KBRN Tehlikesi Alarmı
-
KBRN: Kimyasal biyolojik radyolojik nükleer. Liseye başladığım yıllarda bu tehlikelerle ilgili çeşitli alarmların varlığından ve tehlike anında bu alarmların çalacağından bahsedilmişti. Mesela nükleer alarmı: http://www.youtube.com/watch?v=HHLERpO4HuI
Ben daha önce hiç bu alarmların çaldığına tanıklık etmedim. Olası bir faciada bu alarmları herkes işitebilir mi? Yayınları nerelerden yaparlar? Şehirlerde bu tip durumlar için sığınaklar mevcut mudur?
-
Türkiye, şehirler ve sığınak !...
-
Askeri ve stratejik olarak önemli olan bölge ve yapılar haricinde duyulabileceğini sanmıyorum.
-
Hava sireni diyorlar bunlara. Havayla ötüyor. 10 Kasım'da çalıyorlar genelde.
Ek Olarak götümüze nükleer bombayı atsa atsa Ruslar atar onlarında büzükleri yemez. Zira ilk yağmurda kendi topraklarına radyasyon yağmuru yağar.
mkyb tarafından 11/Eyl/14 03:16 tarihinde düzenlenmiştir -
İstanbulda metrolara sığınabilirsiniz, tabi ki önceden hazırlanmış bir çantanız olmalı. Gaz maskesi, radyasyon ölçüm cihazı, küp şeker, margarin, hazır çorba, iyotlu tuz, su arıtma cihazı (elle çevirmeli) fener (dinamolu) fener (pilli), ispirto veya jel ocağı, antibiyotik vs vs...
RETRET tarafından 11/Eyl/14 10:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Mustafa bunu yazdı
Hava sireni diyorlar bunlara. Havayla ötüyor. 10 Kasım'da çalıyorlar genelde.
Ek Olarak götümüze nükleer bombayı atsa atsa Ruslar atar onlarında büzükleri yemez. Zira ilk yağmurda kendi topraklarına radyasyon yağmuru yağar.
Vallahi hocam bi dünya distopik film, dizi vs izleyince insan her an bir yerlerden nükleer bomba falan yağacakmış gibi hissediyor.
RETRET bunu yazdıİstanbulda metrolara sığınabilirsiniz, tabi ki önceden hazırlanmış bir çantanız olmalı. Gaz maskesi, radyasyon ölçüm cihazı, küp şeker, margarin, hazır çorba, iyotlu tuz, su arıtma cihazı (elle çevirmeli) fener (dinamolu) fener (pilli), ispirto veya jel ocağı, antibiyotik vs vs...
Hocam hepsini anladım da küp şeker ne işimize yaricak ki?
-
bir gece sitenin çardağında çekirdek çitlerken siteden tanıdık bi abimiz bu konuyla ilgili birşey anlatmıştı. etrafınızda dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama olası afet durumunda toplanma yeri diye belirten tabelalar. herneyse mahalle mahalle sanırım atanmış o engamede yol göstercek bi eleman atıyolarmış. ben onlardanım demişti. bu adamların arada toplantıları oluyomuş eğitim alıyolarmış. ne kadar doğrudur bilmiyorum adam içiçi bi tipti ve kafasıda hafif çakırdı. belki de maytap geçti bizimle bileymiycem.
-
şekersiz çay mi içilir allasen.. hocam enerji için şeker, az yer kaplayıp çok enerji veriyo
-
Aslında istanbulda belli noktalarda afet durumlarında kullanmak üzere konteyner ler yerleştirildi. İçinde gıda ve tıbbi malzeme var. NE yazık ki çoğunu soymuşlar ama benim gördüğüm sağlam birkaç tane var :D
Retret in dediği gibi metro gibi yerin oldukça altında olan yerler zaten sığınak olarak belirlenmiştir ama gidip marmaraya sığınmayın su basma tehlikesi var.
Ayrıca dünyadaki afet olarak kabul edebileceğimiz olanları şuradan takip edebilirsiniz:
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php
-
Türk insanının bu tip felaketlere bakış açısı;
kaç kaç kaç radyasyon geliyor yüksek bi yerlere çık :)
-
90lı yıllardaydı kurban bayramıydı bahçede mangal yakarken yağmur başladı ve inanılmaz bi yağmurdu ömrü hayatımda görmediğim kadar neyse 5-10 dk falan devam ettikten sonra sirenler çalmaya başladı aynı 10 kasımdaki gibi doğal afet sırasında çalınan sirenmiş ama nerden geldi o ses orasını bilmiyorum yani