Kaza İçin Kamu Davası Açıldı
-
2 ay kadar önce ehliyetsiz bir şekilde, kimseye zara vermeden düşerek kaza yaptım.Gerekli cezaları ödedim.Ama şimdi bana dava açılmış.Avukata verecek param yok.Bunun ne olduğunu da anlamdım doğrusu.Savcı beni suçlu bulmuş.Avukat arkadaşlardan ne yapmam gerektiği konusunda yardım istiyorum.Buada avukat arkadaş bulamıya bilirrim.Bildiğiniz bunu sorabileceğin bir hukuk sitesi varsa yazın lütfen.
İDDANEME
İSKENDERUN SULH CEZA MAHKEMESİNE
DAVACI:KH
ŞÜPHELİ:BEN
SUÇ:Trafik gücenliğini tehlikeye sokma
SEVK MAddesi:TCK'nin 179/3 Mad.Del.TCK'nın 179/2 ve 53 mad.
Deliller:İddia, şüpheli ifadesi, tanık anlatımı (tanık benim arkadaşım, ifadesinde bir gariplik yok), doktor raporu, kaza tespit tutanağı ve tüm dosya kapsamı
SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ
Yukarıdaki açık kimlik bilgileri yazılı şüphelinin, suç tarihinde aşırı derecede alkpllü olduğu halde ... plaka sayılı motorsikleti ile yanında arkataşı tanık .... ile birlikte ilçemizin .. istikametinde seyredenken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kazaya sebebiyet verdiği, kazada şüphelinin kendisinin yaralandğı, tanık ... 'in yaralanmadığı, ancak şühelinin alkollü bir şekilde kasıtlı olarak tafiğe çıkarak başkalarının hayat, sağlık ve mal varlığ*ına tehliye oluşturacak şekilde araç kullanarak üzerinie atılı suçu işlediği toplanan delilerden anlaşılmakta;
SONUÇ ve İDDİA:İzah edilen sebebler ve tüm soruşturma kapsamı delillere göre:Şüphelinin atılı suçu işlediğinin anlaışdığından ehylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri gereğinec CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi,
Kamu adına talpe ve iddia olunur.
-
Bİrde kazayı beraber yaptığım arkaşımdan sürekli tanık olarak bahsedilmiş.Kendisi burada değil ve gelemez.Gelmesi gerekiyor mu ? Nasıl olacak ? Nedir bu, ne çıkar bundan ?
-
pişman olduğunu söyle mahkemede.hangi il ? istanbul mu ?
-
dostum sen ceza ehliyetsiz arac kullanma cezasi ödemissin, bu ise baskasinin canını ve malini ayretten kendi canınıda tehlikeye sokmaktan dava acilmis, bu konuda avukat degilim tabi ama duyduklarim gördüklerimden söylüyorum, para cezasina cevirirler bence. ayrica yapabilecegin en iyi savunma ehliyetsiz arac ve alkolli arac kullanmaktan kesilen cezalari ödedigin ve baska ceza kesilmemesi gerektigin konusunda beraatini istersiniz , pişman oldugunuda mutlaka söyle, ayrica mahkemeye giderken düzgün ve şık giyin gerekirse takım elbise giy.
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
kamu davasi :) bu isim tanidik . 5 yil once babamda aracla bir elektrik diregine zarar vermisti ( direk dokuntu , eskiydi ) . Devlet sagolsun 2 milyari dayamisti hemen . devletimize yeni bir direk bagislamis olduk :)
suclu bulunduysan odemek zorundasin . ama bir kere odedigin halde yenisinin acilmasi sacma olmus . Turkiyede yarginin ne kadar tikirinda calistigini ve ne kadar guven duyulan kurum oldugunu hepimiz biliyoruz ...
-----------------------------Hocam bütün cezaları ödedim.Olduğum yerde düştüm.Kendimden başka kimseye zarar vermedim (Yol dahil).Benim ve arkadaşımın verdiği ifadede bir gariplik yok.Savcı benden ne istiyor şimdi anlamadım.İşsiz güçsüz adamım ben.Dünya ceza ödedim zaten.Hala hergün doktora gidiyorum.Doktor parsıda cabası.En mazlum ve güçsüz olduğum durumda bu devlet benden ne istiyor daha anlamadım.Avukata falan gitmcem bende metelik yok.Bıktım artık.
