folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Katiplik Başvurusu

Katiplik Başvurusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    Hocam 81 puan değildi ben son sınavda giriş yapanlardanım. 70 ve üzeri puanı olanlar sınava başvuru yapabiliyor. Sınavlar belli dönemlerde yapılıyor, bu sınav zamanlarına Adalet Bakanlığı karar veriyor, yetenek sınavında 3 dakikada 90 kelime yazman gerekiyor, büyük küçük harf ya da nokta virgüle dikkat edilmiyor, ancak yaptığın hatalar çok fazlaysa ve anlam bütünlüğünü bozuyorsa yazının eleniyorsun.

Eğer yetenek sınavını geçersen senden belgelerini tamamlamanı istiyorlar. Askerlik konusunda tecilli olman yeterli oluyor, artık adliyelere genç personel alınıyor 44 kişinin 20 küsürü askerliğini tecil ettirmiş ya da yoklamaya dahi girmeye yaşı müsait olmayanlardan oluştur mesela :)

Herkes sana mülakatta eleneceğini orada çok fazla torpil döndüğünü söyleyecek ama bu her yer için geçerli değil :) Mesela benim bitane bile adliyede ya da başka bir kurumda yüksek mevkide ya da işime yarayacak tanıdığım yok ancak kazandım.

Mülakat aşamasında kesinlikle sorular çok önemli değil :) Kendini ifade edebiliyor musun diye biraz sıkıştırıyorlar açıkçası, sinirlerine mukayet olursan mantıklı cevaplar verirsen ve bilmediğin soru konusunda yalan söylemeden bilmediğini belirtirsen bunlar + olarak yansıyacaktır sana :)

Yalnız şunu bilmeni isterim Adliyedeki zabıt katipleri neredeyse bütün memurlardan daha fazla evrak ile ilgilienirler, her evrak altında imzaları olur yani en ufak bir hatada soruşturma geçirme riskleri var ancak aldıkları maaş azdır. Mesela lise mezunu bekar bir katip 1410 TL ücret alır. İş ortamı streslidir, bin çeşit insanla uğraşırsın ve amirlerin her zaman hakimlerdir, hakimlerden önce de yazı işleri müdürün :) yani tüm ipler bunların elindedir birşey diyebilmen pek mümkün olmaz bu konuda bilgin olsun :)

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
Toplam Hit: 2483 Toplam Mesaj: 12