Kan Bozulur Mu
-
nette bakındım epey ama pek birşey çıkmadı konuyla alakalı, bir çok anahtar kelime denedim googleda tek çıkan kan akınca oruç bozulur mu, kan geldi kızlığım bozulmuş olabilir gibi şeyler çıkıyor bi aradığım şeyi bulamadım, neyse şimdi normal insan kanını cam şişede havasız şekilde muhafaza edersem , bir süre sonra bozulma olur mu küflenme renk değişimi gibi, daha sonra kullanılmayacak içilip edilmeyecek yani fiziksel durumu fazla bozulmasa yeter , yaz okuluna gidiyorum gıdadayım hocalara sorayım mı acaba dedimde bi ton soru sorarlardı buraya sormak kaldı banada cevap verebilecek varsa teşekkür ettim şimdiden
-
kullandığın şişeye bağlı olmakla birlikte bozulur..
-
bozulur. Bakınız; kızılay.
Hatta bu bozulma yüzünden kanı ayrıştırıp serum yaparlar.
-
Kan Belli Bir Süre Sonra pıhtılaşma yapar soğuk ortamda daha yavaş olur diye biliyorum tabi saklama koşulları ne kadar dayanır ayrıntısı ile bilmiyorum.
-
kan -20 calcius da etda(bir çeşit tampon çözeltide ) lı tüplerde bekletiyor bir şey olmasın diye
-
DeTr bunu yazdı
Kan Belli Bir Süre Sonra pıhtılaşma yapar soğuk ortamda daha yavaş olur diye biliyorum tabi saklama koşulları ne kadar dayanır ayrıntısı ile bilmiyorum.
kanın pıhtılaşması için hava değmesi gerkiyor tepkime serbest oksijen varlığında oluyor
-
okudugum kadariyla cpda diye bir karisimla karistirilip soguk,1-5 derece arasi 5 haftaya kadar bekletilebilir deniyor.
Typically, blood for transfusion is kept cold and mixed with a solution called CPDA solution, containing:
citric acid to prevent coagulation
dextrose (sugar) for energy
sodium phosphate as a buffer
adenine
Under these conditions, blood can be stored for up to 5 weeksSource(s):
Harmening, 1994. Modern Blood Banking and Transfusion Practicescordelian tarafından 23/Tem/13 22:10 tarihinde düzenlenmiştir -
bozulur tabi =D damarda bile bazen bozuluyor inhibitörler yüzünden
-
asiminnesli bunu yazdı
kan -20 calcius da etda(bir çeşit tampon çözeltide ) lı tüplerde bekletiyor bir şey olmasın diye
-20 C de kanı canlı mı tutmayı düşünüyorsun.
-
edta çözeltisini hazırlayabilirim ama, soğukta muhafaza güç biraz zaten bana epey uzun süre sağlam kalması gerekiyordu yattı bizim iş hediyelik eşya hazırlayacaktım aklında soru kalanlar için
-
@Lotus soruların içinde cevabın vardır kardeşim ama imha edilen kan yani bozulan kan gördüm.