folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Katil Kene Bir Can Daha Aldı, Kene Nedir? Nasıl Çıkarılmalı? Kene Kaşığı?



Katil Kene Bir Can Daha Aldı, Kene Nedir? Nasıl Çıkarılmalı? Kene Kaşığı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek
    Kene%20bir%20can%20daha%20aldı!
    Kene bir can daha aldı!

    Havaların ısınmasıyla kene yeniden hortladı. Bir can daha aldı.

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde kenenin ısırdığı kadın hayatını kaybetti.

    Karabük'ün Eskipazar ilçesi Kuzuören köyünde oturan F.D'yi 9 Mayıs 2008 tarihinde yaylada kene ısırdı.

    İlçedeki hastaneye kaldırılan F.D, daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. F.D, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

     

     

     

     

    Kene

    Kene (Ixodoidea), eklem bacaklıların örümceğimsiler (Arachnida) sınıfından kan emici ve gözsüz bir dış parazittir. İnsan, koyun, köpek, kedi, deve gibi canlıların derilerine yapışarak kanlarını emer. "Asıl kene" olarak bilinir.

    Ayrı eşeylidir ve yumurta ile çoğalır. Dişi yumurtalarını yaprak, çöp veya hayvan kılları arasına bırakır. Gelişimlerinde metamorfoz vardır. Yumurtalarından üç çift bacaklı larvalar çıkar. Bunlar bir pupa devresi geçirerek 8 bacaklı nimfalara (tam gelişmemiş yavrular) dönüşürler. Nimfalar da bir pupa safhası geçirdikten sonra ergin hale gelirler. Larva ve nimfalar genellikle kertenkeleler üzerinde, erginler ise insan, koyun, sığır, köpek gibi memeliler üzerinde parazit yaşarlar.

     

    Kanı%20emen%20kene%20orijinal%20halinden%20onlarca%20kat%20daha%20büyür

    Kanı emen kene orijinal halinden onlarca kat daha büyür

    Vücutları başla kaynaşmış bir göğüs ve torba biçimli dişi 11-12 mm'ye kadar sişer. Erginlerinde dört çift bacak bulunur. Bacakların uçlarında çengeller ve vantuzlar vardır. Deriye rahatça yapışarak hortumlarıyla kan emerler.

    İyice şiştikten sonra kendilerini yere atarak konaklarından uzaklaşır, ot veya ağaçlara tırmanırlar. Ön ayaklarının uçları dokunma ve koku alma için özelleşmiştir. Ormanlarda bulunduğu ağacın altından bir hayvan geçtiği takdirde üzerine düşüp derisine yapışır ve etine hortumunu sokarak kanını emer. İlk iki bacak çifti öne, son iki çifti geriye yönelmiştir. Bugün 889 kene türü bilinmektedir. Kenelerin hepsi zararlı, parazit ve kör değildir. Sığır ve köpek kene türleri gözlüdür. Insan ve ehil hayvanlarda parazit yaşayanlar çeşitli hastalık mikroplarını bulaştırdıklarından sağlık bakımından zaralıdır.ve bir çok bakteri de üretmektedir. 

     

    Kenenin Çıkarılması

    Kan emen bir keneyi deriden söküp atmak hastalık bulaşma riskini artırdığından oldukça tehlikelidir. Çünkü çıkarılmaya çalışılan kene midesinde bulunan, mikrop ve bakterilerle dolu kanı tekrar geriye bosaltır.

    Kene Penseti

    Batı avrupa ülkelerinde halk kene ve keneden bulaşan hastalıklar konusunda oldukça duyarlıdır. Bu yüzden kenenin zararsızca çıkarılmasını sağlayan özel bir penset geliştirilmiştir. Bu aracın ülkemizde piyasada olup olmadığı bilinmemektedir.

    Kene Kaşığı

    Keneye bağlı hastalıkların en yaygın olduğu ülkelerden olan Amerika'da keneyi döndürmeden kolayca ve güvenli bir şekilde çıkarmaya yarayan özel bir kaşık geliştirilmiştir kene kaşığı. Bu araç özel şekli sayesinde ulaşılması güç olan kasık ve eklem yerleri gibi bölgelere yapışan kenelerin kolayca çıkarılmasını sağlar.

