folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kalın Branda Çadırı Ne Tip Boya İle Boyamalıyım (Konu Aslında Kimyaya Bakıyor Da Uygun Topic Bulamadım)

Kalın Branda Çadırı Ne Tip Boya İle Boyamalıyım (Konu Aslında Kimyaya Bakıyor Da Uygun Topic Bulamadım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Beyler şimdi elimde 6 yıllık kurulu kalın bir hayvan çadırı var ben bunun içini ışıktan tamamen yalıtmak istiyorum sökme gibi bir şansım sıfır, iki sene kullansam bana yetecek amacım ülkemizde daha önce yetiştirilmemiş olan citrino mantarı yetiştirmek, çadır eski ancak uzun ve geniş bir çadır yaklaşık 200m2 bir alan var basit bir matematik hesabı ile doğal bir havalandırma sistemi kurmayı başardım zemini betonladım nemlendirme için manuel bir düzenek hazırladım sadece şu ışık geçirgenliği meselesini çözemedim tam bir karanlık elde edemiyorum ki bu pinlenmeyi bozar. işte tam bu noktada:

kalın branda kumaşından yapılmış çadırı boyamak için (püskürtme usulü) hangi boyayı kullanmalıyım epoksi boya mı iş görür, yağlı boya mı iş görür, normal plastik boya tutar mı? boya konusunda iş bilir bir arkadaştan bilgi almam lazım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Nemlendirme icin nasil bir duzenek merak ettim.

200m2 lik alanin yuzde 90a yakin nemde tutmak icin baya esasli bir duzenek olmasi lazim.

Tabi bu kadar nemli ortamda uzun sure kaldigin zamanlarda da ona gore maske kullan yoksa cigerlere elveda.

tabi lan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NiKoTiN
    NiKoTiN's avatar
    Erkek

Branda boyası olarak arattığında akrilik boyalar çıkacaktır ama uygulama için ön hazırlık temizlik önemli ki boya güzel yapışsın, yapışmayan boya pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Çadır rüzgardan her hareket ettiğinde zaman içinde attığın boyanın pul pul dökülmesine sebep olabilir. Uygulama öncesi hazırlık ve boyama da biraz tecrübe gerektirecektir.

Panda film çekebilirsin güneş ışığını en güzel kıran çözümlerden birisi kendisi ama biraz pahalı
    Mevcut branda üzerine 2. kat ışığı geçirmeyecek kalınlıkta yeni bir branda çekebilirsin.

Şöyle birşey deneyeblirsin. poliüretan köpük sıktığında zemine yapışacak + ısı için de yalıtım sağlayacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=h5wjQmjQOak

genel bir fiyat maaliyet araştırması yapıp, hangisi daha mantıklı ise onu seçebilirsin.

NiKoTiN
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

içini siyah naylonla  kapla diyecem çok para tutar

şu çilek nalonu belki ucuzdur https://www.cimri.com/en-ucuz-malc-naylonu-sebze-naylonu-70cm-x-1500metre-siyah-1-top-fiyatlari,746045815

değil kol gibi para

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

içini siyah naylonla  kapla diyecem çok para tutar

şu çilek nalonu belki ucuzdur https://www.cimri.com/en-ucuz-malc-naylonu-sebze-naylonu-70cm-x-1500metre-siyah-1-top-fiyatlari,746045815

değil kol gibi para

içerisi için bu olur dışarıdan boya uygulamayı düşünüyorum, ilaçlama makinesine koyup püskürtücem esneme olayı pek olmuyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

likit membran hocam işini görür. hem yalıtımını yapar hem de tam kaplar zannımca.

pompaci tarafından 03/Mar/22 08:12 tarihinde düzenlenmiştir

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hocam, çok ilginç konular açıyorsun :)

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Aga ya artik youtube kanali ac yada tarikata ozel yayin. Bir firsat bulsam kalkip gelecem yanina 1-2 hafta.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

aklıma direkt olarak polüretan köpük geldi. Tüm çadırı içeriden ya da dışarıdan bununla kaplayabilirsen eğer hem ışık hem ısı hem de nem yalıtımı yapmış olursun. Ama maliyeti nedir ne kadar tutar bilemeyeceğim. 

google a polüretan köpük spreyleme yazınca https://www.spreyman.com/poliuretan-uygulama_ şunlar çıktı arayıp bir fikir alabilirsin belki. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Aga ya artik youtube kanali ac yada tarikata ozel yayin. Bir firsat bulsam kalkip gelecem yanina 1-2 hafta.

+1 aç abi telefonu vlog çek at youtube hiç bir montaja falan gerek yok :D

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zift olur mu bilmiyorum ama yine de yazayım dedim.

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