-
CyberAngel bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
kamu davasi :) bu isim tanidik . 5 yil once babamda aracla bir elektrik diregine zarar vermisti ( direk dokuntu , eskiydi ) . Devlet sagolsun 2 milyari dayamisti hemen . devletimize yeni bir direk bagislamis olduk :)
suclu bulunduysan odemek zorundasin . ama bir kere odedigin halde yenisinin acilmasi sacma olmus . Turkiyede yarginin ne kadar tikirinda calistigini ve ne kadar guven duyulan kurum oldugunu hepimiz biliyoruz ...
-----------------------------Hocam bütün cezaları ödedim.Olduğum yerde düştüm.Kendimden başka kimseye zarar vermedim (Yol dahil).Benim ve arkadaşımın verdiği ifadede bir gariplik yok.Savcı benden ne istiyor şimdi anlamadım.İşsiz güçsüz adamım ben.Dünya ceza ödedim zaten.Hala hergün doktora gidiyorum.Doktor parsıda cabası.En mazlum ve güçsüz olduğum durumda bu devlet benden ne istiyor daha anlamadım.Avukata falan gitmcem bende metelik yok.Bıktım artık.
-----------------------------devletin senden ne istediği açık:
"ancak şühelinin alkollü bir şekilde kasıtlı olarak tafiğe çıkarak başkalarının hayat, sağlık ve mal varlığ*ına tehliye oluşturacak şekilde araç kullanarak üzerinie atılı suçu işlediği toplanan delilerden anlaşılmakta"
hem alkollü hem ehliyetsiz böyle birinin kardeşimin,babamın , annemin dolaştığı sokaklarda 1 saniye bile durmasını istemem. amas en cezaları ödedim diyorsn hocam o anda orda polise falan verdiysen kazıklanmış olmayasın:S
-
ats30 bunu yazdı:
pişman olduğunu söyle mahkemede.hangi il ? istanbul mu ?
-----------------------------İskenderun hocam.
Yokmu bi avukat bişeyler söylesin rahatlatsın beni ya... daha mı para ödicem ben ne olacak.
-
bizde Doç marka kamyonetle Makara taşırken makarayı tutan demir kamyonetin çukura girip çıkmasıyla asvalta vurup asvaltı delmişti bizde durduk o durduğumuz yerde polis varmş... hemen tutanak tuttu dava açtılar aynı seninki gibi hem kendimizin hem baskalarının bilmem ne sağlığını bilmem ne yapmaktan felan..
ulan hem asvalttaki çukuru yamalama hemde bize kitle parasını vay a.q.. nası memeleket anlamadım..
-
BeelzeBuB bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------devletin senden ne istediği açık:
"ancak şühelinin alkollü bir şekilde kasıtlı olarak tafiğe çıkarak başkalarının hayat, sağlık ve mal varlığ*ına tehliye oluşturacak şekilde araç kullanarak üzerinie atılı suçu işlediği toplanan delilerden anlaşılmakta"
hem alkollü hem ehliyetsiz böyle birinin kardeşimin,babamın , annemin dolaştığı sokaklarda 1 saniye bile durmasını istemem. amas en cezaları ödedim diyorsn hocam o anda orda polise falan verdiysen kazıklanmış olmayasın:S
-----------------------------Polis değil jandarma.. O anda vermedim tabiki..Hastaneye kaldırmışlar, kendimde dğeildim..Kaldı ki ben alkollü değildim.Orası işin çetrefilli kısmı.Hatta bu konuda tahribatta konu bile açmıştım.O uzun ben alkolü kabul ettim ve gerekli cezaları ödedim kardeşim.Hata ettik cezamızı sonuna kadar çektik.Hala hergün doktara gidiyorum, yüzümde kalıcı izler var.. Dişlerim döküldü daha ne olsun brader ? 1 milyardan fazla caza, 400 lira motor mastrafı,800 lira doktor (dahasıda gelecek)..Çekdiğim acıları hesaba katmıyorum bile. Çekmişmiyim cazamı ?
-
Ödediğini söylediğin cezalar, trafik cezaları.Sana sulh cezada dava açılmış,hapis istemiyle yargılanacaksın,hem de taksirle olan 180'den değil, kasti olan 179'dan.Kusura bakma rahatlatamadım.
-
karatahta bunu yazdı:
Ödediğini söylediğin cezalar, trafik cezaları.Sana sulh cezada dava açılmış,hapis istemiyle yargılanacaksın,hem de taksirle olan 180'den değil, kasti olan 179'dan.Kusura bakma rahatlatamadım.
-----------------------------Hocam biraz daha açabilirmsin ? Ne yapmam gerekli ? Sonu nereye gidebilir bu işin ? tşkler..