Kartalın Yeniden Doğuşu
-
KrypT bunu yazdıcostantin bunu yazdı
en uzun yaşayan kuş karga değilmiydi ya ortalama ömürleri 200 yıl diye biliyorum
O da efsane hocam karga maksimum 20 küsür yıl kadar yaşar.
olabilir hocam fakat bolca kulağima gelen bir hadise ama bilemiyorum yinede viki de de 20 yıl demiş
-
Hocam kuşlar aşağı yukarı her yerde yayılışlarıyla, çeşitleriyle, renkleriyle, sesleriyle, güzellikleriyle, karizmalarıyla insanoğulunun her zaman ilgisini çeken bir sınıf olmuştur. Bunun sonuçlarından birisi de kuşların bugün en iyi bilinen omurgalı grubu olmasıdır. Haklarında şarkılar, türküler, hikayeler, efsaneler yazılmıştır.
Bu yüzden bu tarz şehir efsanelerinin de varlığı şaşırtıcı değildir.
Kargalarla ilgili bir gerçek ise en zeki kuş olmasıdır hatta en zeki hayvanlardan birisi olmasıdır. Papağanlardan falan daha zekilerdir.
http://www.youtube.com/watch?v=dbwRHIuXqMU
Alet kullanarak besine ulaşmayı geçtim, erişemediği için kullandığı aletin şeklini değiştiriyor. İbneye bak ya, telin ucunu kanca yapıyor.
krypt tarafından 26/Ara/12 21:17 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdıcostantin bunu yazdı
en uzun yaşayan kuş karga değilmiydi ya ortalama ömürleri 200 yıl diye biliyorum
O da efsane hocam karga maksimum 20 küsür yıl kadar yaşar.
Nası efsane o hocam ? Cem yılmaz sahnede bilmiş bilmiş karga kaç yıl yaşar diye soruyor ve espirisini yapıyor ? Bir Cem Yılmaz Yanlış mı biliyor yani bunu :D
-
Hiç inandırıcı değildi zaten.
Genelde küçük boyutlu hayvanlar çok uzun seneler yaşamaz.
iyi anasini satim dislerimi tirnaklarimi sökeyim 20 sene daha yaşayayım =)
-
''Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır.''
yalan haber, kim demis en uzun kartal yasar kargalara noldu?
-
hojucuk bunu yazdı
''Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır.''
yalan haber, kim demis en uzun kartal yasar kargalara noldu?
Kargalarda yalan oldu :))
-
pekııı 150 gun boyunca gagası olmadan ne yıyecek? yan anlamadım sey su
gaga kırıldıktan sonra kac gunde cıkıor ? hemen cıkmayacagından adım gıbı emınım ama
????
-
KrypT bunu yazdı
Bir ornitolog olarak söyleyeyim: yalan hocam, yok öyle bir şey.
Edit: Açıklamasını da yapayım.
1- En uzun yaşayan kuş türü kartal değildir. Birincisi kartal tür değildir, Atmacagiller familyasından bazı kuşlara verilen genel bir isimdir. Yani birden fazla kartal türü vardır. Burada bahsedilenin hangi tür olduğu meçhul. İkincisi en uzun yaşayan kuşlar papağanlardır.
2- Gaga keratin yapıdadır ve sürekli uzar, pençeler de öyle, hayvanın yaşamı boyunca tırnaklarımız, ya da kıllarımız gibi sürekli uzar, belirli bir yaşa gelince uzamaz yani. Kuşun günlük yaşamı gagayı falan gerekli ölçüde tutar zaten, gerektiği yerde dağa taşa sürterek buna yardımcı da olabilirler. Tüyler de sürekli dökülür ve yenisi çıkar. Ayrıca tüylerin bölge bölge yenilenir, bu sayede kuş tüy değiştirmenin hiç bir sahfasında tamamen tüysüz olmaz.
3- 150 gün demek 5 ay demek. Kuşlar yüksek metabolizma hızlarından dolayı, günlernin çoğunu yiyecek arayıp, beslenerek geçirmek zorundadırlar. Hiç bir kuş bu kadar uzun süre beslenmeden yaşayamaz.