Karşı Ödemeli Kargonun Ödenmemesi
-
Beyler
İnternetten, kullanmadığım klavyeyi satmaya karar verdim. Alıcısı çıkti subeye gittim. Istanbul - Hatay 27 lira fiyat çekti. Bende okadar yolu yürümüşüm boş dönmiyim diye 27 lira karsi odemeli olarak gonderdim. Sahibindendeki satışıda iptal ettirdim. Karsi taraf ödemezse bana dönermi bu olay?
not: klavye kargo sirketinin olsun umrumda degil
-
Alıcıya kargo ücreti karşılığı hediye mi ettin ? Klavye nasıl bi şey ?
-
-
Bari adama telefon aç söyle. Alıcı almazsa kargo senin şubeye geri gelir belli bir süre tutuluyor, sonra yakılıyor diye biliyorum. Gittigidiyor'dan usb kablo almıştım tablet için sonra şarj girişi çalışmadığı için geri yolladım satıcı almamış bana geri geldi şubeden aradılar gelin alın yoksa yakıma gönderilir diye bende sizin olsun dedim.
-
Soyledim hocam aliciya
Yaktiklarini sanmiyorum ihtiyaci olan goturuyodur
-
aynen neden yaksınlar ki :D alır evine götürür gidipte video çekecekleri yok kargo şubeden yakım alanına :D kimse s*kine takmaz ürüne ne oluyor diye alan evine götürür
-
Karşı taraf almazsa bekleme süresi dolup gönderdiğin şubeye geri döner. Döndükten sonra seni arayıp bilgilendiriler kargon geri döndü gel al diye. Almazsan ptt yolu ile göndericiye ve alıcıya ihbarname çekerler. Belli bir süresi var burada'da ihbarname de hepsi yazılıdır zaten. Sonra belli bir süre bekledikten sonra açık ürün açık artırma ile satılıyor eğer gidiş-geliş ve ptt ihbar parasını karşılıyorsa sorun yok. Fazla olduysa kalan parayı göndericiye gel al diye bilgi veriyor. Az olursa iki tarafada dava açılıyor. Kalkıp klavye için de davaya kadar uzatacaklarını sanmıyorum
bolu_beyi tarafından 01/Mar/16 22:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam 27 lira kargo ücreti tutuyorsa neden gönderiyosun 10-15 liraya klavyeler var zaten direk 0 alsaydı alan kişi.
-
NewwarrioR bunu yazdı
Hocam 27 lira kargo ücreti tutuyorsa neden gönderiyosun 10-15 liraya klavyeler var zaten direk 0 alsaydı alan kişi.
Cope aticaktim
-
sube aradi geri almaniz gerekiyor diye. Gidis ve gelis ucreti bana yansitilcakmis
-
şaka gibisiniz :D alma hacım gitme :D