folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kaptanlıkla Alakalı

Kaptanlıkla Alakalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

@palakan229 deu denizcilikte misin hocam ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek
    palakan229 bunu yazdı

Hocam kaptanlıktan kastın komple ticari bir gemi kullanmaksa kusura bakma YGS-LYS zırvalıklarına giricen. Başka türlü kaçarı yok. Bak dediğim gibi Ticari Gemi. ;)

Ama hal şu ki, eğer yat kaptanlığı yapar, ben yazdan yaza kazanırım paramı dersen, özel bir yatın kaptanıda olurum varsın dersen kurs alman lazım. Yalnız bu durumun hem iyi yanı hem kötü yanı var.

Kötü yanıi bu uygulama kalkmak üzere. Hatta geçen yıl kalktıydı ama ne olduysa geri getirmişler. Onuda getiren Sayın Güldem Cerit ve diğer öğretim görevlisi arkadaşları diye bir duyum aldım.

Velhasıl, bu işin tek odak yeri -benim bildiğime göre en son böyleydi 3 yıl önce- İzmir 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinden geçiyor. ;) İzmirdeysen numaramı vereyim çık gel. Seni gerekli kişilerle konuşturup tanıştırayım. ;) Okul zamanı haftaiçi hergün bana ulaşabilirsin. İstemediğin kadar kaptan vs orada.

Sorun şu ki, her güzel şeyin kötü yanı saymakla bitmez. Onlarda : 

1. En az 6.000 Tl gibi bir rakam ödemen gerektiği,

2. Devamlılık şartının olması

3. Belli kriterleri sağlaman (yanlış hatırlamıyorsam)

4. Belge alabilmek için 2-4 yıl arası(emin değilim) bir süre zarfı gibi belli aralıklarla onun özel sınavına girmen gerek

5. Ha bu sınav öyle kolay bir şey de değil. ;) Geçmek için didinen varmış. (tamamen söylenti)

Dediğim gibi, bu işler kolay değil. Kaptanlık evet, parası iyi. Hatta kimine göre rahat. Ama illa görüşmek bilgi almak, hatta ve hatta eğitim almak istiyorsan okul zamanı istediğin vakit gel İzmirde isen. Ya da seni, yat kaptanlığı kursunu almış bir arkadaşıma yönlendireyim hemen. ;)

Dipnot : Okul öğrencilerine bu fiyat eskiden 1.200 tl idi. Buda fiyatın 4te ya da 6da biri idi. ;)

Güldem Cerit ???? Pek yorum yapmak istemiyorum . 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Nasıl bi geçmişiniz var Güldem hocayla merak ettim hocalar :D Kendisi şu anda benim derslerime girmekte :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Güldem Hoca, Durmuş Ali ve Okan Tuna Hocalarımız bu konuda hatırı sayılan, sayılmaya devam edecek olan insanların en tepesinde yer almaktadır. Ve Türkiye'deki birçok kişiden de daha kalifiye oldukları, çeşitli etkinlere davet alıp, yoğunluklarınan dolayı gidememelerinden bellidir. 

Gidipte elleri öpülesi insanlardır. ;) Sizin ne probleminiz var bilemem, ki Durmuş Ali hoca ödevime 0 basıp dersini alttan aldırmış olmasına rağmen hakkını yiyemem.

Araştırmadan, bilmedende bir ön yargıya düşmüşsün anlaşılan.

Biraz hiddetli gibi oldu mesaj sanırım ama tamamen relaksım... :)

palakan229 tarafından 18/Oca/14 00:52 tarihinde düzenlenmiştir

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Abi üstümüzde dediğim gibi adf var orada yat kaptanı birinden bilgi aldım 2500 3 bin gibi gemi adamı veriyormuş karaköy de yat kaptanı falan hepsini kapsıyormuş.  Stajları var dedi devam etmen gereken.  Sonra vardiya zabıt mı ne belgelerini de alıp ticari gemide de çalışabilirsın dedi üniversite ygs lgs bahsetmedi.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Abi üstümüzde dediğim gibi adf var orada yat kaptanı birinden bilgi aldım 2500 3 bin gibi gemi adamı veriyormuş karaköy de yat kaptanı falan hepsini kapsıyormuş.  Stajları var dedi devam etmen gereken.  Sonra vardiya zabıt mı ne belgelerini de alıp ticari gemide de çalışabilirsın dedi üniversite ygs lgs bahsetmedi.

Uzak yol zabiti olamazsin. Bu benim bildigim. Vapurda calismak icin zabit olmaktan bahsediyorsan durum degisir. Fazla bilgim yok o konuda.

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Erkek
    palakan229 bunu yazdı

Güldem Hoca, Durmuş Ali ve Okan Tuna Hocalarımız bu konuda hatırı sayılan, sayılmaya devam edecek olan insanların en tepesinde yer almaktadır. Ve Türkiye'deki birçok kişiden de daha kalifiye oldukları, çeşitli etkinlere davet alıp, yoğunluklarınan dolayı gidememelerinden bellidir. 

Gidipte elleri öpülesi insanlardır. ;) Sizin ne probleminiz var bilemem, ki Durmuş Ali hoca ödevime 0 basıp dersini alttan aldırmış olmasına rağmen hakkını yiyemem.

Araştırmadan, bilmedende bir ön yargıya düşmüşsün anlaşılan.

Biraz hiddetli gibi oldu mesaj sanırım ama tamamen relaksım... :)

Pardon hocam kaç mezunusun ? 

Okan hocaya saygım vardır ama diğer ikisi için asla... Sektörün dinamiklerinden uzak , tamamen literatür üzerinden denizcilik öğrenip bu şekilde öğretmeye çalışan kişilere saygım olamaz. Güverte ve makine bölümlerinin ekmeğini yiyorlar sadece başkada birşey değil. 

Toplam Hit: 2127 Toplam Mesaj: 19