Kart Aidatı Veya Kredi Dosya Masrafı
-
Herhangi birini alan varmı aramadan konuları inceledim
Bazı bankalar tüketici hakem heyetine gitmeden veriyormuş gidip görüşüldüğünde
Kesin olarak alanlar lazım.
-
hocam;
şöyle açıklıyayım. alanda var alamayanda ...kredi kartı aidatindan başlarsak eğer;
hocam itiraz ettiğinizde size ellerinde sizin imzaladığınız kredi kartı sözleşmesi olduğunu söyleyeceklerdir. şayet hiç bir imza yoksa bu sefer de
hesabınız üzerinden bankacılık hizmetleri sözleşmesi imzaladığını söyleyeceklerdir. yine imza atmadıysanız veya öyle bir sözleşme yoksa banka
zaten ilk başvurunuzda paranızı iade eder.
imzalamış olduğunu sözleşme varsa eğer bu seferde size imzalamış olduğunuz sözleşme gereği bankacılık yasası cart curt diyerek kesilen
aidatların ödenmeyeğini bildirir. sizde bu cevap kağıdını alarak tüketici hakem heyetine gidersiniz dilekçeye bu banka cevap kağıdını ekleyerek
şikayet edersiniz. heyet bankadan savunma alır. muhtemelen bu savunmaya sizin sözleşmenizi gönderirler. işte burada başlar herşey:) bu
sözleşme kaç punto yazılmış, yasalara uygun mu? vs inceleyerek kararını verir. yani bazıları puntosu küçük diye parasını geri alır. bazılarıda
sözleşmeye imza atmış diye şikayetini red eder. heyetten heyete değişebiliyor. diyelim aldın paranı. banka önce paranı ödeyip sonrada
mahkemeye veriyor:) tabi her banka yapmıyor bunu genelde yüksek meblağlar olursa 500 Tl üzeri filan. mahkeme bankayı haklı bulursa paranı
ve paranın faizini geri ödemenizi istiyor. mahkeme masraflarını saymıyorum bak:) sende canın yanınca temyize filan uğraşmak bile
istemiyorsun:)
Not: kredi dosya masrafıda hemen hemen bu anlattığım tarzda oluyor. ek olarak kredi dosya masraflarını banka geri almak için daha çok çaba
sarfediyor haberin olsun:)
-
Hah işte benm esas sormak istediğşm bu yargıtay kararı bildiğim banka şimdi karşı dava açıp kazanabiliyor sana ödediği parayı geri alıp mahkeme masraflarınıda kitleyebiliyor.
-
Bununla ilgili yargıtay kararı vardı diye hatırlıyorum. öyle birşey varsa onu dosyana eklersen kaybetmen mümkün olmaması lazım.
-
HeYeT bunu yazdı
Hah işte benm esas sormak istediğşm bu yargıtay kararı bildiğim banka şimdi karşı dava açıp kazanabiliyor sana ödediği parayı geri alıp mahkeme masraflarınıda kitleyebiliyor.
evet aynen öyle yapıyor. gerçi aytek in dediği gibi son aşamaya kadar ben savaşırım direnirim diyorsan yargıtay kararını gerekçe göstererek mahkemede bankayı son tokadı atma şansın var diye düşünüyorum , yanılmıyorsam yargıtay aynı tarz iki davada birinde üsul ve sözleşme yapılışıyla ilgili hatalardan dolayı bankayı suçlu bulmuş diğer bir davanın temyizinde ise magdurun sözleşme şartlarını bildiğini ve buna göre kredi çektiğini belirterek magduru suçlu bulmuştur. google den bi araştır istersen örnek kararları. bazen yargıtay kararı bozup tekrar mahkemeye iade ediyor adam gibi karar al diye. uyuşmazlık durumunda ise son karar verici oluyor yargıtay bir sürü kafa iş evrak cart curt avukat falan uğraştığına pişmanda olabiliyorsan ama haklı olduğuna inanıyorsan uğraş tabiki.
