Kapılar Neden 3 Defa Çevirerek Kitlenir ?
-
ozmanan herkez hele bu ülkede 3 defa kitliyor demektir. 1 defa kitlemenın ne antığı var herkez 3 kere kitliyorsa ki bu alışkanlık olmuştur. yınede bir mantısksızlık var
-
Bana Kalırsa Bu Sayıyı 6 Kez Yapmalarını isterdim, 1 Kere Olması Ciddi Güvenlik Zaafiyeti demektir. Ne Var Bir Misafirlikten Evine Geldiğinde 3 Kez değil 6 Kez Döndür Güzel Evim dediğin Mekana Gönül rahatlığı ile gir. Değer Bence O Zamhete Boşa Kafanı bu davaya Yorma Bence. Yaslan Arkana ve Gevşe. :)
-
alacakaranlik bunu yazdı:
-----------------------------god bunu yazdı:
-----------------------------
Allahın hakkı üç
-----------------------------kbeni zincirlere vurun...
kır zincirleri + ağır olur ki hocam o kadr uzun şeyi çevirmek :) -
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
Bizim kapı iki kere kilitleniyo valla :)
-----------------------------o sizin kapı buda bizim kapı..
-
ben kitlemiyorum bile
ufak şehirde yaşamanın güzelliği :)
-
Genel mekanikte ve fizik kurallarında şöyle bir kavram vardır ''Kuvvet Çarpı Kuvvet kolu''Bu mantıkla yola koyulurusan anlarsın.
Yani anahtarı 3 defa cevirdiğinde kapının dili dahada uzayıp,kapıya herhangi bir zorlama yapıldığında kapı dili daha çok alana yayıldığı için zorlama esnasında yüzeye uygulanan kuvvet kapı dilinin genişliği sayesinde kırılması gereken nokta yada tahriş olması gereken bölge dahada sağlam olacak bu yüzden kapıyı açmak için bayağı bir uğraşmak lazım.
Buda şu demek:
Tahtaravalliyi düşünelim, tahtaravallinin yerden destek aldığı mil yada destek kısmı kuvvet uygulanan kısma nekadar yakın olursa diğer uç kısmın havaya kalkması için daha çok baskı uygulamamız gerekecek.
-
E ALLAH'ın hakkı 3 :D
-
valla en iyisi kıprıs arabanın üzerinde anahtarı gece bırakıyoz sabah gazete almaya giderken çevir bitsin oluyo :)
-
kadar uşenme bilader ceviri ver 3 kere ne olacak...
-
fen dersinde basit makinaları goren herkes neden 1 seferde 3 seferlik yol kat ettirtmediklerini anlar