Kayip Otobus

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam sınır güvenliği olmasa ucunda bırakalım ne halleri varsa görsünler ama bizim kıyılarla karşı karşıya bakıyor egede zaten yunanlılar var hergün it dalaşı hem gündelik stres ve vukuatı arttırır hem stretejik olarak çok büyük zarar verir

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

Kıbrıslılar Herşeyi Hak Ediyor Neden Mi Kıbrıslılar Türkleri Sevmiyorlar Türkleri Avrupa Birligine Girmek için Rumlar ile Birleşmekte Engel Oldukları için Sevmiyorlar Nefret Ediyorlar Kara Sakal Diyorlar Adamlar Kaç Nesil Türk Olduklarına Ragmen Hala Rumcadan Kurtulamadılar Yüzde 70 80 Rumca Konuştukları için Türkçeleri Düzelmiyor Türkiyedek Kürtler Gibi Hangi Dil Daha Çok Çekerse Aksan Oraya Kayıyor Bu Görüntüleri Ders Almıyorlar Çabuk Unutuyorlar Akıllarını Biraz Daha Başlarına Almalılar Avrupa Birligi Rumla Birşeşme Hayallerine Son Vermeleri Gerek Yoksa Birleşme Yada Rumlar ile Sinirların Kalması Sonra Bu Görüntüler Tekrar Tekrar Yaşanacak Tarih Tekerrür Edecek Rumdan Ermeniden Hepsinden Önemlisi Türkün Dostu Olmaz Bu Dünyada

1. Kara Sakal degil.  "GaraSakal"

2. Bizim konuştugumuz, okudugumuz, yazdıgımız, yaşadıgımız dil Türkçedir.  Adada atalarım Türk-ingiliz-rum karışık yaşadıkları için zamanında biraz onlar bizden biraz biz onlardan birşeyler almış konuşma açısından.  Ama bu ne onları Türk yapar nede bizi rum..

3. Biz geçmişi unutmadık ama bu küçücük adada iki düşman gibi yaşamak kimseye fayda etmez. Geçmişte olanları unutalım görüşünde degiliz ama iki taraftan da kan aktı.. Bizden daha çok mahsum kan akmış olsa da, acımız hala daha dinmese de biz herzaman barıştan yana bir halk olduk..

4. Belki sınırlar kalkarsa aynı şeyler yaşanır konusunda haklısın.. Biz barış bayraklarıyla bitsin bu ayrılık diye bagırırken, Rumlar gençleri yazın egitim kamplarına nasıl savaşılır egitimi vermeye gönderiyorlar..

5. "Türkleri sevmiyorlar" artık bana ironi gibi gelmeye başladı.. Ben buranın 5. kuşak yerli Kıbrıslı Türküyüm ve sen bana gelip siz Türkleri sevmiyorsunuz diyorsun..

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

Kıbrıs tamamen sırtımıza yük.

kardeşim orada şimdi,dükkanlar sabah 9'da açılıyo,öğleden sonra 1-2 gibi kapanıyo,doktor sabah 10:30'da geliyo,öğlen 12 de gidiyo.benzinlikler öğleden sonrasına kadar açık,asgari ücret bin küsür lira,bir öğretmen 3-5binlira alıyo,devlet daireleri öğleden sonra 2-3e kadar çalışıyo...Bu adamların ürettiği bşey yok,sadece bizim sırtımızdan yaşıyorlar.ne olursa olsun bunun üzerine bize yan gözle bakmaya hakları yok.Devlet nasıl bakıyor bilemem ama kıbrıslı Türkler için değil,bir toprak parçası için değer veriyorum oraya.

Öncelikle Devlet le iligili sorunların kaynagı o çok sevdiginiz Sayın 1.Cumhurbaşkanı R.Raif Denktaş ve saz ekibi..

Dükkanlar 1 ile 2 arası (yemek molası) olayına kapatılıyor doğrudur.. ingiliz sömürgesi oldugumuz dönemlerden kalan bir olay.. 2den sonra akşam 9-10 bazı yerler 12 ye kadar açıktır.

Doktor olayına hiç girmeyelim.. Devletin suçu...

Benzin istasyonları günde enaz 12 saat açık. 24 saat açık olanlarda var.

Asgari ücret 1750 civarıydı en son sanırım bilmiyorum devletden gelirim yok.
    Devlet daireleri yine devletin suçu. Ürettigimizi satamıyoruz.. Ki birzamanlar enazından belli başlı tüketim malzemelerini kendimiz üretiyorduk, sagolsun Devleti yönetenler onları da batırdılar. Tıpkı Kıbrıs Türk Hava Yollarını batırdıkları gibi..

Bizim kimseye yan gözle baktıgımız yok. Biz içten ve dıştan bize sebebsiz yere nefret büyütenlere, bize sürekli "sizi biz kurtardık, ister s|qeriz, ister satarız. Bize can borcunuz var" Zihniyetinde olanlara karşı toplasan 20 bin i bulmayan azınlık bir halkız..

Kıbrısın nufusu iddia ediyorum ki şu anda %50 den fazlası türkiyeden 74 sonrası kıbrısa göç eden Hataylı Kürtlerin nufusudur.

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1684003218265#!/video/video.php?v=105091826168224

Linke facebook hesabı olmadan girilebilirmi bilmiyorum ama izleyebilen sonuna kadar izlesin..

Toplam Hit: 2472 Toplam Mesaj: 15