca cuma gününün cuma özelliği olan anı biter. Umarım doğru takva bilgi vermişimdir. -
hacı ben perşembe yatsıdan cuma ikindiye kadar biliom ama ne kadar doğru bilemem
-
Cuma Günü'nün AKşamı satt 12:00 geçtikten sonra Bİter CUmartesi Olur Kafaya Takacakbişey değil.
-
İyide Alaca Karanlık Kankim arkadaş Gün anlamında demediki soruyu, Cuma vakti Dini anlamda başlayıp bittiği esas hayırlı geçen anlarının vaktinin limitini yada sınırlarını sormaktadır.
-
evet ozaman ben yanlış anlamışım cuma Namazından sonra Kıyamet Kopacakdenılıyor VE oandan Itıbaren Sevap bile İşlesen İsrafil Boruya üfledği için Sevaplar TÖvbe kapıları Kapanack ...
Yani Sevaplar Tövbeler Bİtecek Ona göre Cuma NAmazı Bitince O gunun Hayrı sonra eriıyor olması lazım -
Merak ediyorum bunları neye dayanarak söylüyorsunuz ki ? Cuma günü neden mübarekmiş ?
Toplam Hit: 2422 Toplam Mesaj: 17