Kaktus Hobisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek
    Aress bunu yazdı

hocam bunların fiyatı hakkında bilgin varmı belki diğer elimede girer :) tekrar bakmak isterim 

Bazi turler yilda 1-2 mm civarinda buyuyor,hal boyle olunca buyukleri guzel paralar ediyor. :) 

Mesela gecen bir saticida Aztekium valdezii gordum,7cm capinda bitki,fiyati 280 euro'ydu.

Ariocarpus,Strombocactus,Copiapoa,Aztekium gibi cinsler genelde pahali oluyorlar. Digerlerinin fiyatlari cok da fazla degil.

Normal cicekcilerde 5-10 lira civarinda turler bulabilirsin, bunlarin geneli de Echinopsis,Mammillaria gibi turler olur.

Bir de cabuk buyusunler diye baska kaktuslerin uzerilerine asilanirlar.

Sunun gibi mesela :

Bortubocek sever
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

çarşamba günü diğer otele gidip fotoğarıfını atacağım hocam. pek büyümemiş normal görünümlü çiçeği olmayan bir tür.

benim bunlar kadar yaşama hırsım olsa 300 yıl yaşarım heralde.

bizi bu laanet gezegenden kurtaracak bir gezegen buldular geçen. banlı olduğum için o kutsal konuya post atamadım.

eğer yaşama şansım olsa o gezegeni keşfetme fırsatım olacakmı acaba.

senin örümcekleride alıp gideriz oraya. belki orada birbirinin canını yakmayan canlılar vardır.

kapitalist düşünceden uzak bir yerde ölümsüzlük tedavsisi altında mutlu bir hayat yaşarız.

tanrı bizi kıskanır. şuanda onun hükümlerinini dışına çıktığımız için bizi ateşler içinde işkence ile tehdit ediyor.

kadınlarımızı pis sakallı ve sargılı erkeklerin olduğu bir cennette huri cihan olmakla kandırıyor.

erkeklerimizi ise istediğimiz hatunlarla ölümsüz yaşayağımız bahaneler ile kandırıyor.

şüphesizki biz soyut bir düşünceye karşı olan ve en azından dünyanın amacını çözmeye çalışan ilginç canlılarız.

bizler kuranda bahsedilen örümcekli ve yılanlı cehhenem azabının korkusu ile trollenmiş durumdayız. oysaki onlarda bizim gibi yaşam mücadelesi veren masum canlılar.

yaşama hevesi kalmamış bir bezgin gibi birşeylerle mutlu olmaya çalışmıyor muyuz ?

akılı telefonlar ile ömrümüzü tüketmiyor muyuz ? 

o bizi kabirde kötü yılanlar ile tehdit etmedi mi ? oysa yılanlar her canlı gibi kolsuz ve bacaksız olarak yaşam savaşı veren canlılar değilmi ?

o tüylü örümcekleri karton içinde seviştirdiğine aldığın duyguları bize aktarabilirmisin ? 

kaktuslerine iyi bak müdür. onlarda bizim gibi canlı ve yaşam savaşı veriyor.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

çarşamba günü diğer otele gidip fotoğarıfını atacağım hocam. pek büyümemiş normal görünümlü çiçeği olmayan bir tür.

benim bunlar kadar yaşama hırsım olsa 300 yıl yaşarım heralde.

bizi bu laanet gezegenden kurtaracak bir gezegen buldular geçen. banlı olduğum için o kutsal konuya post atamadım.

eğer yaşama şansım olsa o gezegeni keşfetme fırsatım olacakmı acaba.

senin örümcekleride alıp gideriz oraya. belki orada birbirinin canını yakmayan canlılar vardır.

kapitalist düşünceden uzak bir yerde ölümsüzlük tedavsisi altında mutlu bir hayat yaşarız.

tanrı bizi kıskanır. şuanda onun hükümlerinini dışına çıktığımız için bizi ateşler içinde işkence ile tehdit ediyor.

kadınlarımızı pis sakallı ve sargılı erkeklerin olduğu bir cennette huri cihan olmakla kandırıyor.

erkeklerimizi ise istediğimiz hatunlarla ölümsüz yaşayağımız bahaneler ile kandırıyor.

şüphesizki biz soyut bir düşünceye karşı olan ve en azından dünyanın amacını çözmeye çalışan ilginç canlılarız.

bizler kuranda bahsedilen örümcekli ve yılanlı cehhenem azabının korkusu ile trollenmiş durumdayız. oysaki onlarda bizim gibi yaşam mücadelesi veren masum canlılar.

yaşama hevesi kalmamış bir bezgin gibi birşeylerle mutlu olmaya çalışmıyor muyuz ?

akılı telefonlar ile ömrümüzü tüketmiyor muyuz ? 

o bizi kabirde kötü yılanlar ile tehdit etmedi mi ? oysa yılanlar her canlı gibi kolsuz ve bacaksız olarak yaşam savaşı veren canlılar değilmi ?

o tüylü örümcekleri karton içinde seviştirdiğine aldığın duyguları bize aktarabilirmisin ? 

kaktuslerine iyi bak müdür. onlarda bizim gibi canlı ve yaşam savaşı veriyor.

Buyuk ihtimal senin bahsetmis oldugun kaktus asili kaktuslerden. Sunun gibi bir sey miydi ? Bunlar tamamen yapay hic haz etmiyorum bunlardan.

Valla elimden geldigince iyi bakmaya calisiyorum,vitaminlerini,guneslerini,temiz havalarini,suyunu eksik etmemeye calisiyorum,onlar da oyle olunca odullendiriyorlar cicekleriyle :)

Orumcek olayina gelirsek,onlar ayri bir dunya zaten, ciftlestirme olayi cok heyecanli oluyor acaba disi erkegi yiyecek mi yoksa izin verecek mi diye bekliyoruz. Zaten hareketlerinden de belli oluyor disinin ne yapacagi. Ciftlesme olayi guzelce bitince hem onlar mutlu oluyor hem ben :)

Bortubocek sever
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    d3lete bunu yazdı

https://tr.wikipedia.org/wiki/Meskalin şunu barındıran türlerden besleyin hem yangelir sağlarsınız :D

hacı peyote kaktüsü nası yetiştirilir ki ciddi soruyorum.

He is finding himself.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Marketlerde çicekcikerde satılanların üzerine ipneler yapma çicek yapıştırıyorlar silikonla,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

2 tane kaktüsüm vardı, 3-4 sene kadar çok yer gezdirmiştim. Pringles kutularının içinde ülke ülke dolaştırırdım.

Ev arkadaşım düşürüp kırmıştı, öldüler.

Üzülmüştüm ama canı sağolsun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

radyasyonu emiyor diye duymuştum pc yanına falan koymakta fayda varmış galiba

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek
    husnuweb bunu yazdı
    d3lete bunu yazdı

https://tr.wikipedia.org/wiki/Meskalin şunu barındıran türlerden besleyin hem yangelir sağlarsınız :D

hacı peyote kaktüsü nası yetiştirilir ki ciddi soruyorum.

Tohumdan yetistirmeye kalkarsan uzun surer,tecruben yoksa yasatamazsin zaten, istanbul'da isen eger eminonunde atlas cicek var oradan alabilirsin. Lophophora turleri biraz pahalidir,kucuk boylari bile yaklasik 25-30 lira civari.

Bortubocek sever
Toplam Hit: 4049 Toplam Mesaj: 19
kaktus turbinicarpus sukulent