Kandaki Üre Yüksekliği
-
e2 bunu yazdıRETRET bunu yazdı
ooo böbreklere bir baktır sen.
Dur hocam korkutma gece gece :D Baktılar hiç bi problem yok gayet sağlıklı dedi radyoloji uzmanı hanım abla.
@end hocam kanda olsaydı uremia mı olacaktı o yüzden kanda değil mi demek oluyor anlayamadım :/
yok hocam kandaysa kandadir da, sinirin cok ustunde cikmamis.
50 max deger iken seninki 53 cikmis.
doktorun da bir sey demediyse muhtemelen giderek duser o deger.
takipte ol ama.
-
hocam idrar sıklığın ve rengi nedir ? sıkıntı var gibi gözükmüyor çok sık ilaç kullanmıyorsan, spor yaparken ek gıdaları almıyorsan (toz moz vs.) endişelenmeni gerektirecek bir durum yok gibi. doktor da muhtemelen tekrar kan testi ister,yeni değerlerine göre yorumlar.
-
Sağolun hocalar, ek olarak protein tozu kullanıyorum bir tek. Doktor önemsemeden geçti fazla protein tüketimindendir bol su iç dedi.
-
benim peder diyaliz tedavisi goruyor, onun tahlillerden ornek vereyim, diyalize girmeden once ure 109, ciktigi zaman 20. bobregi hic calismayan birinin degerleri bu sekilde. bi bobreklere baktir, cunku bobregin agrisi sizisi olmaz direkt mezara yollar.
-
Hocam can sıkmaya gerek yok tek bir değerden böbrek sıkıntısı çıkmaz. Kreatinin, albimün, proteinüri, hematüri ve egfr değerlerinin de sıkıntılı olması gerekir. Muhtemelen anlık bir değerdir.
Weldox tarafından 01/Haz/22 17:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Değerlerin abartılacak kadar yüksek değil kardeşim kafana takmaya gerek yok.
2-3 katı değerlerde olur ozaman sıkıntı yap derim.Ama şu değerlere ve sadece bir değeri baz alarak bir sıkıntı var demek çok yanlış.
-
hocam doktora normal bile gelebilir inan çok değil bunlar, diğer değerlerde artmalı ve aynı zamanda sınırdan değil ciddi farklar oluşmalı o zaman başka tetkikler ister ama bunda isteyeceğini sanmam için rahat olsun.
zehirlenme için bağırsak floran problemliyse probien diye bi probiyotik var bana onu önermişti doktor işe yaradı, birde kefir tükettim cok fayda sağlıyor. hiç yoktan bi süre için mideyi toparlarsın ishal vs gibi durumlar mevcutsa tabi.
-
Bunun olması iyi çünkü diğer değerlerin de paralel negatiflik olması gerekiyor.bir değerin anlık görünümü tedirgin etmemeli.kırmızı et zehirlenmesini de dert etme çünkü sağlıklı bünye bunu çevirir.ama beyaz et te bu şansın hiç olmaz direkt biletini keser.
weskeyy tarafından 01/Haz/22 22:38 tarihinde düzenlenmiştir