Kapadokya / Göreme Hakkında Bilgi
-
Asi bunu yazdı
Balona binecek olursan mutlaka pazarlık yap ve zamanın varsa hepsinden fiyat al 300 tl fiyat çektikleri dönemde 185 tl vermiştik
Şuan 100 eurodan bahsediyorlar hocam... Açikcasi okdr para vermeye niyetim yok.. bir yandan da sabahin 4-5inde kalkmak zor geliyor :))
-
McM bunu yazdıAsi bunu yazdı
Balona binecek olursan mutlaka pazarlık yap ve zamanın varsa hepsinden fiyat al 300 tl fiyat çektikleri dönemde 185 tl vermiştik
Şuan 100 eurodan bahsediyorlar hocam... Açikcasi okdr para vermeye niyetim yok.. bir yandan da sabahin 4-5inde kalkmak zor geliyor :))
Sen 100 euro diyince baktım 130 euro ya kadar çıkıyor iki kişi 1700 tl ye geliyor o paraya her yer gezilir
-
https://www.tahribat.com/forum/kapadokya-icin-seyahat-onerisi--tanidigi-vb-olan-237684
bende sormuştum hocam biz geziyi uzattık.
muğla bodrum dan çıktık
konya-kapadokya-kahramanmaraş-gaziantep-adana-konya-afyon-denizli-bodrum yaptık.
3 gün kaldık kapadokyada ve gerçekten hak etmeyen bir yer.
balon turları 120-140 euro dan başlıyor yazın kişi başı 400-450tl fiyat verilirken şimdi fiyatlar direk euroya dönmüş ve tek bir balon firması tüm firmaları kiraladığı için rekabet bitmiş tekel bir durum var ortada.
kapadokya tek bir yer değil.

biz mustafa paşada kaldık haritanın sağ kısmı zaten
mustafa paşa - göreme - ürgüp bunlar birbirine çok yakın yerler. oyüzden nereye kaldığının pek bir önemi yok sadece eğer sabah uyandığında ne yapacağın önemli.
balonlar göreme açık hava müzesinin etrafından kalkıyor. balonların kalkışını görmek istiyorsan uyandığında göreme den otel tutman gerek.
fakat balon manzaraları en güzel seyir tepesinden (panaromic view ) gözüküyor gün doğumu ve gün batımı oradan izleyebilirsin.
balonlar sabahın ilk ışıkları ile kalkıyor 1 saat sürüyor ortalama sonra iniyorlar.
eğer araç varsa mesela bende vardı , mustafapaşadan (mağda odada kaldık ) panaromic view e gidişimiz 10-15dk sürdü sabah boş oluyor zaten )
uygun fiyatlı otel için yakala.co ve grupanya bakabilirsin biz 500tl lik otele 3 gün için 880 tl ödedik bu sayede çok ucuza geldi.
gidilecek tüm yerler.
göreme açık hava müzesi
red valley
güvercinlik vadisi
uçhisar kalesi
avanos
ürgüp
turasan şahap mahzeni tadımı
-
-güvercinlik vadisi ile uçhisar kalesi yanyana onu aynı gün yapın , kale girişi ücretli tüm kapadokyayı tepeden görüyor.
-ürgüp girişinde turasan şarapmahzeni var orada şarap tadımı yapın ve yerli bağların şaraplarından alın birde diğer şarapları tadın.
-ürgüp şehir merkezine inerken hemen girişte solda çerezciler var ordan taze balkabağı çekirdeği ve köftür alın mükemmel.
-ürgüp şehir merkezinde 2-3 tane yemek yenecek yer var biri kolcuoğlu restorant adana kebap vs seviyorsanız diğeride tam saat kulesinin karşısında 4-5 katlı bir mekan tüm göremeyi görüyor neredeyse.
-mustafa paşada ( bizim kaldığımız otel de ordaydı ) gerçek asmalı konak var şuan old greek house adıyla hizmet veriyor meyhane restorant tarzında.
-göreme açık hava müzesine kesin gidin en büyük peribacaları ve eski uygarlık orda.
-avanos göreme tarafından ürgüp tarafından 20dk felan oraya da kesin gidin bir çok mağara yer altı tarihi çarşı var çömlekler hem uygun fiyatlı hemde kendiniz de yapabilir aynı zamanda ders alabilirsiniz.
yine avanos sallanan köprüden geçin.
fakat kahraman maraş ve gaziantep çok daha güzel kapadokyadan kapadokyada taş ve 1-2 balon dışında hiç bişi yok diyebilirm çok sıkıldık hem ben hem eşim.
kendi çektiğim fotoların bazıları.
burası burdur- salda- türkiye'nin maldivleri.

