Kafatascılık..
-
hacilar kafatasına bakılarak hangi ırktan oldugu anlasılabiliyormus bu dogru mu veya bu saglıklı bi yontemmi?
goruslerinizi bekliyorum...
-
ewt doğru mesela asya kıtasındakilerin gözleri dah büyük yani göz çukurları daha geniş,ama afrikadaki daha dar bu tip etkenelr war
sağlıkla ne alaksaı war anlamadım:S
-
Türk ırkına mensup olan kişilerin kafasının arka bölümünde çıkıntı olduğu iddaaları var ama tabiki saçmalık =)
-
La bende faşizmle ilgili birşey sandım başlığa bakınca.
İzlemiştim bunun belgeselini Discovery'de.Türklerin kafası arkaya doğru uzunlamasına oluyormuş (Bkz: Michael Owen) Ama Owen Türk değil :S
-
muhbir bunu yazdı:
-----------------------------sağlıkla ne alaksaı war anlamadım:S
-----------------------------
saglıkla alakası soyle kesin sonuca ulasılabiliyor mu demek istedim:) -
Onu bi tek Nihal Atsız anlıodu,
onuda anlayan yoktu :D
Abartılı Faşizmin bokyemesidir...
-
kokainman bunu yazdı:
Türk ırkına mensup olan kişilerin kafasının arka bölümünde çıkıntı olduğu iddaaları var ama tabiki saçmalık =)
-----------------------------hea var, hatta Türk kemiği olarakta geçer, ensenin biraz yukarısında bi çıkıntı var, garip bişi :D
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
-----------------------------kokainman bunu yazdı:
-----------------------------hea var, hatta Türk kemiği olarakta geçer, ensenin biraz yukarısında bi çıkıntı var, garip bişi :D
Türk eğeri diye biliyom ben de :) -
aslına bakarsanız çokda mantıksız deil.ölçülmesinden bahsetmiyorum.Türk ırkının ense üstünde bi çıkıntı olabilitesi.
bi ırkın fertleri aynı genetik özellikleri taşıyabilir. -
hangi ırka mensup oldugunu anlayamazsın. sadece avrupa-asya-afrika-amerika kökenli şeklinde ayrılabilir. hepsinin kafa yapısı birbirinden farklıdır ancak bu sekilde ayırırsın yoksa bu turkmus bu afganmıs bilmemne diye ayrılmaz.
-
Kafatası ölçümü(frenoloji), biyolojik antropoloji çalışmalarında kullanılan bir ölçüdür. Kafatası ölçümü 20. yüzyılın ortasına kadar diğer bazı ölçülerin yanında ırkların belirlenmesinde kullanılmıştır. Bu ölçüm, 19. ve 20. yüzyıllarda ırk temelli ideolojilere bilimsel bir temel oluşturmuştur.
Kafatası ölçümü yöntemi, bir kulağın üst bitiminden diğer kulağın üst bitimine kadar olan mesafenin, burun deliklerinden kafatasının arkasına kadar olan mesafeye bölümü sonucunda çıkan sayının 100 ile çarpımı sonucunda bulunan kafatası indisi temel alınarak yapılır. Kafatası indisi
- 76'nın altında ise kafatası dolikosefal olarak adlandırılır.
- 76 ve 81 arasında ise kafatası mezosefal olarak adlandırılır.
- 81'den büyükse brakisefal olarak sınıflanır
devamı için:http://tr.wikipedia.org/wiki/Kafatas%C4%B1_%C3%B6l%C3%A7%C3%BCm%C3%BC ...