Kafayı Yiyecem Dvd-Rw Ve Cd-Rw Sorunu Çakısması Galiba
-
herkeze merhaba;
bugün lg dvd-rw aldım çok heyecanlıydım ama eve geldim taktım tanımadı, lg cd-rw çıkardıgım zaman ve tekrar tarattıgım zaman hangisi takılıysa onu tanıyo ve okuyo ikisi takılıyken olmuyo... bi yerde bi çakışma var ama tam bulamadım bilen varsa paylaşsın saat 15:30dan beri aralıksız bunla urasıyom.
-
rene donanımcıdr ona bi sor pm at o halleder
-
kısa ve öz
bozuktur.
ayrı ayrı çalışıyor ama :) -
konu geyik olsa herkez gelir bakar saolun.
-
Master - Slave jumper ayarlarını ve bios ayarlarını doğru yaptığına eminmisin?
-
jumper den kaynaklanıyor büyük ihtimal cd rw nin jumperini master yap dvd ninkini slowe yap biostanda bu ayarları yap sorun düzelir yani büyük ihtimal 2 side master veya slowe o yüzden cakısma oluyor
-
turuncu bunu yazdı:
-----------------------------herkeze merhaba;
bugün lg dvd-rw aldım çok heyecanlıydım ama eve geldim taktım tanımadı, lg cd-rw çıkardıgım zaman ve tekrar tarattıgım zaman hangisi takılıysa onu tanıyo ve okuyo ikisi takılıyken olmuyo... bi yerde bi çakışma var ama tam bulamadım bilen varsa paylaşsın saat 15:30dan beri aralıksız bunla urasıyom.
-----------------------------kardeş bilgisayarın cok mu eski.
birde ide kablosunu power kablosunu taktınmı tanıması gerekir hemen.
ayrı ayrı dene bakalım yada başkasının makinede dene bakalım tam çalışır olup olmadıgından emin ol ondan sonra sorununu çözmeyi dene. oke
-
turuncu bunu yazdı:
-----------------------------Master - Slave jumper ayarlarından kaynaklanıyor. bende şuan 2 cd -rw 1 dvd-rw tek kasada takılı :) ilk başlarda bende senin gibiydim, ibne aletler çalışmıyordu.
ama Master - Slave ı düzgün ayarla , bilmiyosan tek tek dene :D biliyosan zaten ayarlarsın -
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
turuncu bunu yazdı:
-----------------------------Master - Slave jumper ayarlarından kaynaklanıyor. bende şuan 2 cd -rw 1 dvd-rw tek kasada takılı :) ilk başlarda bende senin gibiydim, ibne aletler çalışmıyordu.
ama Master - Slave ı düzgün ayarla , bilmiyosan tek tek dene :D biliyosan zaten ayarlarsın
-----------------------------
dostum deneme yanılma yoluyla yapınca sanırım geri dönüşü olmayan sorunlar çıkabiliyordu... :s -
Önce yeni aldıgın rw deki jumperı cıkar öle dene digerine dokunma.. eger daha önce degistirdiysen...ilk ayara getir.eski rw ayarını..
eger bu ilk dedigim olmazsa dedigimin tersini yap...oda olmazsa iki ayrı kablo ile dene:)..biostan kapatılmıs olabilirrr...biosu bi default yap...