Kandil Ve Oruç
-
aklıma takılan şu:
misal şuanda bu gece berat kandili. gündüzü oruç tutmak sünnettir ve büyük sevaptır. burdaki gündüzü derken;
bugün mü? yani 4 temmuz çarşamba günü mü?
yada;
yarın yani 5 temmuz perşembe günü mü?
yada;
her iki günde de mi tutulmalı?
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. ayrıcada herkesin kandili mübarek olsun
not: internette araştırdım ama tam anlamıyla tatmin olmadım.
-
Bu konuda İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisi vardır:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur."
-
valla hocam geçen cuma vaazında camii hocası;
çarşamba akşamını namaz,dua ederek geçirin perşembe gününüde oruç tutarak tamamlayın demişti.
Sabah 4 kalkıp bir tost yiyip yatıcam Allah izin verirse.
-
Nef bunu yazdı:
-----------------------------Bu konuda İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisi vardır:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur."
-----------------------------hocam yanlış anlama ama bide kaynağı gösterirsen sevinirim. sende zan altında kalma sonra
@emqcer
doğrudur hocam tutmakta fayda var. yalnız sakarya için imsak 3:27
saat 4 geç olur hocam. hangi ildesin bilmiyorum ama 3 gibi kalkıp niyet etsen daha iyi olur bence
-
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------@emqcer
saat 4 geç olur hocam. hangi ildesin bilmiyorum ama 3 gibi kalkıp niyet etsen daha iyi olur bence
-----------------------------istanbuldayım hocam sabah 5'e çeyrek kala falan ezan okunuyo ondan 4 olarak kurdum alarmı
-
EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------istanbuldayım hocam sabah 5'e çeyrek kala falan ezan okunuyo ondan 4 olarak kurdum alarmı
-----------------------------ezan değil hoca imsak vaktine bakacan. ezan sabah namaz vaktinin girdiğini haber ediyo işte
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------ezan değil hoca imsak vaktine bakacan. ezan sabah namaz vaktinin girdiğini haber ediyo işte
-----------------------------Aman hocam ajan haklı :) Yazık etme orucuna.. İmsak vaktine bakman lazım 3:30 gibi giriyo...
-
ajan hocam hadis ibni mace ye aittir ve sahih hadis kitaplarından bilenen buhari ve Kütüb-i Sitte bulunur bilirsin İbni macce ise Kütüb-i Sitte yi yazan zat dır.
-
rushOut bunu yazdı:
-----------------------------ajan hocam hadis ibni mace ye aittir ve sahih hadis kitaplarından bilenen buhari ve Kütüb-i Sitte bulunur bilirsin İbni macce ise Kütüb-i Sitte yi yazan zat dır.
-----------------------------eywallah hocam şimdi tam oldu.
küçük bişey aslında ama insanın aklını karıştırıyo işte. öğreniyoruz zamanla. bu kitaplarıda okumak gerek. en azından evde bulundurulmalı ki böyle sıkıştığında açıp bakasın
-
Yahu kardeşim sen önceki gün de, sonraki gün de tut. Sevabın çoğu zarar getirmez.