folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kaos Teorisi - Kelebek Etkisi

Kaos Teorisi - Kelebek Etkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

Kaos Teorisinde esas temel çapraz evren mantığıdır..X olayı olmasa X olayı olucaktı ve bu bir saniyelik olay bile sizin hayatınıza belki çok ama çok farklı bir yön vericekti...örneğin pat diye göğsünüze bir kaza kurşunu yemeniz sizin hayatınızın sonlanması demek oysaki yarın okulunuza veya işinize gidicektiniz iş kurma planlarınız veya farklı emelleriniz vardı vs. fakat anlık bir darbe ölmenize neden oluyor... bende uzun süredir araştırıyorum ve gerçekten çok mantıklı geldi savunucusuyumdur kesinlikle...fakat çapraz evren mantığı çok ama çok daha derin bir olgu'dur donnie darko'yu izleyin derim bu mantıktan bahsediyor .. ayrıca kelebek etkiside kaos teorisi ve çapraz evren mantığı ile ilgilidir...eğer merak edenler varsa uygun bir zamanımda kendim bir döküman hzırlayıp veya güzel bir kaynağa ulaşıp paylaşmaya çalışırım sizle

dont think twice its all right
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    macriti
    macriti's avatar
    Erkek

size bir olay anlatayim, belki anlarsiniz o zaman kelebek etkisini

okuldayken bi gun kar yagiyordu, karshi tarafta hala bitmemish binanin tavani chokmushtu bu yuzden.. shimdi boyle bishey desem ne derecede dogru olur? kocaman binayi yikan bir kar tanesi oldu.. bence chok gerchekci bi teori olur. yani oyle bi kar tanesi vardi ki, o chokme oncesi son kar tanesiydi ve onun yuzeye dokundugu anda chokme proseduru bashlamishti..

kelebek teorisi de oyle.. atmosferi etkileyen chooook sheyler olabilir.. roketler, uchaklar, arabalar, insanlar.. ama oyle son bir kar tanesi vardir ki(kelebegin kanat chirpishi gibi) her sheyi alt-ust etmeye getirip chikara bilir..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    bence bu forumda geçenler yada hayatın herhangi bir bölümünde yaşananlarda kelebek etkisine örnek bu konu olmasaydı ben bu iletiyi yazmıcaktım sende okuyamayacaktın bu olmasa bile bu  veya başka bir yorum kafanda bi takım düşünceleri aktif hale getirdi gerekli yahut gereksizliği değil o düşüncenin var olması düşünce var olmamış olsaydı başka bi düşünce var edebilecekti o zamanda hayatının bir bölümüyle ilgili olarak bi karar alabilme ihtimalin doğacaktı kısacası herşey zincirleme bir reaksiyon varolan herşey birbirini etkiler hatta var olmayıp varolduğuna inanılanlarda tabi bunlar benim düşüncelerim :D kesin olduklarını iddia etmiyorum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    macriti bunu yazdı:
    -----------------------------

size bir olay anlatayim, belki anlarsiniz o zaman kelebek etkisini

okuldayken bi gun kar yagiyordu, karshi tarafta hala bitmemish binanin tavani chokmushtu bu yuzden.. shimdi boyle bishey desem ne derecede dogru olur? kocaman binayi yikan bir kar tanesi oldu.. bence chok gerchekci bi teori olur. yani oyle bi kar tanesi vardi ki, o chokme oncesi son kar tanesiydi ve onun yuzeye dokundugu anda chokme proseduru bashlamishti..

kelebek teorisi de oyle.. atmosferi etkileyen chooook sheyler olabilir.. roketler, uchaklar, arabalar, insanlar.. ama oyle son bir kar tanesi vardir ki(kelebegin kanat chirpishi gibi) her sheyi alt-ust etmeye getirip chikara bilir..

-----------------------------
    Hacı bi düzügn yaz yav :S chokme shimdi chok shey vs.. mahsusmu yapıyon :|

@Lemuria

Dokümanı bekliyorum hacı :)

Her Hakkım Saklıdır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek
    lostun son bölümünde buna benzer bişey işlendi.izliyenler bilir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

geçen gün bi konu açılmıştı " sigarasızlığın zararları "diye oradaki klibi izleyin kaos teorisi neymiş öğrenirsinz :D bi kültablası nelere mal oluyor :D

bu konuyu sabah saat 8:30 gibi gördüm şimdi kaos teoremi ne takmış bulunmaktayım :|  google da ne var ne yok hepsini okuycam çok ilgi çekici bi konu.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 5760 Toplam Mesaj: 27