Kapalı Pc Açmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    Arkadaşlar bir süre bilgisayarlardan ayrı kalacağım. Uzaktan erişim programları ile müdahale etmek mümkün. Yalnız tamamen kapalı laptopları geri açabilmek sıkıntılı gibi duruyor. Ethernet portundan uyandırmak laptoplarda işe yarıyor mu? Bildiğiniz benim şu an aklıma gelmeyen yöntem var mı?


    Syntax error..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    Ethernet üzerinden uyandırma olayının belirleyicisi "laptoplar" değil. Bios'unda o özellik olacak. Varsa olur. WOL diye geçer, Wake-up On Lan.


    Sadece bi imza..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    cafe programlarında bilgisayarı açma özelliği vardı 


    okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı

    Ethernet üzerinden uyandırma olayının belirleyicisi "laptoplar" değil. Bios'unda o özellik olacak. Varsa olur. WOL diye geçer, Wake-up On Lan.

    Haklısın yalnız o bios özelliğine laptoplarda rastlamadım. Hatta elektrik gidip gelince otomatik açılan ac özelliğide sanırım laptop bioslarında yok..


    Syntax error..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    watervay bunu yazdı
    PcK0 bunu yazdı

    Ethernet üzerinden uyandırma olayının belirleyicisi "laptoplar" değil. Bios'unda o özellik olacak. Varsa olur. WOL diye geçer, Wake-up On Lan.

    Haklısın yalnız o bios özelliğine laptoplarda rastlamadım. Hatta elektrik gidip gelince otomatik açılan ac özelliğide sanırım laptop bioslarında yok..

    laptoplarda da var o ozellik ama ayni agda olman gerek, ip almamis bi cihaza modem ustunden disaridan erisemezsin. ag ustunde hali hazirda acik baska bi cihazla (telefon vs) belki uyandirabilirsin.

    laptopu hep acik tut, cok eski degilse zaten artik pek guc te cekmiyolar.


    black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    uyku modundan uyandırabilir miyiz? hatta daha da zorunu sorayım, OSx üzerinde Parallels içerisinde kurulmuş Ubuntu'yu hem Ubuntu hem de main OS yani OSx (laptop) uyurken uyandırabilir miyim? :D 


    ...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    noname bunu yazdı

    uyku modundan uyandırabilir miyiz? hatta daha da zorunu sorayım, OSx üzerinde Parallels içerisinde kurulmuş Ubuntu'yu hem Ubuntu hem de main OS yani OSx (laptop) uyurken uyandırabilir miyim? :D 

    osx i uyandirirsin

    osx'te zamanlanmis gorevler tarzi bisey varsa baslangica yerlestirecegin bi komut dosyasiyla paralelsteki wm i baslatabilirsin belki

    arge : http://osxdaily.com/2013/12/14/wake-on-lan-mac-iphone/

    http://smallbusiness.chron.com/schedule-automator-tasks-mac-os-x-39132.html

    http://kb.parallels.com/en/112013

    aramanin gucu adina !


    black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2008
    Erkek

    local de hemen hemen her uygulama açıyor statiğe geçince sıkıntı


    Yol Güzeldir. Odak Bilgi İşlem
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    hocam pratikte nasıldır bilemem ama sadece 150 derece harekt eden kolu olan bir robotumsu bişey ile ve o robot uzaktan emir alabilecek i yapılıyor diye biliyorum fiziksel olarak tuşa basabilirsin 


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    Bildiğimiz şekilde KAPALI olan, UYKUda olan, BEKLEMEde olan bilgisayar açılabilir. Yani kapalı derken normal bildiğimiz şekilde kapanmış ya da elektriğin kesilmesine bağlı bilgisayarın kapanmasından bahsediyorum. Birisi illa uykuda ya da beklemede olan bilgisayar açılabilir demiş fakat WOL özelliğini açtıktan sonra anakartımız ilgili bilgiyi okuyabilsin diye ağ kartına güç vermektedir.