    Elle Çıkarma

    Kene%20kaşığı
    Kene kaşığı

    Elle Çıkarma

    Kene'yi kesinlikle kendiniz çıkarmaya çalışmayın ve en kısa sürede uzman bir sağlık görevlisi tarafından çıkarılmasını sağlayın.

    Eğer herhangi bir araç ya da doktor imkanı yoksa kene el ile şu şekilde çıkarılmalıdır: Bir parmağınızın ucunu biraz tükürük ile nemlendirin ve bu sekilde kenenin etrafında çok hafif bastırarak daireler çizin. Bir kaç dakika sonra kene kendiliğinden çıkacaktır. Kene kendini bırakır bırakmaz derhal tırnaklarınızın ucu ile tutarak alın, aksi takdirde kene baska bir yere tekrar yapışacaktır. Kene çıktıktan sonra ısırılan yeri alkol ile temizleyin. Eğer kene uzun süre yapışık kaldı ise derhal bir sağlık kuruluşuna başvurun kene ısırması ile geçen hastalıklarda tedaviye erken başlanılması hastalıktan kurtulma şansını artıracaktır.

    Bunun dışında, keneyi çekmek, ezmek, alkol ya da başka bir sıvı ile çıkmasını sağlamak gibi herhangi bir fiziki ya da kimyevi yöntem uygulamayın ve en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna gidin ve uzman bir kişi tarafından ciltten çıkarılmasını sağlayın. Sakın unutmayın ki kene ölüme sebep olabilen bir parazittir.eğer çıkarmaya çalışırsanız kötü sonuçlara yol açar.

    Kene%20Penseti
    Kene Penseti

     

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kene


    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    bu nalet şey yüzünden insanlar piknik alanlarına gitmeye korkar oldu ya

    VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    bu çok tehlikeli gıcık bişe ya. Şimdiye kadar hiç kene olayım olmadı inş olmaz da.

    ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarninG_ErroR
    WarninG_ErroR's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2007
    Erkek

    Bu keneler yeni çıktı sanırım . Bizim yaylada koyunların üstündeki keneleri ellerimizle koparıp taşla ezerek kan çıkartıp fantazi yapardık ama bunlar tehlikeli dikkatli olmak lazım ... Yoksa bunların fantazilerine kurban gidebiliriz .


    helikopter kiralayıp norveçli üstsüzleri görsel taciz edesim var.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    Benim tahminim bu genleriyle oynanmış keneler çünkü keneler bildim bileli zaten otların içinde olan böceklerdi hatta babam her ava çıktığında bi sürü keneyle gelirdi şu ana kadadr hiç böle bi sorunda olmamıştı.ilgin.????
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2008
    Erkek
    yarın arkadaşlarla kemerburgaza mangala gidiyoruz bizide ısırmasın bu ibneler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Aralık/2005
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek
    ExcaliburTBT bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------


    hangisi daha tehlikeli acaba :|

    snnyk.com - code is poetry all that i know...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    Tayyip dedinizde byler bugün limanarkasındaydık oturduk keyif yapıyoduk karı kız filan konuşuyoduk ordan akp ye geldik.yanda bi abi varda 30-40 yaşlarında dertleştik insan ilk sevdiini alamaz bnde alamadım filan dedi.nyse akp ye geldik lan bunlara kim oy verdi diıo dükkanımı kapattım iflas ettim aha bak bi lüksümüz limanda oturup denize bakmam filan dedi bi dertleştik adamla nie anlattın demeyin içimden geldi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    arkadaşlar salı günü topluca pikniğe gidiyoz hakkınızı helal edin gidipte dönmemek var...=P

    Zugzwang
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek
    verdiğin bilgiler için saol kardeş.

    Ses Etme Hallederiz
Toplam Hit: 3516 Toplam Mesaj: 15