Kapıda Ödemeli Kargoyu Kapıda Geri Gönderme
-
merhaba hocalar
bi kargom vardı kapıda ödemeli olarak bugün ulaşması gereken
fakat göndericinin söz veripte tutmaması nedeniyle 1 gün geç ulaşıcak elime kargo
ve ben bu kargoyu artık almak istemiyorum kurye görevlisine tam olarak ne demem gerekli bu kargoyu sorunsuz bir şekilde geri gönderebilmem için
karşı tarafın henüz kargosunu istemediğimden haberi yok, kargoyu kabul etmeme işlemini bir tepki verme adına yapmayı düşünüyorum daha öncede alışverişim olmuştu çünkü bu şahısla
kuryeye kargoyu kabul etmiyorum demem yeterli olucakmı? kurye demesin bana geç gelmesinden dolayı kabul etmeme yapamazsınız vs gibisinden?
konuyla alakalı arkadaşların yorumlarını bekliyorum
-
O arkadaş burada oturmuyor de geç.
-
geç geldiğin için almıyorum diyemezsin adama çünkü onların elinde olan birşey değil. gönderici geç verdiyse onlar zamanında getirdiyse onların suçu yok.
Ama burda oturmuyor diyebilirsin, yada kabul etmiyorum diyebilirsin.
-
1 gün geç hacı ne olacak sorun etmesen daha iyi :)
-
Hesap vermek zorunda bile değilsin ama nezaketen görevliye "kabul edilmedi diye geri gönderin" dersin olur biter.Görevlinin umrunda değil zaten.O da basar iadeyi gönderir.
-
Yanlış adres desem veya birisi benim bilgilerimle bu siparişi vermiş desem olmucak çünkü telim var elemanda telden arayıp adresin doğrusunu isticeklerdir.
Benim istediğim şey kargoda bekletmeden direk geri gönderilmesi hukuki yönden böyle bir hakkım yokmu yani?
Zaten kargonun herhangi bir suçu yok kargoya gösterdiğim bir tepki değil benimki, eleman "söz verip"te sözünü tutmayıp 1 gün geç çıkarıyor kargoyu.
-
kabul etmiyorum kargoyu diyicen tutanak tutacaklar. öyle burda yok demekle olmaz. başına iş alırsın falan.
-
Aynen hoca, bende kapıda ödemeli satışlar yapıyorum ve bazen olabiliyor insanlık hali, 1 günden ne olacak ki.
Ama sanane kardeşim almayacağım diyosan, Ptt görevlisine istemiyorum böyle bir sipariş vermedim der yollarsın problem olmaz.
-
mfatihbodur bunu yazdı
Aynen hoca, bende kapıda ödemeli satışlar yapıyorum ve bazen olabiliyor insanlık hali, 1 günden ne olacak ki.
Ama sanane kardeşim almayacağım diyosan, Ptt görevlisine istemiyorum böyle bir sipariş vermedim der yollarsın problem olmaz.
Hocam o 1 gün ürünü kullanıcağım tek gündü ve tekrarı yok bu yüzden iade düşünüyorum.
Şimdi o zaman ben kurye geldiğinde, kargoya geç verildiği için istemiyorum diyeceğim ve tutanak tutup geri göndericekler. Inş. bir aksilik çıkmaz sonradan kargo ücreti vs istenmez benden.
-
Kusura bakmada cok yavsak adamsin ve yalan soyluyorsun.ara adami delikanli gibi vazgectim de 40 takla atmana gerek yok.
-
Limitless bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
Hocam o 1 gün ürünü kullanıcağım tek gündü ve tekrarı yok bu yüzden iade düşünüyorum.
Şimdi o zaman ben kurye geldiğinde, kargoya geç verildiği için istemiyorum diyeceğim ve tutanak tutup geri göndericekler. Inş. bir aksilik çıkmaz sonradan kargo ücreti vs istenmez benden.
nasıl bi ürün hocam o sadece o gün kullanılan başka geri dönüşü olmayan
gönderip göndermemen beni ilgilendirmez hatta cebime 1 kuruş para bile girmez bu işten ama burada satış yapan adamlarız
bazen oluyor 2-3 gün aksilik oluyor kargoya gidemiyorum yada çağıramıyorum atıyorum pm adam gayet hoşgörü ile karşılıyor
söz vermek demek bi aksilik çıkmayacak anlamına gelmez ki olabilir böyle şeyler bence sen zaten pişman olmuşsun aldığın için
geri itelemenin derdindesin