Kasa Power Düğmesi Yerine Buton,Anahtar?
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------
Kasanın önündeki Power ve reset düğmelerini iptal ettim (sebebi ufak çocuk düğmelere sürekli üst üste basması arıza vermesi)
çözüm olarak
arkasına küçük bi düğme yapmak istiyorum...bunun için ne kullanabilrim pratik olarak... fikirleriniz nedir...?
-----------------------------bunun için şu yolu izle; power switch kablolarını uzat, kasayı kesmene biçmene gerek yok, pci kart takarken koparıp attıpımız tenekelerden birini kopar, kabloyu oradan kasanın dışına çıkarabilirsin, power düğmeside ayarlarsan olay bitmiştir. daha temizi hazır kumandalı düğmeler var, 30 lira falan, yalnız orada dikkat etmen gereken rf li kumandalı düğme olması.
-
sen kendine uğraş arıyorsun. fazla yorma kendini anahtarlı 3 lü priz ara kablolar var. git bir tane al
-
Uzaktan kumandalı "cuk cuk" lu yapmak daha güzel olmaz mı ?
Madem niyetine girdin power ve reset tuşlarını tammen iptal et. Kablolarını sök görünürde birşey değişmesin.
Sonra uzaktan kumandalı on-off reset sistemi yap.
Ne kadar zor olabilir ki hem şekil olur ;)
-
By-alper bunu yazdı:
-----------------------------Hacım ben neyaptım...Bir ara benimde başım dertteydi bu çoluk çocuk işiyle..
Kasanın üzerindeki pover reset vs bütün anahtarların kablolarını anakrttan söktüm.PC yi çalıştırmak içinse anakrtımın bios ayarlarından Power managment bölümünde Power on Key yazan kısmı enable yapıp key şifresinide adımı yazmıştım.Böylece PC yi çalıştırıken Klavyeden İsmimi yazıp enter dediğim zaman PC çalışıyordu...Yoksada zzükkdüün sene kimse acamıyordu.Sana Tavsiyemdir:
-----------------------------Power ve reset bağlantılarını iptal edip bu şekilde çözdüm..