folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kamp İçin Neler Gerekir ?

Kamp İçin Neler Gerekir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

El feneri geçen bime gelmişti gaz lambasi seklınde iyi ışık veriyor

termos ufak 

tulum kesinlikle veya minder pratik taşıyabileceğiniz

güneş paneli olan şarj aletlerinden şarja para bayılmayın

kesinlikle çakı 

çakmak veya benzeri birşey 

5-10 mt halat

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

nargile & bira & kömür

şahsen favorilerimdir kendileri hoca 

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

sıcak içilebildiği için kişi başı 4-5 şişe şarap alın yanınıza mutlaka. hamakta olmassa olmazlardandır. ben olsam mutlaka yanıma 38 kalibrelik bişey ayarlardım

yengeç burcu oldugumdan, ama siz rambo bıçağıyla da işinizi görürsünüz sanıyorum.

bol bol da cigara şart hani yani ha :) 

birde felaket sıcaklar var amk çadırın etrafına mutlaka zift felan dökün uyurken akrebi gelir yılanı gelir..

unutmadan adam gibi ateş yakın  tabiat ana siker.. pusula felan da almayın yanınıza amk ormanda kaybolmayacaksanız neyin kafasını yaşıcaksınız.

tabi lan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

lan en önemlisini unutmuşsunuz tuvalet kağıdı lan tuvalet kağıdı sakın nutayım deme

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

beni dinlersen  çadırı netten alma çün kü  netten pahallı  olur ve mevsimine göre değişir  büyük mağalarda bulursun 70 yada 80 tl ye normal çadır.

öyle fala rakımlı bir yere gitmiyecekseniz haylı haylı işinizi görür.

Ayrıca  gideceğiniz yeri iyice belirleyin öyle plan yapın  yoksa istenmeyen şeyler olabilir....

gideceğiniz mevkileri güzargahı çizin aşağı yukarı kaç gün nerede kalacağınıza karar verin ona göre malzeme alın.

o mevkinin kessinlikle bir haritası olmalı sizde ve netten daha önce o bölgeye didenlerin raporlarını okuyun diye tavsiye ederim hava şartları  su problemei falan filan 

( bu konuda üniversitelerde ki dağcılık kuluplerinin yazdıkları gözel raporlar size  o yerin güzel bir tasfirini  veriri  )

yerleşim yeri dışında bir yere çıkacaksanız da  güvenlik açısında  o bölgeye en yakın jandarma birimine haber vermeniz siszin güvenlik açısından hayati önem taşır....

Malzemede :

ilk yardım çantası 

harita 

çakı 

varsa kafa feneri 

küçük sırtçantası 

çakmak

bunlar senin olmassa olmazlarındandır 

gerisi  sana kalmış göneş gözlüğü şapka yiyecek içeçek falan da filan....

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

@dead_march, harbi hacı bir sürü şey düşündüm şu şu olsun dedim aklıma o gelmedi, sağol hatırlattığın için.

@korkarabatak, hacı senden beklediğim bi yorumdu sağol öneriler için :]

@Clostridium, nargilem yok hacı hem şimdi onu taşımasıda sıkıntı olur, satın almasıda masraf olur yer yer otostop ile gidicez çünkü.

@asker, evet hacı güneş panelli şarj aleti aklımda onu alıcam, veya turkcell tim merkezlerinde şarj ediyorlarmış kaç para olduğu hakkında bilgin var mı ?

@rebellish, spray dediğin gibi şart hacı yaz akşamının vazgeçilmezleri sivrisinekler sıkıntı yapar.

@peroksit, hocam pek imar yeteneğim yoktur muşamba alırsam anca altıma koyabilirim öyle çadır felan yapamam :]

@mustaphachan, ege tarafında olucam hocam ilk ayvalıktan başlamayı düşünüyoruz.

@Olgunisik, tavsiyelerin için teşekkürler hacı içinde seçeceklerim olacak.

@warderpipi, bisiklet yok hocam ama bir ara bisiklet ile uzun bir tur düşünüyorum :(

@asi27, hocam internette uygun da buldum 40-50 TL arasında 2 kişilik yazlık çadırlar mevcut. Diğer tavsiyelerin içinde arasından seçeceklerim olacaktır teşekkürler.

Arkadaşlar herkese cevap yazmaya çalıştım arada gözümden kaçan olmuşsa kusura bakmasın, teşekkürler yardımlarınız için

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Çadır

Mat

Uyku Tulumu(Mevsime göre)

El feneri

Küçük ilkyardım seti(böcek sokmalarına karşı alerji kremleri dahil)

Islak mendil(ağzı yüzü geçtimde kıçı silmek gerek)

Uygun yürüyüş ayakkabıları veya yaz ayları için kaliteli sandalet(Keen vs.)

Üzerinizdeki kıyafetlere ek olarak 1 er adet şort ve tshirt. Ayrıca 1 adet ince uzun kollu tshirt ve ince yazlik esofman

Sinek kovucu sprey

Pudra(Yürüyüş sonrası pişik olunabilir)

Küçük havlu(deniz sonrası)

Portatif sandalye

Kamp ocağına yaz aylarında gerek yok, yemek pişirmeyede gerek yoktur. Hazır konserve(barbunya vs) ve tavuk alınıp, taşlardan mangal yapılarak pişirilmesi en pratik beslenme yöntemidir.

Tur boyunca yol masraflarını düşmek için otostop yapabilirsiniz.

Ayrıca ve en önemli noktalardan birisi sırt çantası. Malzemelerle sürekli göçebe hayatı yaşanacağı için paradan kaçmamanız gerekir. Deuter'in çantaları on numaradır. Vakti zamanında cebimde 350tl ile ege turuna çıktığımda, sırt çantasına 300tl para vermiştim. Hala kullanırım aradan 4 yı geçti :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek

GusFring bunu yazdı:
    -----------------------------

nevorapat bunu yazdı:

GusFring bunu yazdı:

Çadır dahil bunları temin edebileceğim güvenilir bir site biliyor musunuz ?

Site degilde koçtaş bi  uğrasan  çok iyi olur

Çadır bulamadım hocam koçtaşta, diğer saydıklarınızı muhtemelen bulurum

bi arkadaş forum istanbulda alt katta bi spor mağazasında her çeşit çadırın satıldığını söylemişti

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

en önemli gereksinimi unutmuşunuz beyler Kampa giderken kesin bir kız götürülmesi gerekiyor [nokta]

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

kız, prezervatif, tuvalet kağıdı, yemek, su, sigara, çakmak, çadır

Toplam Hit: 3855 Toplam Mesaj: 34