-
cagatay09 bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
evet aynen öyle yapıyor. gerçi aytek in dediği gibi son aşamaya kadar ben savaşırım direnirim diyorsan yargıtay kararını gerekçe göstererek mahkemede bankayı son tokadı atma şansın var diye düşünüyorum , yanılmıyorsam yargıtay aynı tarz iki davada birinde üsul ve sözleşme yapılışıyla ilgili hatalardan dolayı bankayı suçlu bulmuş diğer bir davanın temyizinde ise magdurun sözleşme şartlarını bildiğini ve buna göre kredi çektiğini belirterek magduru suçlu bulmuştur. google den bi araştır istersen örnek kararları. bazen yargıtay kararı bozup tekrar mahkemeye iade ediyor adam gibi karar al diye. uyuşmazlık durumunda ise son karar verici oluyor yargıtay bir sürü kafa iş evrak cart curt avukat falan uğraştığına pişmanda olabiliyorsan ama haklı olduğuna inanıyorsan uğraş tabiki.
hocam bu sıkıntı işte kullanıcı ne kadar haklı da olsa bu tip sonuçlarının olabilceği çok uğraşacağını düşündüğü zaman vazgeçer bu işten tüketici hakem heyetine gidecem yyarın bakalım net konuşacaklarmı buraya yazarım adamların dediklerini
-
ben iki bankaya dilekçe verdim. bakalım cevap ne gelecek. red ederseler cevapla bereber tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım.
ha banka mahkemeye verirse versin ben mahkeme yargıtayın karalarını bulur veririm. diyeliki yine makmeme bizi haksız bulsa bile. mahkeme masrafları bence tüketici hakem heyetine kalır netice itibariyle ben zorla para almıyorum. tüketici hakem heyeti beni haklı bularak bankaya öde diyorlar onlarda ödüyor.
yani mahkeme banka haklı diyorsa. o halde tüketici hakem heyeti yanlış karar vermiştir. o zaman yanlışından doğan zararı karşılamalı.
NuLL29 tarafından 20/Ağu/13 12:22 tarihinde düzenlenmiştir -
3 dilekce verdim iş bankasına, 1 tüketici haklarına verdim, hepsinde önce yok alırız diyorlar, tüketici haklarından geri dönünce geri ödüyorlar.
temmuzda 48 lira cekmişler pazartesi günü çarşamba günü geri yatırmışlar :)
-
bankadan bu tarz paralarınızı geri alırsınız da bi daha kredi çekmeniz imkansız hale gelebilir :-)
kara listeye düşüyosunuz çünkü.
-
MbK bunu yazdı
bankadan bu tarz paralarınızı geri alırsınız da bi daha kredi çekmeniz imkansız hale gelebilir :-)
kara listeye düşüyosunuz çünkü.
Belli bi çoğunluk alsa bile onuda yapamazlar başvura.n sayısı az olduğu için sıkıştırabiliyorlar.
-
Burdaki bayanla görüştüm. Kredi kart aidatları çoğunlkla olumlu sonuçlandığını söyledi.
Yalnız yukarda aekadaşın yazdığı doğry çıktı. Biz parayı aldıktan sonra banka tekrar itiraz edip karşı dava açabiliyor. Bundan sonraki süreçle yine tüketici hakem heyetimi ilgilenicek diye sordum. Ondan sonra kişisel olarak benim ilgileneceğimi söyledi.
Sizce bu aşamaya gelirse ben ne yapayım herhangi bir mahkemeyle işim olmadı avukat tutup dava devam edcek diyelimki onuda kazandım bu yine masraf edecem sonuçta onu kim karşılayacak.
Hadi diyelim banka kazandı ne kadar masrafım olur.
Evdeki bulgurdan olmayalım şimdi. Zatem babam yok uğraşma der böyle olabileceğini bilse.