Kanuni Windy 125 S
-
Motosiklet forumlarına açarsan daha sağlıklı bilgiler alırsın. Motordelisi A2teker
-
Motor alacaksan Japon alacaksın anca onlara gücümüz yeter kalite bakımından öyle.araba işinde de bu böyle arabayı ya da motoru almanlar icat edip ekollerini ürettiler amerikalılar kendi ilhamlarını verdiler japonlar dünyanın heryerinde üretip sattılar.gerisi ingiliz fransız italyan çer çöp çin işidir gözümde.Motorsiklet durumuda öyle.amerikan motoru diyorsan harley klasik vs.kaslı güçlü sürüş istiyorsan almanlar BMW vs yok hepsinden olsun diyorsan Japonlar.Birader İngiltere Midldessbourh da yollarda motorlarda görüyorum ama 125 ten küçük motorlar genelde şehir içlerinde ve büyük yollara çıkılmıyor zaten ehliyet te ona göre,Çin motoru göremezsin burada Honda,Yamaha,Suzuki,Kawasaki,Bmw,italyan motorları bile yok göremedim diye anlatmıştı.Kendiside bir tane 125 lik suzuki aldı 3000 pound a ama pişman olduğunu motor dan değil büyütmek istediğini söyledi.alacaksan yukarıda sayılan motorların türkiyede bulunanlarından birine sıkıl ama başka masraf yapma yıllardır motora binerim.paranıda sokağa atmamanı öneririm.Ben de Suzuki hastasıyım.ama yıllar önce yamaha tenere kullandım 98 tenere idi.amaca oğluna satmıştım onu.şimdi suzuki strom kullandım 1 yıl 600lük.onun ruhsat sorunları vardı elden çıkarmak zorunda kaldım şimdi bir durumum var onu halledersem bmw 1600 gt ya da 1000 lik suzuki strom almayı planlıyorum.
-
viveo bunu yazdı:
-----------------------------
balik_ bunu yazdı:
-----------------------------
windy nin yeni modeli 150 cc olmasi lazim. 150 cc olanindan alirsan daha iyi olur. daha gucludur daha oturaklidir. windy s güzel motordur, kafa yapisi yuvarlak yani klasiktir. bu bir artidir zira cekik gozlu motorlarda ayrinti cok fazladir ve surekli vida gevser, ses yapar felan. ayrintiya gitmiyorum kesinlikle yuvarlak lambali klasik tipli motor al. windy duz yolda bir yada iki kisi ile seni tatmin eder, hatta hafif arazide dagda bagda bayirda da gezdirir. yakiti cok cok azdir. yeni windy euro 3 motorlu olsa gerek ki bu daha fazla guc ve ayni zamanda daha az yakit demektir. bu nedenle yeni modelini al diyorum. motoru sifir al ama kimseyi bindirme sakin temiz kullan. ilk basta yanina arkadasini ilirsin dusebilirsin ve motoru mahvedebilirsin. motoru iyice ogrenip alismadan kimseye verme motoru tek basina gez. arkana da kimseyi bindirme. rodajini iyi yap, kullanici klavuzunu iyi oku. parca sikintisi yoktur ama yinede tertemiz kullan.
-----------------------------yorumun için teşekkür ederim hocam
aydınlandım biraz daha :) rodajı iyi nasıl yapabilirim ? :)
-----------------------------kullanıcı klavuzunda yazıyor.
mesela ilk 500 km de tek kişi binin, yokuşa sürmeyin 50 km hızı geçmeyin
ikinci 500 km de 70 km hızı geçmeyin
ilk 300 km de bakım yaptırın yağını değiştirin
ilk aldığınızda motorun vidalarını iyice sıktırın gibi açıklmalar vardır.