Kantar Tartım Farkları Neden Kaynaklanır Ve Çözüm
-
Kalibre yapılması gerekli olabilir.Şirketin kantarı ile sizin kantarınız arasında fark olması direk akla bunu getiriyor.
Bizim hassas tartılarımız var 3 tona kadar tartıyor yılda bir kere kalibre olması gerekiyor,o kadar ağırlık bir zaman sonra kantarın dengesini bozuyor.
-
Kantarlar kiloyu kac kac atiyor bilmek lazim. Bazilari yirmi yirmi atar bazilari 40 40 gibi
-
merhaba arkadaşlar
yılların kantarcısı olayı anlatsın kardeşim size.
en basta kantarın sanayı bakımlı ve kalibre edilmesi gerek belgeleri olması lazım yoksa şak ceza yersinkantardaki oynama payı ne kadar?? bizde tonaş 60ton oynama payı ise: +/-10kg dır. ama bazı firmalar 80 tona +/-20kg hatta taş ocaklarında ise bu fark +/-100kg kadar artar bu çok çok onemli bir faktordur aslında..ama sen ustad sofore kantarın hassasiyetini sor araçların brut farkı ve dara farklılıklarını incele brutteki fark darada var ise sıkıntı yoktur ama arada fark varsa ve sen kendi kantarına guveniyorsan sorunu karsı firmaya bildir hatta muayene kagıdını iste cunku kantarlar hassas aletlerdir heledeki senin yukarda belirtigin kg ile trafıkten nasıl geciyor orasıda başka bir soru. kantarda 6 adet direnc bulunur bu dirençler kantar ile yer arasında ki yuvalarda sadece kantarın ustune gelecek sekilde durması lazım mm oynamaması ve saga sola degmemesi lazım eger degerse işte aradakı bu farklar o zaman meydana gekir başıma gelen olay cunku çok sıkıntılı bir iş
-
taekwondo bunu yazdı
Firma TIR'ı kendi kantarında boşken tartıyor. Yükleyip tekrar tartıyor ve tartım fişleri ile beraber buraya geliyor. kantar ile yükleme mesafesini bilmiyorum.
tır boşken zuladaki ağırlığı ile 200 kg (zulası100kg) ve deposu boş tabiki yükü sarmaya giderken zulayı attı 1000 kg yük sardı ölçüldü 1100kg geldi
1000kg yükün 100kg'ı yolda çalındı kaldı 900kg tır zulası hariç 100kg net ağırlığı idi yolda şoför dediki 100kg çaldım 100lt yakıt alim :) net yük 900 dü, net tır 100 dü eksilen zula yerine 100 mazot alındı =1100 dengeler tamam :) tır geldi ölçtün dolu 1100 boş tarttın 200 sıkıntı yok
lakin zula ile aldığı mazotu tutturamayanda eksik çıkar şoföre matematiğin zayıfmış diye takılmaktan başka çare kalmıyor vs yada 50 100 den birşey olmaz da deniliyor olabilir
çözüm; geldiği yerde boş tartılırken mazot deposuna metreye benzer bi çubukla depodaki mazot sevyesi ölçülür bide sizin orda ölçülür sevye fazlaysa mazot almış aldığı mazot miktarını düşüp net agırlığa ulaşmak gerek düşükse net ağırlığa ekleyip ordaki ağırlıkla sizdeki ağırlığa ulaşmak gerek
1-bugünkü bir ölçümde TIR firmadan 48640KG toplam ağırlık ile yola çıkmış. Burada tartılmış yine 48640KG gelmiş. bu söylediğin yukardaki ihtimali şiddetle güçlendiriyor
taşınan yük nedir ? söylermisin karşı firmamımı çalıyor kamyoncumu ?
karşı firmaya ziyarete gittiğinizde otobilinizi kendi kantarınızda tartın birde orda tartın depo ful ken zaman zaman
50-100 kg fark malzeme çok değerli değilse olağan farklardır bunu karşı firmaya bildirip miktar farkı isteyip tepkisini ölçebilirisin
kolaygelsin mal alırken kazanılır dikkat etmekte fayda var
tamda benim anlatagım şeyleri yazmışsın hevesimi kaçırdın, ama güzel anlatmışsın
-
yazımda kusurlar olmuş haklısınız temketeye ve diğerlerine işin gücün arasında dikkat edememişim mazur görün, lakin kantar fireleri-hileleri bugibi sepeplerden boy göstermekte
@imlegend
- kabahat sizin kantarda ise dikkat etmen gereken bunların periyodik muayene süresi iki yılda birdir ocak-şubat sonuna kadar maksimum kapasitesi 2000 kg a kadar olan tartı aletleriniz için muayene Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına üstü için bilim sanayi teknoloji il müdürlüğüne müracat etmeniz gerekir yanlış ölçüm içinse kalibrasyon işlemi yaptırtman gerekiyor
- hile problem olunca çözümde öyle oluyor
-
imlegend bunu yazdı
Hocam öyle herkesin işine yarayacak bir şey değil ki. Katı Halde 1 er tonluk torbalar ile geliyor.
hocam ben 100 kg a kadar ses çıkarmıyorum zaten ama daha yüksek çıktığında işler değişiyor. Bir keresinde bizimkiler 1 tonluk eksik-fazla çıkardılar. onu da düzelttik. Tartmadan indirmiş indirdiğini diğer TIRa koymuş haliyle birisi 1 TON fazla diğeri biri ton az geldi ama durumu çözdük. Sıkıntı olmadı. Böyle ufak ufak biriktiği zaman rakam büyüyor. Herhangi bir şikayet veya Sayıştay denetiminde farkedilse ilk bize soracaklar.
Malesef hocam hangi birinin yanına adam koyacaksın her gün 2-3 tane TIR geliyor.
hocam kamyoncunun bir işine yarayacağını hiç sanmıyorum öyle her yerde kullanılan bir şey değil ki. Ancak fabrikadan eksik koyuyor olabilirler. Zaten Müdür gelsin gündeme getireceğim. Başka bir yerde de arkadaşım teslim alıyor orada da neredeyse bire bir ölçüyor.
3516 Nolu Ölçüler ve Ayar Kanunu varmış.
Bir de bu yasaya bağlı yönetmelik buldum.
http://www.kecioren.bel.tr/images/files/2421fcb1263b9530df88f7f002e78ea5_kecioren_belediyesi_436.pdf
bilmiyorum ki mühür olayı nasıl olur/oluyor.
Az önce konuyu bir arkadaşıma anlattım onunda sanayi bakanlığından bir arkadaşı varmış aradık 2 yılda bir muayene varmış. Bizimki garanti kapsamında olduğundan firma ile iletişime geçecekmişiz. 15 tonluk ve 30 tonluk malzemeler ile deney yapıp yeniden ayar vermeleri gerekiyormuş. Yol haritasını belirledim sayılır.
Hocam 1 kez yapman sana fikir verme açısından yeterli. Hergün ilk ve son değerler eşit çıkıyorsa bi gün adam koy, eşit çıkmazsa öncekilerde bir gariplik vardır demektir :)
-
Sorunu Hallettik.