folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kanada Hakkındaki Sorulara Cevap (Dil Okulu)

Kanada Hakkındaki Sorulara Cevap (Dil Okulu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Gelen birkaç soruya karşılık genel bir cevap vermek istedim.Yaklaşık 10gündür torontodayım.

Vize (125CAD) + Pasaport (350TL 10yıllık) + Uçak bileti (1020TL) tuttu.

Ayrıca okul parttime Am 9-12am arası. 48hafta=8450CAD tuttu.

Ogrenciyim bende herhangi bir kuruluşa  çalışmıyorum.burada ILAC,ILSC,Kaplan Aspect gibi bircok iyi okul var.(ben ILSCdeyım)

2400CAD'ada dil okulu var ama vize alamayabilir yada dandik bir okula gidebilirsiniz.

Kanada vizesi almak zor derler genelde.Eger belgeler düzgün ve tam ise Niyet mektubu+bankada gözüken para+egitim durumunuz güzelse hemen alırsınız.(24saatte aldım vizeyi)

eylül2011e kadar buradayım isteyene bilgi veya hertürlü işlem yapılır sadece buraya gelirseniz görüşmem yada Herhangi bir arkadaşınıza arkadaşlık yapmam.(Türk)

Akbil,kentkart gibi şeyler buradada var fakat pass olarak var onlardan alırsanız ucuza gelıyor ulasım(haftalık pass 36$),günlük mcdonalds felan aynı fiyat yaklasık mcchicken 6.99$ gibi bişeydi.yemek olarak sorun yok fiyat konusunda.kıyafette öyle.sadece internet v.s gibi hizmetler biraz pahalı (internet aylık 55$).Günlük eğer aşırıya kaçmazsanız gereksız bişey yemezsenız heralde bir 15$a felan doyarsınız(3öğün-öğrenci evi gibi olur).Havası biraz soguk sadece sabahları 3derece oglenlerı 10 12 derece felan oluyor fakat kışın 0ın altında genelde.şimdilik bukadar sorulara gore cevaplarım.

İyi akşamlar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Öğrencilik Hayatında Başarılar Hocam... Yararlı Bilgiler...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------
    sadece buraya gelirseniz görüşmem yada Herhangi bir arkadaşınıza arkadaşlık yapmam.(Türk)

neden?

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

''  eylül2011e kadar buradayım isteyene bilgi veya hertürlü işlem yapılır sadece buraya gelirseniz görüşmem yada Herhangi bir arkadaşınıza arkadaşlık yapmam.(Türk)  ''

İnsan, memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan.

Ama biz biliriz ki, bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı; orayı sevmektir.

Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir.

Ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir.

(Vizontele, 2001)

Mademki bârika-i hakikat müsâdeme-i efkârdan doğar;

bu açılım vesilesi ile ülkenin özgürleşmesinin sokaktaki adamın

ekmek kavgasının önünde değilse bile yanında bir konum kazanması hayra alamettir.

Dahası, ortaya çıkan ihtilafı da ümmetin rahmetine tefsir etmek

ulus-devletin bitmez tükenmez bölünme korkusundan da yeğdir.

Herhangi bir açılımdan bahsedeceksek, öncelikle bu hamleyi gerekli kılan

Türkiye’nin ağır geçen ergenlik sorunlarından biri olan içine kapanıklık

halinin sebeplerini teşhis ve tespit, amaca yönelik atılacak daha sonraki

adımların kesintiye uğramaması için elzemdir. Demokratik bir ortamda

tabiatı gereği militer olan askerî bürokrasinin de militarist olmaması beklenirken,

siyasî partiler ve sivil toplum örgütlerinin militarizme bulaşmaması zaten izahtan varestedir.

Hâlbuki Türkiye’de sağcısı, solcusu, futbolcusu, sev-genci, siyasî partisi

ve sivil toplum örgütleri kısacası hepimiz, militarizminden nasibimizce yükümüzü tutmuşuzdur.

Demokratik Açılım tartışmaları vesilesi ile ulus-devlet ve milliyetçilik/ulusçuluk kavramlarına bakalım:

Ulus-millet ve ulusçuluk-milliyetçilik arasındaki kavramsal farkın Türkiye özelinde neredeyse

birbirine düşman haline geldiğinden haberdar olsam da yazının selameti açısından

ifadeleri eşanlamlı kullanmaya devam edeceğim. Lafı hiç eğip bükmeden söyleyelim:

İster etnik ister kültürel olsun bütün milliyetçiliklere -en diplomatik ifadeyle-

bir tutam ırkçılık sirayet etmiş ve en kuytu dehlizlerine kadar sinmiştir.
    Çünkü hiçbir milliyetçi aksine doneler fazlasıyla da olsa, kurguladığı ve aidiyet geliştirdiği

ulusuna dair pozitif sıfatlar saymaya başladığında, dünya uluslar liginde kendi milletinin

her zaman liste başı olduğu vehmindedir. Zaten dünyayı ancak uluslardan mürekkep gören milliyetçi,

elinde bulundurduğu ulus-devletin başta eğitim ve medya üzerindeki tekelci

tasallutu -Althusser buna “devletin ideolojik aygıtları” diyor- sayesinde siyasal

yaklaşımını propagandaya tahvil ederek bunu tüm topluma mal etmeye çalışır.

Milliyetçilik ritüelleri ile zaten sivil din (civic religion) olarak tezahür ettiğinden

karşı çıkanları zımnen veya alenen küfürle itham eder ve bu ithamın gereğiyle

“tiz kellelerinin vurulmasını” yani “siyaset olunmalarını” pratiğe geçirir.

