folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Karanlığımı Karart Karanlıklar İçinde !!! ( Şiir )

Karanlığımı Karart Karanlıklar İçinde !!! ( Şiir )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Karanlığımı Karart Karanlıklar içinde !!!
    Sür tüm sürgüleri, sürülmüşken tüm sürgüler üstüme.
    Bin kat kilit vur, bin kat kilit üstüne.
    Ört tüm perdeleri doğan güneş üstüne.
    Karanlığımı karart, karanlıklar üstüne.

Yak, yanmışken kor ateşler içinde.
    Bin ton odun at, bin ton odun içine.
    Dağla etlerimi, çıkmayayım kavim içine.
    Karanlığımı karart, kanlıklar içinde.

Koy suyumu ocağa, iskeletim çökünce.
    Bin dem çay at, bin dem çaya çökünce.
    Kalbim gibi kara olsun, çayın rengi çökünce.
    Karanlığımı karart, karnlıklar çökünce.

Göm benliğimi, kalmışken arzın altında.
    Bin kürek toprak at, bin kürek toprak altına.
    Dik mezar taşımı, saklanayım altına.
    Karanlığımı karart, karanlıklar altında.

(  Elixir )

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başlığı böyle yazmamın sebebi ve beni buna iten sebebin arka yüzü işde burada : ===> http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=13391

Tıklarsanız Anlıyacaksınız neden böyle bir başlık attığımı.

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek
    harika olmuş  

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

şiir güzel..................

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kafan mı güzel ya:)

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Eyvallah Beğeninize sundum...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasarat
    hasarat's avatar
    Erkek
    acdığın başliği kınıyorum arkdaşım bunu bize sunmuşsun bırakda okuyan oksun zaten okuyan anlar senin söylemene gerek yok şiir ğüzel ama icine sözlerin girdi hoş olmadı

Deha, imkansız zannedilende mümkün olanı sezmektir. Gemilerin karada da yüzebileceğini sezmek, mehmetlerden birini 'FATİH' yapar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

elixir kardeşim öncelikle emek verip bizlerle paylaştığın için sağol.lakin daha çok çalışman gerekiyor.uğraşmışsın etmişsin ama duygu yoğunluğu olarak pek birşey yok.ne bileyim bana sadece kafiye ve uyak'lar uydurulmak için yazılmış tekerleme gibi geldi.

Karanlığımı Karart Karanlıklar içinde

Sür Tüm Sürgüleri Sürülmüşken tüm Sürgüler üstüme

yani sadece şu ikiliğe baktığımızda 7 tane benzer kök'lü kelimeler kullanılmış.haa tamam edebiyat tarihinde bu tür şiirler var ama onlarda bile ne denmek istediği basitçe anlaşılıyor.şahsen burda pek bişey anlayamadım.

Sonrasına gelince bu şiir bana şiir'den daha çok rap şarkısının lirikleri gibi geldi.hatta cezabnın bir şarkısı geldi aklıma.

şiirin hemen hemen her mısrasının ilk cümlesi bişeylere vurgulanıyor.

Karanlığımı Karart Karanlıklar içinde !!!
    Sür tüm sürgüleri, sürülmüşken tüm sürgüler üstüme.
    Bin kat kilit vur, bin kat kilit üstüne.
    Ört tüm perdeleri doğan güneş üstüne.
    Karanlığımı karart, karanlıklar üstüne.

sonra bin olayını anlamadım.şayet mantıklı bir açıklaması yoksa şiirin ruhunu tamamen öldürmüş.

bin ton odun,bin kat kilit,bin dem çay,bin kürek

Yak, yanmışken kor ateşler içinde.
    Bin ton odun at, bin ton odun içine.
    Dağla etlerimi, çıkmayayım kavim içine.
    Karanlığımı karart, kanlıklar içinde.

Koy suyumu ocağa, iskeletim çökünce.
    Bin dem çay at, bin dem çaya çökünce.
    Kalbim gibi kara olsun, çayın rengi çökünce.
    Karanlığımı karart, karnlıklar çökünce.

Göm benliğimi, kalmışken arzın altında.
    Bin kürek toprak at, bin kürek toprak altına.
    Dik mezar taşımı, saklanayım altına.
    Karanlığımı karart, karanlıklar altında.

hani cezanın bir şarkısı varya bu şekilde sert cümleleri vurgulayarak yorumladığı..yurrta cihanda olsun sulh vs..şeklinde.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Triumph Yorumun güzel ancak şiri bir birine katmışsın :P anlayan , kendine paye çıkartan ,çıkartıyor..Herkez koşmakta sen daha apalamaktasın:) Biraz daha dikkatli ve içten okursan sanırm anlatılmak istenileni anlıyacaksın...yorum yapmak ayrı bir sanattır! Genede yorumunu beğendim...İlgin için saol...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    este_hack
    este_hack's avatar
    Erkek
    elixir tam olarak anlamadım ama şiirin ne anlatmak istediğine genede paylaştıın için sağol yüreğine sağlık......                      Hepiniz allaha emanet olun arkadaşlar                              

bİz Bu VaTaNı pArA İlE AlMadIKkİ pArA iLe SaTaLIM!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GKN
    GKN's avatar
    Erkek

ilk yazdığın daha güzeldi. neyse ruhuna sağlık

40+40= 80 80+80=180 180+40=180,40 +10 = 180,40,10
Toplam Hit: 2574 Toplam Mesaj: 13