folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kars, Ardahan, Serinçayır Yöreleri..

Kars, Ardahan, Serinçayır Yöreleri..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yaşlı dedelerden biraz duydum merak sardım bu yörelere :D anlatıyorlar abi biz şöle yaşadık falan anılarını hayretle dinliyorum onları. gençken bütün köylerin gençleri bir yerde toplanır erzaklı şekilde :W hep birlikte dağa çıkıp çiçek falan toplarlarmış. genç günü diye yöreleri olurmuş. ama şu güne bakılırsa 21. yüzyıldayız böyle bir yöre kalmamış. karslı ve ardahanlı arkadaşlar iyi bilirler bunları. konuyu biraz açabilirlermi . genç günü nasıl oluyo. o genç toplulukta o günde neler yapılıyo vs vs.  bide o günün adı ney yazarsanız.

bide oraların varsa değişik yöreleri bilmek isterim. gerçekten güzel etkinlikleri var oraların.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:
    -----------------------------

yaşlı dedelerden biraz duydum merak sardım bu yörelere :D anlatıyorlar abi biz şöle yaşadık falan anılarını hayretle dinliyorum onları. gençken bütün köylerin gençleri bir yerde toplanır erzaklı şekilde :W hep birlikte dağa çıkıp çiçek falan toplarlarmış. genç günü diye yöreleri olurmuş. ama şu güne bakılırsa 21. yüzyıldayız böyle bir yöre kalmamış. karslı ve ardahanlı arkadaşlar iyi bilirler bunları. konuyu biraz açabilirlermi . genç günü nasıl oluyo. o genç toplulukta o günde neler yapılıyo vs vs.  bide o günün adı ney yazarsanız.

bide oraların varsa değişik yöreleri bilmek isterim. gerçekten güzel etkinlikleri var oraların.

Orhan pamuk KAR adlı romanını okursan karsı çok iyi anlatmış ama kitap okuma zevkine hitap edermi orasını bilemem. kars hakkında eskiye ait  çok güzel şeyler yaşanıyor.

kitabı biraz araştır istersen.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    Tarık Akan' ın  şu an vizyonda olan Deli Deli Olma  adlı bir filmi var. Karsta çekildi. Güzeldir. Tavsiye ederim (:

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

@şirpence  ye sor en iyi o bilir )))) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

benım aılem aslen karslı ama boyle bısey duymadım hıc kardesım  

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kimliğin arka kısmında ardahan yazıo(: hiç gitmedim gitmemde:D rulz İSTANBLUE :D

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

abicim telefon yok

internet yok

adsl yok

bilgisayar yok

yapacak iş yok

gece elektrik yok

ee başkada action olmayınca dağa cıkar cicek toplarlar tabi ne yapsınlar?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    10 yaşıma kadar Kars'ta kaldım ama çiçek toplama olayını duymadım ben. Anneye babaya sorayım dedim onlar da bilmiyorlar (:  Çiçek toplama olayı yöreye has birşey değil  beş on kişi gençlik zamanlarında kendi arkadaş gruplarıyla yaptıklarını anlatmıştır büyük ihtimal.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek
    bende karslı olduğumu belirteyim, ama bilemiyorum :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    -Ben Amerikadayken Aslan avındayız birden karısma cıktı beş metre aslan
    -Sallama Ziyaa
    -Tamam üç metre Olsun
    -Ziyaa !!!
    -Tamam yaa aslan kadar Aslan işte
    -Çıkardım çakıyı
    -Miğdesine Çalısıyorum Tak tak Tak tak...

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek
    ardahanlıyım da hiç duymadım öyle bişey.. geceleri domuz avına çıkıyoz :D istanbuldayım ama yaz gelsin gidicem :)

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
Toplam Hit: 1515 Toplam Mesaj: 12