    Kapalı olan bilgisayarı açma ayarları Bios'tan, uykuda ve beklemede olan bilgisayarları açma o an çalışan işletim sistemi üzerinden yapılıyor. Bioslarda güç ile ilgili bölümlerde, işletim sistemlerinde ilgili ağ kartının özellikleri bölümünden ayarlanıyor. Ve WOL olayının bir ağ standartı olduğunu zaten söylemeye gerek yok.

    Bu açma işlemlerini yapabilmek için sadece aynı ağda olmak gerekmiyor. İnternet üzerindende bu işlem yapılabiliyor.

    Bu açma işlemleri sadece ethernet kartı ilede yapılmıyor. Wake on Wireless LAN(WOWLAN) adında olan olay ile Wifi üzerinden de açılabiliyor. Böyle bir standartta var.

    Bunca bahsettik biraz sistemin nasıl çalıştığından da bahsedelim. WOL özelliği açık bir bilgisayarda anakart ne zaman güce(yani elektriğe) bağlı ise ağ kartının ilgili bilgiyi okuyabilmesi için güç sağlıyor. Açma işlemi ise "Sihirli Paket" adında bir ağ paketi ile gerçekleşiyor. Sihirli paket okuma işlemi ağda UDP protokolü üzerinden yapılıyor.

    Bir adım öteye geçmeden önce UDP protokolünün ne işe yaradığını açıklayalım. TCP protolünde ağda iki nokta birbirleri ile iletişim kurarken paketlerin içerisine bu paket benden şuradaki arkadaşa gidecek diye veri içeriyor. Ağ düğümü(routerda diyebiliriz) ilgili IP adresine sahip noktanın nerede olduğunu bildiğinden o tarafa doğru bilgiyi yönlendiriyor(kesin oraya gönderiyor diyemiyorum çünkü farklı ağ yapıları var mesela wireless mesela alt alta ağ yapıları.. vb.). Ve gönderici paketin karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığının bilgisini ediniyor. UDPde ise durum farklı. UDP protokolü ile gönderilen bir paket ağdaki neredeyse bütün noktalara ulaşır(neredeyse diyorum çünkü gene farklı ağ yapıları söz konusudur. Alt ağlara ulaştırmak bazen gerçekten çok büyük sıkıntı olabiliyor). Ve gönderici paketin kimlere ulaştığının bilgisini edinemiyor.

    Özetlersek bir arada duran bir grup düşünün. Hepsi birbirini konuşma ile duyabilecek mesafede olsun. Hepsinin cep telefonu olsun. TCP protokolü cep telefonu ile arama işlemidir. UDP ise sesli olarak bağırmaktır. Bir kişiyi cep telefonu ile ararsanız ona ulaşıp ulaşamadığınızı bilirsiniz. Ya da onun size cevap verip vermediğinin bilgisini edinebilirsiniz. Cep telefonu ile o kişiye mesaj atarsanız mesajınız sadece ilgili kişiye ulaşır ve ulaşım bilgisini siz edinirsiniz. Bu TCP'dir. Gruptakilerin tümünün duyacağı şekilde birşeyler söylerseniz mesajınız tüm kişilerin kullanabileceği bir bilgi olur. Ve gruptaki kişilerden bazıları eğer o anda kız arkadaşlarını düşünüyorsa sizin söylediğiniz mesajı duyamayabilir. Yani duyduğundan emin olamazsınız. Bu da UDP'dir. Yani ağın tümüne yayın yapmaktır.

    Ek bilgimizden sonra konuya geri dönelim. Ağ kartımız UDP yayınlarının tümünü dinlerken eğer bir sihirli paket görürse bunu hemen işleme alıyor ve paketin içeriğinde kendi MAC adresi var mı diye inceliyor. Eğer kendi MAC adresi varsa sistemi açmak için anakarta emir veriyor ve sistem açılıyor.

