Kanal Tedavisi
-
la korkma korkma ben geçiodum ayağımı uzatıyodum yayılıyodum koltuğa doktorla kaynatıyoduk :D
-
kanal tedavisinde eğer sinirler iyi temizlenirse acı olmuyo sonra hatta gün içinde bile hissetmiyosun.. amabizim diş hekimleri acık mal olduğundan her dişi kurtarılabilir diyo geçen sene benim dişimi kurtardılar sözde kanal tedavisi+dolgu yapıldı 4 ay sonra dolgu mefta oldu hala saklıyorum dolgusuz daha ferah bi daha da hastaneye gideni miksinler :| özelde yaptır hocam paraya kıy diş önemli..
-
kanal tedavisi arkdaşın dediği gibi gıcık dışında pek bişey yapmaz bi ara da bi geyik vardı diş çıkarmak için ilaçmı ne yapmıştı adamın biri bilgisi olan var mı aman dişlerinize dikkat edin
-
Ya millete aldanma.. Dişçin iyi ise bi cacık olmaz :D
Benim ağızda 6 tane kaplama var 5i kanal.. Bunun dışında kaplama olmayan bi kaç tane daha kanal var...
Eğer düzgün uyuşturursa hiç bişicik olmaz.. Hissetmeden temizler..
Ve bittikten sonra da ağrın sızın olmaz. Çünkü içinde sinir falan kalmıo. Ölü bi diş oluo o...
Sakın çektirme, ne diye tümünden kaybedesin ki dişini...
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar bilmıyorum bununla iligli ne yazıcağımı..asıl konuya geçelim..3 tane dişimin 1.sinin içi ve bir köşesi kırık..
2.sinin köşeden kırık..
3.sünün üstten 1 parça kırık
bu 3 dişin kanal tedavisi olması lazım..ve 15 tatilde kanal tedavisi olucam..
peki kanal tedavisi sırasında herhangi bir acı hissedebiliyıormuyuz?
diğer bir soru tedavi sonrası herhangi bir ağrı sızı ( aşırı derece ) hissedicekmiyiz?
3.sü ise yapılan tedavi sonucunda yenilenen diş kaç yıl süre ile aynı kalır ?
-----------------------------
hocam annem diş hekimi direk ondan aldığım bilgiyi sana aktarıyorum...kırılan üç dişine kanal tedavisi uygulanmasının sebebi kırılma ile dişinde bulunan sinirlerin ortaya cıkması. acıyı engellemek amacıyla kanal tedavisi uygulayıp sinirlerini alacaklar uygulamadan önce ağzın uyuşturulduğu için sadece dişine ve diş etine dokunulduğunu hissedeceksin onun haricinde herhangi bir acı duymayacaksın. daha sonrasında ise kanal tedavisi bitince o açıklığa bir pamuk ile tıkayacaklar diş kaplanırken sanırım o pamuk çıkarılıyordu bu kadarını sormadım :D ama daha sonrasında da bir acı yaşamıyorsun. anladığım kadarıyla doktorun sana kanal tedavisi uyguladıktan sonra kaplama yapacak. ne kadar dayanacağını senden başkası bilemez gidip de kaplamalarınla sert bişiler kırmaya kalkarsan çok kullanamayabilirsin. bir de kaplamada kullanılan malzeme de önemli eğer iyi ise ölene kadar götürür...
-
Edit