Kısacası, her milliyetçi için kendi ulusu en zeki, en çevik, en ahlâklı, en sportmen ve

aklınıza gelen gelmeyen her şeyin en iyisidir. Hal böyle olunca, bir ulus içinde olup ama

kendisini bu ulusa ait hissedemeyenler “üretim arızası” olduklarından en hafifiyle

“hilkat garibesi” gibi hakaretlere ve ilgili muameleye maruz kalmıyorsa bile ikinci lig oyuncularıdır.

Dahası, herhangi bir ulus içinde devletsiz ya da diaspora konumundaki diğer

halkların durumu eşyanın tabiatı gereği problemlidir. Çünkü ulus-devlet eğer

elinden gelse hepimizi fiziksel özelliklerimiz de dâhil eritme potasında (melting pot)

tektipleştirme hevesindedir ve tek bir kişi bile olsa etnik, linguistik, dinsel ve

mezhepsel herhangi bir azınlık durumu mozaik-sevmez ama mermer-düşkünü

ulus-devlet için yorucudur. Zira ulus-devletin homojenleştirici vasfı,

Nasreddin Hoca’nın

yakaladığı leyleğin kanatları ve bacaklarını budayıp “şimdi kuşa benzedin” demesi gibi

çoğu zaman bir noksanlaştırmadan ibarettir.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fincan
    Fincan's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

eylül2011e kadar buradayım isteyene bilgi veya hertürlü işlem yapılır sadece buraya gelirseniz görüşmem yada Herhangi bir arkadaşınıza arkadaşlık yapmam.(Türk) 

Turkce konusmak istemeyebilirsin haklisin. Ingilizceni gelistirmek icin.Yeni geldigin belli biraz gurbetlik cek o zaman gorurum ben seni..

ULKUMUZ GOKLERDE DALGALANAN SANCAK;BIZ ALLAH"IN ONUNDE EGILIRIZ ANCAK.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Fincan bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Turkce konusmak istemeyebilirsin haklisin. Ingilizceni gelistirmek icin.Yeni geldigin belli biraz gurbetlik cek o zaman gorurum ben seni..

ben katılmıyorum.internet denen birşey var zaten görüşüyorum arkadaşlarımla.fakat burada türk arkadaş edindiğinde iyi olmuyor egitim açısından.

Teşekkürler herkese iyi dilekleriniz için.Yardım edebilirsem herhangi bir konuda ne mutlu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Hoca bi sıcakkanlı mesajın bile bundan daha iyi olurdu.Hemşehri hemşehriyi gurbette miker derlerdide inanmazdım.Doğruymuş

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

fivestar bunu yazdı:

Hoca bi sıcakkanlı mesajın bile bundan daha iyi olurdu.Hemşehri hemşehriyi gurbette miker derlerdide inanmazdım.Doğruymuş

hiç alakası yok hocam.buraya güçlükle gelip türk arkadaşlarla akşamları takıldıktan sonra bir anlamı yok ailenin desteğinin.Örnekleri çok gördüm.Eğer gerekirse gelinmesi için yardım ederim (örnek:enes nickli arkadaş) fakat arkadaşlık yapmam dıyorum.yanı devamlı takılmam.Mikmekte değil bu.Sıcakkanlı ne diyim başka sorunuz varsa cevaplarım yardm ederım ama takılmam dedım.Benım tercıhım bu.Siz gelip sadece kendi ülkenizden olanlarla takılabılırsınız çok zeki iseniz pratiğe ihtiyacınız yoktur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

cordelian bunu yazdı:

Fincan bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

ben katılmıyorum.internet denen birşey var zaten görüşüyorum arkadaşlarımla.fakat burada türk arkadaş edindiğinde iyi olmuyor egitim açısından.

Teşekkürler herkese iyi dilekleriniz için.Yardım edebilirsem herhangi bir konuda ne mutlu.

anlıoum eğitimin zarar görmemesi için kendince önlem alıosun ama keşke daha yumuşak şekilde deseydin hoş bakalım burdan gidicek olcak mı ki oldu diyelim senin bu tawrından zaten adamın münnet ediceğini sanmam ama unutma yaptığımız herşey bumerang etkisiyle bize geri dönüo 

dewdim dewrildim geldim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

irwa bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Fincan bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

anlıoum eğitimin zarar görmemesi için kendince önlem alıosun ama keşke daha yumuşak şekilde deseydin hoş bakalım burdan gidicek olcak mı ki oldu diyelim senin bu tawrından zaten adamın münnet ediceğini sanmam ama unutma yaptığımız herşey bumerang etkisiyle bize geri dönüo 

Ortada bir suç yada günah yok ki geri dönsün.Sadece arkadaşlık yapmam dedim.Adam kavgaya karıştımı yada kaza geçirdimi arkama bakmam demedim:)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

cordelian bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Fincan bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Ortada bir suç yada günah yok ki geri dönsün.Sadece arkadaşlık yapmam dedim.Adam kavgaya karıştımı yada kaza geçirdimi arkama bakmam demedim:)

sadece günahlar mı geri döner insana ,) yaptığın herşey bu etkiye sahip malesef ha dilerimki yaşamazsın kimsenin kötülüğünü isticek kadar pskopatlaşmadım henüz ,) sana o yüzden zaten daha yumuşak yazsaydın keşke dedim çünkü sen farkında olmadan deminki cümleninde önünü kapatmış oluosn çünkü çok sert çizgilerle ayırmışsın

herneyse sanırım anlatmak istediğimi anladın sen hayat senin tabi düşüncelerde 

eğitim hayatnda başarılar 

dewdim dewrildim geldim
Toplam Hit: 2799 Toplam Mesaj: 24