Kandil Ve Oruç

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

aklıma takılan şu:

misal şuanda bu gece berat kandili. gündüzü oruç tutmak sünnettir ve büyük sevaptır. burdaki gündüzü derken;

bugün mü? yani 4 temmuz çarşamba günü mü?

yada;

yarın yani 5 temmuz perşembe günü mü?

yada;

her iki günde de mi tutulmalı?

bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. ayrıcada herkesin kandili mübarek olsun

not: internette araştırdım ama tam anlamıyla tatmin olmadım.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nef
    Nef's avatar
    Dişi

Bu konuda İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisi vardır:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur."

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

valla hocam geçen cuma vaazında camii hocası;

çarşamba akşamını namaz,dua ederek geçirin perşembe gününüde oruç tutarak tamamlayın demişti.

Sabah 4 kalkıp bir tost yiyip yatıcam Allah izin verirse.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

Nef bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu konuda İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisi vardır:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur."

hocam yanlış anlama ama bide kaynağı gösterirsen sevinirim. sende zan altında kalma sonra

@emqcer

doğrudur hocam tutmakta fayda var. yalnız sakarya için imsak 3:27

saat 4 geç olur hocam. hangi ildesin bilmiyorum ama 3 gibi kalkıp niyet etsen daha iyi olur bence

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nef
    Nef's avatar
    Dişi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

@emqcer

saat 4 geç olur hocam. hangi ildesin bilmiyorum ama 3 gibi kalkıp niyet etsen daha iyi olur bence

istanbuldayım hocam sabah 5'e çeyrek kala falan ezan okunuyo ondan 4 olarak kurdum alarmı

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

EmQceR bunu yazdı:

ajan1111 bunu yazdı:

@emqcer

istanbuldayım hocam sabah 5'e çeyrek kala falan ezan okunuyo ondan 4 olarak kurdum alarmı

ezan değil hoca imsak vaktine bakacan. ezan sabah namaz vaktinin girdiğini haber ediyo işte

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

EmQceR bunu yazdı:

ajan1111 bunu yazdı:

@emqcer

ezan değil hoca imsak vaktine bakacan. ezan sabah namaz vaktinin girdiğini haber ediyo işte

Aman hocam ajan haklı :) Yazık etme orucuna.. İmsak vaktine bakman lazım 3:30 gibi giriyo...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

ajan hocam hadis ibni mace ye aittir ve sahih hadis kitaplarından bilenen buhari ve Kütüb-i Sitte bulunur bilirsin İbni macce ise Kütüb-i Sitte yi yazan zat dır.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

rushOut bunu yazdı:

ajan hocam hadis ibni mace ye aittir ve sahih hadis kitaplarından bilenen buhari ve Kütüb-i Sitte bulunur bilirsin İbni macce ise Kütüb-i Sitte yi yazan zat dır.

eywallah hocam şimdi tam oldu.

küçük bişey aslında ama insanın aklını karıştırıyo işte. öğreniyoruz zamanla. bu kitaplarıda okumak gerek. en azından evde bulundurulmalı ki böyle sıkıştığında açıp bakasın

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Yahu kardeşim sen önceki gün de, sonraki gün de tut. Sevabın çoğu zarar getirmez.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 2129 Toplam Mesaj: 12