Katılımevim Vb İle Araç Alımı
-
ARkadaşlar bu sistemle direk Araba ana bayisinden alma oluyormu deneyn oldumu ? Örnek Mais doğuş oto vb
-
frekaze bunu yazdı
ARkadaşlar bu sistemle direk Araba ana bayisinden alma oluyormu deneyn oldumu ? Örnek Mais doğuş oto vb
bayii parayı almadan arabayı sana devrediyor mu ? çünkü bu şekil satın alımın yolu önce arabayı sne kendi üzerine devral, ben parayı sana sorna devreceğim şeklinde.
-
frekaze bunu yazdı
Eğer arabayı sıfır bayiden alacaksanız size öncesinde proforma fatura kesiliyor. O faturayı verdiğinizde para direkt bayinin hesabına yatıyor. Yalnız öncesinde sigorta ve kasko için sizi arıyorlar. Onu yaptırmadan para göndermiyorlar.
-
frekaze bunu yazdı
tesla bile alan var tanıdığım bayi den de proformo kestirince alıyorsun.
-
HanDSomE bunu yazdıfrekaze bunu yazdı
Eğer arabayı sıfır bayiden alacaksanız size öncesinde proforma fatura kesiliyor. O faturayı verdiğinizde para direkt bayinin hesabına yatıyor. Yalnız öncesinde sigorta ve kasko için sizi arıyorlar. Onu yaptırmadan para göndermiyorlar.
Hocam zaten sonrası 1 yıldır araç satışı öncesi sigorta yaptırmak zorundasın. Noter işlem yapmıyor alıcı sigorta yaptırmadan. Kaskoyu da bu vatandaşlar yaptırıp anlaştığın ana paradan düşüyor. Yani otomatik olarak yapılıyor o işler.
Benim şimdi kasko 1 yıl bitti, ödemeler devam ediyor. Arayan soran olmadı kendim istediğim kaskoyu yaptırdım geçtim :))
-
benim araştırdığım kadarıyla herhangi bir riski yok. eninde sonunda alıyorsun arabayı ya da yatırdığın parayı (onlara verdiğin ücret hariç)
kelebeksim tarafından 06/Oca/26 17:38 tarihinde düzenlenmiştir
problem yaşayanlar genelde, ilk bu işe seni sokarken ardından ayrılmayan müşteri temsilcilerinin sen taksit ödemeye başlayınca ortadan kaybolması ve akabinde bilgi alamamak
müşteri temsilcisinin sana yanlış bilgi vermesi ve işten ayrılması durumunda firmanın yanlış bilgiyi kabul etmemesi ve senin de bunu kanıtlayamaman (çünkü adam işten çıkmış oluyor) -- misal sana müşteri temsilcisi 7. ayda vericez dedi ama vermediler, firma bunu kabul etmiyor canı ne zaman isterse o zaman veriyor yine...
aracın alım günü gelince firmanın parayı 2-3 gün geciktirmesi (kendi operasyonel süreçlerinden kaynaklı) ve bu sebeple satıcıyı ikna etmen gerekmesi
ben o stres ile uğraşmaktansa 5 ay geç alırım diyip paramı kendim hem biriktirip hem de faizle büyütüyorum
ayrıca aldıkları giriş ücreti vs genel olarak hesaplayınca zaten bankadan kredi çekmekten pek bi farkı yok (şu an kredi faiz oranları yüksek o ayrı)
hayatına yeni bir stres getirmek istiyorsan, şansım iyidir diyorsan gir
her türlü veriyorlar paranı ama ne zaman ve nasıl tamamen onların elinde