Kars, Ardahan, Serinçayır Yöreleri..
-
yaşlı dedelerden biraz duydum merak sardım bu yörelere :D anlatıyorlar abi biz şöle yaşadık falan anılarını hayretle dinliyorum onları. gençken bütün köylerin gençleri bir yerde toplanır erzaklı şekilde :W hep birlikte dağa çıkıp çiçek falan toplarlarmış. genç günü diye yöreleri olurmuş. ama şu güne bakılırsa 21. yüzyıldayız böyle bir yöre kalmamış. karslı ve ardahanlı arkadaşlar iyi bilirler bunları. konuyu biraz açabilirlermi . genç günü nasıl oluyo. o genç toplulukta o günde neler yapılıyo vs vs. bide o günün adı ney yazarsanız.
bide oraların varsa değişik yöreleri bilmek isterim. gerçekten güzel etkinlikleri var oraların.
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------yaşlı dedelerden biraz duydum merak sardım bu yörelere :D anlatıyorlar abi biz şöle yaşadık falan anılarını hayretle dinliyorum onları. gençken bütün köylerin gençleri bir yerde toplanır erzaklı şekilde :W hep birlikte dağa çıkıp çiçek falan toplarlarmış. genç günü diye yöreleri olurmuş. ama şu güne bakılırsa 21. yüzyıldayız böyle bir yöre kalmamış. karslı ve ardahanlı arkadaşlar iyi bilirler bunları. konuyu biraz açabilirlermi . genç günü nasıl oluyo. o genç toplulukta o günde neler yapılıyo vs vs. bide o günün adı ney yazarsanız.
bide oraların varsa değişik yöreleri bilmek isterim. gerçekten güzel etkinlikleri var oraların.
-----------------------------Orhan pamuk KAR adlı romanını okursan karsı çok iyi anlatmış ama kitap okuma zevkine hitap edermi orasını bilemem. kars hakkında eskiye ait çok güzel şeyler yaşanıyor.
kitabı biraz araştır istersen.
-
Tarık Akan' ın şu an vizyonda olan Deli Deli Olma adlı bir filmi var. Karsta çekildi. Güzeldir. Tavsiye ederim (:
-
@şirpence ye sor en iyi o bilir ))))
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------yaşlı dedelerden biraz duydum merak sardım bu yörelere :D anlatıyorlar abi biz şöle yaşadık falan anılarını hayretle dinliyorum onları. gençken bütün köylerin gençleri bir yerde toplanır erzaklı şekilde :W hep birlikte dağa çıkıp çiçek falan toplarlarmış. genç günü diye yöreleri olurmuş. ama şu güne bakılırsa 21. yüzyıldayız böyle bir yöre kalmamış. karslı ve ardahanlı arkadaşlar iyi bilirler bunları. konuyu biraz açabilirlermi . genç günü nasıl oluyo. o genç toplulukta o günde neler yapılıyo vs vs. bide o günün adı ney yazarsanız.
-----------------------------benım aılem aslen karslı ama boyle bısey duymadım hıc kardesım
-
kimliğin arka kısmında ardahan yazıo(: hiç gitmedim gitmemde:D rulz İSTANBLUE :D
-
abicim telefon yok
internet yok
adsl yok
bilgisayar yok
yapacak iş yok
gece elektrik yok
ee başkada action olmayınca dağa cıkar cicek toplarlar tabi ne yapsınlar?
-
10 yaşıma kadar Kars'ta kaldım ama çiçek toplama olayını duymadım ben. Anneye babaya sorayım dedim onlar da bilmiyorlar (: Çiçek toplama olayı yöreye has birşey değil beş on kişi gençlik zamanlarında kendi arkadaş gruplarıyla yaptıklarını anlatmıştır büyük ihtimal.
-
bende karslı olduğumu belirteyim, ama bilemiyorum :)
-
-Ben Amerikadayken Aslan avındayız birden karısma cıktı beş metre aslan
-Sallama Ziyaa
-Tamam üç metre Olsun
-Ziyaa !!!
-Tamam yaa aslan kadar Aslan işte
-Çıkardım çakıyı
-Miğdesine Çalısıyorum Tak tak Tak tak... -
ardahanlıyım da hiç duymadım öyle bişey.. geceleri domuz avına çıkıyoz :D istanbuldayım ama yaz gelsin gidicem :)