Kararsız Kaldım Tavsiyeniz ?
-
nasıl oluyo ben mi yanlıs fiyatlara denk geliyorum i5 dell 4gb ram 320 gb hdd 1gb ekran kartı 1329 tl ye gordum siz mi bulamıyosunuz ben mı cok ıncelıyorum hocalar ya anlayamadım ben sizi. neyse yanlıs bakmıssın fiyatlara bi daha bak gez dolas azcık media markt a da bak soledigim oranın fiyatı ama media martktlar arası fiyat farkı oluyo hepsınde farklı oluyo magaza muduru belırlıyo ortalama fıyat uzerınden.
-
Bimeks baktım arkadaşlar uygun fiyata makinalar var olmasa antalya'ya gidip oradan alayım diyorum ?
-
usta bi çok kişiden duyduguma göre i3 i5'in kimisinde ısınma sorunu oluyormuş , sen en iyisi i7 üzerine yüklen olmazsa i5 düşün ve markaların modellerını tek tek yazıp forum dh'de fılan en ince ayrıntısına kadar araştır. sonra pişman olma .
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------
usta bi çok kişiden duyduguma göre i3 i5'in kimisinde ısınma sorunu oluyormuş , sen en iyisi i7 üzerine yüklen olmazsa i5 düşün ve markaların modellerını tek tek yazıp forum dh'de fılan en ince ayrıntısına kadar araştır. sonra pişman olma .
-----------------------------hacım bu biraz saçma olmuş hiç kusura bakma...
en çok i7 ısınır sonra i3 sonra i5
modellerine göre değişiklik olabilir
-
pcdepo baktım güzel makinalar var ? marka olarak Dell Nasıl arkadaşlar Sony Toshiba haricinde Hp düşündüm ama biraz araştırdım sorun cıkarıyormuş bazen. Isınma problemi felan
sizce bu makina nasıl arkadaşlar ?
http://www.bimeks.com.tr/urun/115657/acer-as5742g-5464g64-lx-r8b02-009-.aspx sizinde önereceğiniz varsa ?
-
"DestinatioN bunu yazdı:
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------hacım bu biraz saçma olmuş hiç kusura bakma...
en çok i7 ısınır sonra i3 sonra i5
modellerine göre değişiklik olabilir
-----------------------------"en çok i7 ısınır sonra i3 sonra i5" bu cümleyi nere göre kurdunuz hocam ?
nice i7ler kullandım 30derece niye i5ler 70derece ?3sınıfında yapı mimarisi birbirinden çok farklı nasıl yaptınız ki bu değerlendirmeyi.
-
Ünlü bilgisayar dergisinde Chip 'de şöyle bir makale okudum ; masa üsütü Pc'ler için
Bizim tavsiyemiz: Core i3 530
Bu yüzden soket 1156 için en üretilmiş en ufak Core i3'ü tavsiye ediyoruz. İ3 530 modeli 2,93 GHz hızında çalışıyor, 4 MB önbelleğe sahip ve tümleşik bir grafik çekirdeği de (bir H55 anakartla beraber kullanılabiliyor) sunuyor. 733 MHz saat hızında çalışan GPU tüm klasik masaüstü uygulamaları (Office, web tarayıcı, jukebox yazılımları) için tamamen yeterli. Lakin HD içerikler bu yongaya fazla geliyor. Core i3 530 birçok Core 2 Duo ve Core 2 Quad işlemciden daha hızlı, ileride yükseltmeye açık bir platform sunuyor ve en düşük enerji tüketimi ile en yeni teknolojiyi sunuyor. Ayrıca 130 Dolar + KDV (güncel piyasa fiyatı) fiyatı ile çok ucuz.
Alternatif:
Tasarrufçular için bir diğer ilginç alternatif yine Clarkdale serisine ait olan, çift çekirdekli (çift thread) yeni Intel Pentium G6950 platformu oluyor. Bu CPU'nun grafik çekirdeği var; ama GPU'nun saat hıız 533 MHz. Bunun dışında sadece 3 MB önbelleği var ve 1066 MHz'lik DDR3 belleklerle çalışabiliyor. Ama CPU'nun performansı günlük işler için rahatlıkla yeterli ve bu modeli daha da ucuza elde etmeniz mümkün.
Komple PC'lerde şunlara dikkat etmelisiniz:
Eğer PC'nizi kendiniz toplamıyor, hazır satın alıyorsanız donanım konusuna fazla odaklanmanıza gerek yok. Ama yine de gereğinden fazla ödememeye dikkat edin. İnternet mağazalarında Core i3 530'lu sistemler yaklaşık 450 Dolardan başlıyor. Harici bir ekran kartıyla beraber bu sistemlere 500-600 Dolardan (KDV hariç)daha fazla vermemelisiniz. Tabi burada sadece PC kasasından bahsediyoruz. -
WarHead bunu yazdı:
Ünlü bilgisayar dergisinde Chip 'de şöyle bir makale okudum ; masa üsütü Pc'ler için
Bizim tavsiyemiz: Core i3 530
Bu yüzden soket 1156 için en üretilmiş en ufak Core i3'ü tavsiye ediyoruz. İ3 530 modeli 2,93 GHz hızında çalışıyor, 4 MB önbelleğe sahip ve tümleşik bir grafik çekirdeği de (bir H55 anakartla beraber kullanılabiliyor) sunuyor. 733 MHz saat hızında çalışan GPU tüm klasik masaüstü uygulamaları (Office, web tarayıcı, jukebox yazılımları) için tamamen yeterli. Lakin HD içerikler bu yongaya fazla geliyor. Core i3 530 birçok Core 2 Duo ve Core 2 Quad işlemciden daha hızlı, ileride yükseltmeye açık bir platform sunuyor ve en düşük enerji tüketimi ile en yeni teknolojiyi sunuyor. Ayrıca 130 Dolar + KDV (güncel piyasa fiyatı) fiyatı ile çok ucuz.
Alternatif:
Tasarrufçular için bir diğer ilginç alternatif yine Clarkdale serisine ait olan, çift çekirdekli (çift thread) yeni Intel Pentium G6950 platformu oluyor. Bu CPU'nun grafik çekirdeği var; ama GPU'nun saat hıız 533 MHz. Bunun dışında sadece 3 MB önbelleği var ve 1066 MHz'lik DDR3 belleklerle çalışabiliyor. Ama CPU'nun performansı günlük işler için rahatlıkla yeterli ve bu modeli daha da ucuza elde etmeniz mümkün.
Komple PC'lerde şunlara dikkat etmelisiniz:
Eğer PC'nizi kendiniz toplamıyor, hazır satın alıyorsanız donanım konusuna fazla odaklanmanıza gerek yok. Ama yine de gereğinden fazla ödememeye dikkat edin. İnternet mağazalarında Core i3 530'lu sistemler yaklaşık 450 Dolardan başlıyor. Harici bir ekran kartıyla beraber bu sistemlere 500-600 Dolardan (KDV hariç)daha fazla vermemelisiniz. Tabi burada sadece PC kasasından bahsediyoruz.
-----------------------------buda tamamı ;
sörf ve buro bilgisayarı için i3...
normaldir..
5 Mart 2010 tarihli bir yazı ve sanmıyorum ki bu yazıda Level Donanım Editörü Recep Baltaş'a ait olsun.