adana

gaziantep kalesi

gaziantep imamçağdaş mükemmel

antep çarşısı

ortadoğunun en büyük 2. camisi kahraman maraş

kapadokya panaromic view tepesi

kapadokya güvercin seyir

kapadokya uchisar kalesi

kalenin kendisi

göreme

göreme açık hava müzesi

kolcuoglu kapadokya ürgüp

kapadokya panoramic view

turasan

avanos

avanos kil seramik atölyeleri

ürgüp

ürgüp seyir tepesi

mustafa paşa tarihi manastır.

mustafa paşa

mustafapaşada kaldığımız mağara odanın içi

yanlız dikkat etmeniz gereken bir nokta var , mağara odaların içinde bir koku var ve sürekli bir duvarlardan taş oyması kolay bir taş olduğundan kum gibi dökülmeler olabiliyor bu en pahalı oteldede kalsanız ucuzdada kalsanız o mağra taşının özelliğinden kaynaklanıyor.
bu mağara odalarında kimisi normale göre daha ferah ve rahat nefes alabilirken kimisi yani ben hiç etkilenmiyebilirsiniz veya kimiside o koku sebebiyle nefes alamayabiliyor hatta hasta olabiliyor ki eşime bu oldu odanın havası kendisine çok kötü geldiği için kaldığımız 3 gün boyunca nefes almakta zorlandı.
Bir daha kapadokyaya kolay kolay gitmem ama tekrar gidecek olsam mağda odada kalmak yerine her yere eşit uzaklıkta olan ( ki bilerek tam ortaya yapmışlar) Ramada Cappadocia da kalırdım.
butik otellerin kahvaltısı büyük otellere göre çok zayıf mağara oda için dünyanın parasını ödüyorsunuz ama odada pek bişi yok.
ayrıca yine bir çok butik otel akşam yemeği vermiyor dışarrıdaki esnaf ta kazansın diye araç yoksa sıkıntı her otel restorantlara yakın değil.
sormak istediğin başka birşey olursa pm
-
manyaki bunu yazdı
//Alkol kullanmıyorsanız postu okuyup vaktinizi öldürmeyin :)
Ürgüp'te Mahzen Şarap Evi var, küçük butik bir şarapevi sahibi müthiş tatlı muhabbet sever bir amca. Tahminimce tüm şarapları çok güzeldir ama ben deneyimimden yola çıkarak "Aşk şarabı" isimli bir şarapları var, tatlı bir meyve şarabı. Gidin onu alın, yakınlarda bir vadi vardı hatırlamıyorum ancak orada sorarsanız mutlaka söylerler kızıl vadi mi ne öyle birşey olması lazım adını atmış da olabilirim ama dediğim gibi gösterirler zaten, arabayla çıkıp müthiş peribacalarını tepeden görebileceğiniz, güneş batırabileceğiniz en keyifli yer. Arabada şarabınızı yudumlayın, müziğinizi açın, manzaranın keyfini çıkarın. Ben çok keyif almıştım, umarım yaparsınız. İyi eğlenceler şimdiden.
tripadvisor dan mahzen şarap evine bakarsanız 1 yıldız yada 5 yıldız görürsünüz. sebebi ise 2 sene önce şarap evinin sahibi kadın öldüğü için kocasına kalması ve kocasının da tadım dahi yaptırmadan al yada git kafasında olması. gerçekten büyük tavsiye üzerine gittim yorumları okuyunca bi görelim dedim ve bir çok yorumun aynısı oldu.
aşk şarabı dedikleri frenk üzümlü şarap ve 6 yıllık şaraptır fiyatı 80tl olması lazım.
satın alacağım ama tatmadan nasıl alayım diyorum tattıramam şarap açamam diyor adam.

-
-
McM bunu yazdıAsi bunu yazdı
hepsinden fiyat alıncak durum kalmadı tek fiyat hepsinde tek firma hocam.
100-120-140 euro diye gidiyor