    Yani bu işlemleri yapabilmek için sadece WOL destekli bir sisteme, ayarların yapılanmış olmasına ve ilgili bilgisayarın MAC adresine ihtiyacımız var. Bütün şartlar tamamlandıktan sonra sihirli pakete mac adres bilgimizi yerleştirip paketi UDP ile ağda yayınlamamız gerekiyor. Sonrası ta taaaaa.. Bilgisayarımız açılıyor.

    Peki bu işlemi internet üzerinden yapabiliyor muyuz? Evet. Şöyle ki: modemimizde 9 nolu portu UDP ile yayına açtıktan sonra sihirli paketimizi internet ipmiz üzerinden gönderdiğimizde paket bütün ağa yayın yapacağından ilgili bilgisayarımız açılacaktır.

    Uykudan uyandırma işlemide aynı şekilde. Fakat işletim sistemi destekli bir olaydır. Aynı olayları içermektedir. Hatta bu işlem için genişletme bile yapılabilmektedir. İşletim sisteminin sizin tanımladığınız sihirli paket ile uyanmasını sağlayabilirsiniz.

    Peki ya pratikte internet üzerinden bilgisayar açma durumlarında sıkıntı var mı? Evet var. Genelde bağlantılar dinamik IP'ye sahip olduğundan her kapanış açılışta değiştiğinden ve karşı tarafta no-ip benzeri bir sistem ile hostname sistemi oluşturulamayacağından dinamik IP'lerde eğer modeminiz desteklemiyorsa IP adresine ulaşamadığınız için bilgisayarınızı açamıyorsunuz. Sabit IPlerde böyle sıkıntılar yok. Yani ya ip adresinizi öğreneceksiniz karambole internet ve elektrik gitmezse IP numaranız sabit kalıp olayı başarabileceksiniz. Ya modeminiz no-ip benzeri sistemleri destekleyecek ve sizde hostname ile ipniz değişse bile ulaşabileceksiniz. Ya da ip numaranız sabit olacak.

     

     

     

    PcK0 tarafından 22/Haz/16 02:51 tarihinde düzenlenmiştir

    Sadece bi imza..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    Öncelikle bilgisayarına sabit ip ver ornekolarak 192.168.1.2 daha sonra modemin içerisne girip nat kısmı yada virtua server kısmı vardır oradan port ekle kısmıdan iç ve dıs portları 

     

    7 ve 9 portları ekle ayrı ayrı tcp/udp yi sec portları eklerken daha sonra dmz yi aktif ederek dmz ipsini 192.168.1.2 pcnin ipsini gir daha sonra aygıt yoneticisinden ethernet kartını kul ozelliklerine gir "Sihirli paket eşleştirme uyarısı " olanı aktif değilse etkinleştir. son olarak bilgisayarını kapatıp aç del/f2/f10 tuslarından birisidir bios gir wake on lan kısmını bul onu aktif et. bu kadar:)  bu ara dıs ip sabitolması lazım onuda sabitlemek için modemin içerine duckdns yada noip ye kayıt olup modemin içerisine kullanıcı bilgilerini gir. modemin acık oldugu sürece pcni uzaktan acabilirsin. son olarak bu işlemlerden sonra ethernet kartının mac adresini ve aldıgın noip yada duckdns adresini biyere not al

    https://w3dt.net/tools/wakeonlan bu adrese girerek ipadresini ve mac adresini ve portunugir send de okadar :) bu arada bide tabi teamviewerfalan kurmayı unutma :)

     

    cep telefonu içinde https://play.google.com/store/apps/details?id=co.uk.mrwebb.wakeonlan&hl=tr bu yazılımı indir android için.. uzaktan kolaylıkla acarsın.

     

    unutma 7-ve 9 portları acman gerekiyor ...

     

    kolay gele

Toplam Hit: 2485 Toplam Mesaj: 18
pc kapalı açmak