Kameralı Pc Kontrollu Araba Yapımı (Yardım)
-
Hocalar evdeki uzaktna kumandalı arabayı paralel port ile kontrol etmek istiyorum bunda bi sorunyok halledilier bieşy zaten herşey nette mevcut ama sorunum kameradan yana aslında bulmaktan yana wireless kameraları ucuza nasıl bulabilrimi yada elimdeki herhangi bir webcamı nasıl wireless e donusturebilrim. Benim isteğim pc de oturdugum yerden araba surmek yada laptopı alıp dısarı cıktıgımda banka oturup etrafı gezinmek. Yardımcı olursanız sevinirim. Bunu yaparsam ilerde kamerayı hareket ettirmek için bir devre arastırıcam :)
-
Merak ettim şimdi takipteyim.
Yuğarı -
Kamerası için 5 Volt-12 Volt inverter kablosu var gibi okudum ama...
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------Kamerası için 5 Volt-12 Volt inverter kablosu var gibi okudum ama...
-----------------------------80 tl ogrenci için çok büyük para hocam şöyle 20 tl civarı bişey lazım bana onunu gostersin yeter zaten başlangıç olucak
üni. bir başlasın can sıkıntısını gidermek için bu projeyi yapıcam http://www.jbprojects.net/projects/wifirobot/
-
Araba üzerindeki ethernet portlu kamera ve router iyi düşünülmüş. Kolay gelsin...
-
bitane çin malı kablosuz vericisi olan kamera bul biyerlerden alıcı kısmını da eski karasal yayınları almak için kullanılan reciverlerden buldunmu tmmdr..
öteki türlü webcami kablosuza çevirim felan hikaye bunlar 80tl çok diyosun bide :D bu işlere giriyosan ya bi yerden sponsor bulcan kendine (teyze,hala,babanne,dede,nine) yada çalışıyo olacaksın ki böyle konularda maddi sıkıntı çekmeden malzeme temini yaparark projeni tamamlayasın yoksa başaracağın tek şey kendine olan güvenini kırmak olacaktır...işte bunu da yapamadım gibisinden. :P -
up
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------
bitane çin malı kablosuz vericisi olan kamera bul biyerlerden alıcı kısmını da eski karasal yayınları almak için kullanılan reciverlerden buldunmu tmmdr..
öteki türlü webcami kablosuza çevirim felan hikaye bunlar 80tl çok diyosun bide :D bu işlere giriyosan ya bi yerden sponsor bulcan kendine (teyze,hala,babanne,dede,nine) yada çalışıyo olacaksın ki böyle konularda maddi sıkıntı çekmeden malzeme temini yaparark projeni tamamlayasın yoksa başaracağın tek şey kendine olan güvenini kırmak olacaktır...işte bunu da yapamadım gibisinden. :P
-----------------------------biz yapıcaktık sadece camerası 300 tl tutmuştu ricin hocam eklemeyi unutmuşsun
kamera ile arabanın kumandasının etkilenmemesi için aleminyum folyo kullanman gerekir
sinyaller birbirine karışırsa hiç biri çalışmaz biz hc de denicektik olmadı dene sende çok zevkli bir şey
-
ufak araç olacak hacı kamerasıda gizli 160 derece akıcak sağa sola arabanın etrafında da :D sapılık yapacaksın onla konuşma konsolu falan ekliyeceksin ne komedi olur varya
-
bizim arkadaslar bunu bitirme projesi olarak yapmışlardı 250 lira civarında bi camera aldılar o bile cok yeterli degildi net üzerinden yönetiyolardı arabayı
-
hocam araci hazirmi alacaksin yoksa kendinmi yapacaksin