Kasperin Engellediği Bir Saldırı Hakkında Bir Sorum Var
-
arkadaşlar nedir bu?bilen varsa açıklarsa sevinirim.günde 5-6 defa aynı saldırı oluyor.biraz araştırdım ama tam bir netice alamadım.
Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern! Saldırganın IP adresi:iletişim kuralı/servis: UDP yerel 1434 b. noktasında
-
zamannda banada çok oluyodu sora kesildi
-
sağlam bi firewall in varsa korkma bi de güncel bi antivirüs mesela avg yi tavsiye ederim
-
pc'de herhangi bir pek anormallik görmedim saldırılar başladığından beri.ama uyuz ediyor insanı.meraklandım ister istemez nedir necidir diye.zaten hergün aynı saldırı başka yok.bu arada pc'de sadece kis 7.0.0.125 var.
-
ha bi de gereksiz açık portun varsa onu da kapat güvenliğini en üst düzeyde tutmaya çalış şüphelendiğin sitelerden kesinlikle veri alışverişinde bulunma
antivirüs programın sürekli güncel olsun ara sıra hep tarat firewall de güncel olmalı tabi
-
Kaspersky kullanmaktan vazgeçin.
Şu an için antivirüs,antispyware,antispam ve firewall olarak komplike çalışabilen en sade yazılım eset smart securtiy/master edition. Doğrudur yıllardır laboratuvar açısından en sağlam antivirüs toolu rus kaspersky olmuştur. Yıllar önce şemsiye altındaki adam simgesi ile açılan o antivirüs yazılımından eser kalmamıştır velakin. Ağır , her şeye müdahale eden sinir bozucu bir program olup çıkmıştıriyönetmeye değil karışmaya ayarlı olmuştur,çöp.Çoğu torrent yada warez sitesinden aldığınız crackler,programlar yada serial için girdiğiniz siteler yada registryler sistem için başlı başına birer tehtid zaten.
Sistemin ihtiyaç duyduğu topu topu kaç tane port vardır ki?
Modemin ayarlarını da doğru düzgün yapmak lazım. Dmz,virtual,uzaktan erişim aslında en basit ama en çok dikkat edilmesi gereken mevzular. Ha bir de nat var. O da çok önemli. Bunları araştırın.
Basit bir ev kullanıcısı aslında agresif bir kullanım izleyen en başlı sorundur.Öncelikle bilgisayarınızı ne için kullanmak istediğinize karar vermeli o doğrultuda beklentilerinizi düşünmelisiniz.
Siz sorun olmaktan vazgeçmeden sorun çıkartmayan bir makine beklemek doğru olmaz.
At sahibine göre kişner.
-
8mm hocama aynen katılıyorum. Kaspersky tamamen kız çocuklarının anne babalarına benzedi herşeye karışıyo :) Eskiden olsaydı bende tek geçerdim ama artık kullanmıyorum. Hem pcyi çk kasıyo hemde onun yaptığını yapabilen antivirüsler var. Sizlerede Esed Nod32'yi öneririm.
-
herkes ayrı birşey söylüyor saygı duyarım ama ne yapacağımı şaşırdım.kis mi nod mu yoksa digerleri mi.ayrıca bu saldırı ne oluyor virüs mü?ciddi bir sorunmu?pc de ESET Smart Security 3.0.645.0 var.bir arkadaşım bu nod 32 'nin en iyi sürümü demişti.yüklesemmi acaba bunu
-
kesinlikle ESET Smart Security günde 10 defa güncelleme yapıyor heran hazır ve nazır
-
8mm sana katilmiyorum,
evet kaspersky sistem kaynaklarini gercekten cok tuketen bir av ama kullanicilarin antivirus un bilgisayarin icine girip onu bozan bir grip virusu gibi goruyorsa kaspersky gercekten bulunmaz bir hint kumasi,
virusun ne oldugunu bilmeyen, trojenden, wormdan bi haber, hack mis crack mis bunlari yapan hackerlarin karanlik hangar gibi yerlerde maskeli kisilerin yaptigini dusunen kullanicilarin varsa kaspersky bulunmaz bursa kumasi,
evet herseye karisiyor ama kullanicin ne yaptigini bilmiyorsa bilgisayardan bi haberse baska bir program kullanilmasina taraftar degilim.
ama ben bunlari biliyorum, virusler ne yapar nerelere bulasir vs vs diyorsan zaten av kullanmana gerek yok
-
Tekrar merhaba,
Aslına bakarsanız yapılabilecek en doğru kullanım ev kullanıcıları için diyorum tabiki antivirüs yazılımı kullanmamak mevcut os'u hiç güncellememek. Deneyin kendinizde göreceksiniz. Antivirüs programı kullanmadan sistemin format zamanı uzayacaktır.
Fakat günümüzde paylaşım çığır aşmış bilinçsiz ve bilgisiz kullanıcı da her yerde dolaştığı için gerek webden gelen tehtidler gerek java,activex,syp,trojan ve keylogger tarzı programlar makinalarda fink atmakta. Xss ve cross sidelerı da saymıyorum bile..
Şimdi asıl anlatmak istediğim olaya gelelim. Kullanıcının kendini geliştirmesi bilgi sahibi olması gerekir. Piyasada bulunan virüslerin %74.9 nereden geliyor. Birileri sürekli yazıp internete mi yolluyor? Yanlış cevap. Bilakis antivirüs yazılımlarının kendilerinden çıkıyor buda tabiki bir satış stratejisi.
Bir virüs temel olarak ne işe yarar yada amacı nedir?
1- Sistemi olabildiğince yavaşlatmak
2- Sistemi bozmak
3- Kullanılmaz hale getirmekE peki Kaspersky yada Norton gibi deepscan mechanism özelliği arttırılmış ağır antivürüs yazılımları da bunu yapmıyor mu? Yapıyor.
O halde bunların benim için virüsten farkı yoktur. Kullanıcı kullanmak ister sorununun çözülmesini ister. Evet kaspersky atak engelliyor gibi görünüyor fakat bu o an cmd ekranında netstat -n de görebileceğiniz basit bir ip alışverişinde bulunduğunuz bir ip bile olabilir. Olabilir.
Mümkün olduğunca hafif bir antivirüs tool u
Yine zonealarm dışında Comodo,Blackice Protection tarzı bir firewall yada netlimiter.
Ve task managerı kontrol altında tutabileceğiniz iz yazılım. ( Security tsk manager gibi.)
Yada external bir firewall.
Ama şunu unutmayın;
Agresif bir kullanım ile normal sonuçlar beklemek doğru olmaz.
Saygılar.