Kamera Kasetinden PC'ye TV Kartı İle Aktarma Yapmak İstiyorum
-
Sony DCR- HC40E bir MiniDV sanırım kamera var elimde. İçinde bu 60 lık kasetler var ya 60 dakikalık heralde 60 yazıyor üstünde. Onlardan var içinde.
Şimdi buradan kaydettiğim görüntüyü sanırım capture yazılımları ile pc ye atabiliyormusum.
TV kartı var olan bi pc var evde , sanırım bu işi onunla halledebilirim de nasıl yapacağım konusunda sıkıntılarım var
Neler kullanıcağım konusunda..
Bilgisi olan arkadaşlar bana yardım etsin şu işi halledelim beyler.
teşekkürler hepinize simdiden
-
acil arkadaşlar..
-
capture kart alıcaksın bi tane.. karttan kasıt, kameranın video çıkışlarından gelen lale jaklarlı usb ye çeviriyor sen de usbden girip ulead gibi capture yazılımıyla çeviriyorsun.
-

ahana bendeki de bu
-
dealextremde olaması lazım o dalgadan
-
ya arkadaşlar farklı şeyleri söylüyoruz.
ben taktım simdi bagladım kamerayı tamam herşey tamam kayıt yapabiliyorum kameradan ama ses kablosunu tv kartının neresine takıcam.. daha dogrusu hangi renk kabloyu nereye takıcam..
sarı kırmızı ve siyah vardı. siyahı taktım 2 tane kaldı sarı ve kırmızı..
onu tv kartında nereye takıcam ki ses de gelsin videolara.
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi buradan kaydettiğim görüntüyü sanırım capture yazılımları ile pc ye atabiliyormusum.
-----------------------------farklı şeyler söylemiyoruz. tv kartı ile sanırım atamazsın görüntüleri çünkü bi çevirici olması lazım ve bu da capture kart oluyor.
-
burakbet bunu yazdı:
RootB bunu yazdı:
-----------------------------farklı şeyler söylemiyoruz. tv kartı ile sanırım atamazsın görüntüleri çünkü bi çevirici olması lazım ve bu da capture kart oluyor.
-----------------------------hocam işte tv kartını capture kart olarak kullanıyorum ek yazılım ile de aktarıyorum. bilgi eksikliğin var bu konuda , şimdi ben sana söyledim.
Ben suan aynen video aktarabiliyorum ama bi türlü ses geçmedi
-
RootB bunu yazdı:
burakbet bunu yazdı:
RootB bunu yazdı:
-----------------------------hocam işte tv kartını capture kart olarak kullanıyorum ek yazılım ile de aktarıyorum. bilgi eksikliğin var bu konuda , şimdi ben sana söyledim.
Ben suan aynen video aktarabiliyorum ama bi türlü ses geçmedi
-----------------------------tamam.. sarı jak görüntüdür, beyaz ve kırmızı da ses. bunlar dünya standartları yani. tv kartında ne girişler var?
edit: beyaz, siyah da olabilir bazen ki sende öyleymiş
-
tamam da mesela movie makerda ses kaynağı olarak neyi seçicem ve audio in mi beyaz audio out mu beyaz .. ikisini de denedim ama diğer şeylerden dolayı tam olmadı heralde.. tam anlamıyla yardımcı olursan cok cok sevinirim.
-
hocam kırmızı ve beyaz jaklar left right olarak ayrılır. sen kameradan 3 jakla çıkıcaksın. sarı, beyaz ve siyah(siyah=beyaz). sarı görüntü. bunu hallettim diyorsun. tamam. tv kartında tek giriş varsa, ki o da sarıdır sesi kaydedemezsin.. kartında tam olarak ne giriş çıkış olduğunu anlamadım ama out-in dediğimz olay işte görüntüyü bilgisayara girerken in, bilgisayardan bi görüntü çıkışı alırken de out. sadece siyahı veya beyazı giriş olarak kullanırsan(kablolarda) mono kayıt alırsın. siyah ve kırmızıyı aynı anda girebiliyorsan stereo kayıt alırsın. biraz karışık oldu ama.. kartın modelini falan söyle istersen