Kalem Tavsiye? ( Kurşun & Tükenmez )
-
Kurşun kalemde scrikss sana hangi modeli uyarsa
Tükenmez kalemde stabilo yazımı bana rahat geliyor.
-
-
Ben Scrikss ve pensan kullanıyorum. Tükenmez kalem olarak da pilot kullanıyorum.
Yazdığım yüzey gereği çıkmaması, akmaması ve aynı zamanda ince uçlu olması gerektiği için 0.4mm Pilotlar var jel mürekkepli onu tercih ediyorum.
Pensan ın basmalı kaleminin ayarı çok hassas bendeki mi öyle hepsi mi öyle bilmiyorum. Uç çıksın diye bastığımda kapatıyorum çoğu zaman. Ama ağırlığı ideal geliyor bana. Tok bir kalem.
Scrikss'in graph peni vardı çok ağır diye kullanmaktan vazgeçtim hexagonunu aldım o da çok köşeli olduğu için ele tam oturmuyor.
Eski ince rotringler çok güzel kalemlerdi de şimdi bulamıyorum. Yukardaki arkadaşlardan birtanesinin paylaştığı zebra drafixi bulursam alacağım hoş göründü gözüme.
-
@noname Teşekkür ederim hocam. :) Özenerek not tutacaksam istemsizce böyle yazmak zorunda kalıyorum eğer bir konuya çalışacaksam o zaman çorba gibi yazıyorum. :)
@peak Taktik değil de bende takıntı oluşuyor hocam. Eğer not haline getireceksem kötü yazma gibi şansım yok. Hele bir yerde ufak bir hata veya gözüme hoş gelmezse tekrar yazıyorum
-
SkynetX bunu yazdı1234567B bunu yazdı
Not tutma için tükenmez pensan 1010. Kurşun olarakta Scrikks 2mm kullanıyorum. 0.5 0.7 uçlardan daha çok haz verir not tutarken ama biraz büyük yazar :D Scrikks uçlu kalemleri iyidir. Gövde metal oldugu için biraz ağır ama saglam.
Şu Scrikss i bana Enpara vermişti. Değerli bir şeyse satayım. :)
banada ordan geldi. Temiz kalem. Suana kadar kullandıgım en iyi uclu kalem fiyatı 30 lira bişey bence satma kullan:D
-
faber castell grip 1345
yıllardır kullanırım, çok rahat ve dengeli bi kalem.
uç olarak Tombow 0,5 mm 2B öneririm.
uçlarda HB orta ayardır.
H, 2H, 3H gittikçe uç sertleşir, daha silik yazar, B, 2B, 3B gittikçe uç yumuşar, daha kalın yazar.
-
Tükenmezde PenSan My-Tech 0.7 var gayet güzel yazıyor.
-
Şunun biraz daha değişik daha ergonomik görünenine rastlamıştım seneler önce ama bulamıyorum İŞ yapmaz mı böyle bişey?
Orta parmağım nasır olmasın artık :d
https://www.google.com.tr/search?q=twist%27n+write+pencil&client=ms-android-xiaomi&prmd=sivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_zoqw59TZAhUK3aQKHX4eAhYQ_AUIEigC&biw=360&bih=564
-
Gördüğüm en baba dolma ve tükenmez kalem
-
PENSAN my iq kullanmasını bilirsen on yil seni götürür. Ben yedi sene kullandım. Sonra kaybettim.