Kedi Maması Bağışı Kabul Edilir
-
Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------olm çok şirinmiş lan kedi param olsa alayını basardım 1den1 oynardım bu kediye yeminle. sen best model of pisi falan varsa koy bu kediyi ortaya banko zengin olursun hacı :|
-----------------------------:D bir de düşün bu sokaktaydı. kime göstersem diyor ki bu kesin cins bi kedi. belki de kedisi yavrulayan bi vatandaş yavruyu sokağa attı bilmiyorum. çöp konteynırının dibinde duruyordu öyle. yağmura vurmak üzere olan bi havada. ilk önce ben de alamam diye düşündüm, geçip gitmek istedim. sonra yukarıda bahsettiğim kız aldı. o da 1 gün bakabildi. o günden sonra da savunmasız haliyle tekrar sokağa bırakamadım.
tekrar belirteyim, para yardımı değil mama yardımı bekliyorum. bilhassa ıslak mama. çünkü kuru mamalar nispeten daha ucuz olmasına rağmen sağlıklı olması için ara ara ıslak mama da yemesi gerekiyor ve 2 günlük ıslak mama yaklaşık 1 haftalık kuru mama fiyatına denk geldiğinden alamıyorum. bu hayvanı besleyeyim diye sigarayı bile azaltmak zorunda kaldım :D
-
Ya minicik kediyi besleyemiorsan nası hayatta kalıyorsun anlamadım =)
süt, yumurta fln herseyi yer o mama almaya gerek yok
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Ya minicik kediyi besleyemiorsan nası hayatta kalıyorsun anlamadım =)
süt, yumurta fln herseyi yer o mama almaya gerek yok
-----------------------------besliyom hocam da sıkıntı çekiyorum :D
birgün bu tarafa yolun düşerse öğrenci evime misafir edeyim gör nasıl hayatta kalıyoruz :D
Kedi'nin 1 hafta sadece yumurta yediğini bilirim (tabi benim de)
duygu sömürüsü yapmak istemiyorum, konu başlıktaki gibi.
-
yannis hatirlamiosam her sutu icmiorlar. parazit yapiyodu midelerinde. suyla karistirman lazimdi galiba yamuluyoda olabilirim. ve her yiyecegi verme yerler ama zararli olduklarini bilmeden yerler. ben cips atiodum onu bile yiyodu kedi.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------yannis hatirlamiosam her sutu icmiorlar. parazit yapiyodu midelerinde. suyla karistirman lazimdi galiba yamuluyoda olabilirim. ve her yiyecegi verme yerler ama zararli olduklarini bilmeden yerler. ben cips atiodum onu bile yiyodu kedi.
-----------------------------süt her açıdan sıkıntılı oluyor. tabi herşeyden önce sütü ben zor alıyorum o ayrı tabi :D süt verdiğin zaman tuvaletini yaptığında çıkan kokudan evde duramıyorsun ve çok daha fazla sayıda yapıyorlar. onun için tadımlık vermek lazım verdiğinde de.
-
Yardımcı olamayacağım fakat ben de çok kedi besledim zor zamanlarda şunları yapabilirsin;
- inşaatlerin çevrelerinde gez bir poşetle poşete harç kumu doldur kaç. Ucuzundan plastik kalın delikli kepçe bul onunla kumu ele 2 günde 1 kum 1 hafta gider. Daha sonra azar azar ilave ede ede gidersin.
- Süt ve yumurta yemesinde bir sakınca yok yıllarca kedilerimin kuru mamaya hasret kaldığını bilirim. Sadece kaplarında unutup gidersen katılaşıyor kediler de bir daha yememeye başlıyor tazeleyeceksin sürekli.
- Hazır çorba yapıp yiyorsundur illaki. Çorba ver kediye. İçine ekmek doğrama sevmezler.
- Büyük marketleri gez her hafta. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ucuza satıyorlar.. Ya da bim migros gibi yerlerde ucuz kokteyl sosis veya kıyma dönerler satılıyor 2 3 liraya onlardan topla her hafta kediyi ödüllendir fakirliğine katlandığı için.
- Tüyleri çok dökülecek kedi bunalıma girecek bitane kedi tarağı bulmanda fayda var. Mümkünse kumunu da balkon varsa balkona at ya da tuvalete koy ve o tuvaleti kullanma. Ben kediyi klozete alıştırmıştım kum sorununu halletmiştik sen de yapabiliyorsan öğretmeye çalış.
-
gözleri shrekdeki çizmeli kedi gibi koca koca :D
-
konuyu baltalamak gibi olmasın ama evde hayvan besleme işine herzaman karşı çıkmışımdır madem bakamıyorsun hayvana daha iyi bakabilecek birine ver hem sen kurtulmuş olursun hemde kediyi sürekli yumurta yemekten kurtarırsın.daha sağlıklı olur kanımca..
-
systemexp bunu yazdı:
-----------------------------konuyu baltalamak gibi olmasın ama evde hayvan besleme işine herzaman karşı çıkmışımdır madem bakamıyorsun hayvana daha iyi bakabilecek birine ver hem sen kurtulmuş olursun hemde kediyi sürekli yumurta yemekten kurtarırsın.daha sağlıklı olur kanımca..
-----------------------------bekara karı boşamak kolay hocam :D
zaten kediyi alma hikayemi de yazdım. öyle hadi besleyeyim renk olsun diye almadım.
ama herkese tavsiye ederim. çok güzel ve farklı bi duygu.
bu arada duygu sömürüsü yapmadığımı da tekrar belirteyim. tahribat ailesiyle birşey paylaşıyorum. hepimizin yaptığı gibi.
-
bizim sokakta bisürü kedi var hiçbirinide mama yerken görmedim :)
yemeklerin artıklarını atmasak bi dünya daha doyar kanımca.. :)
doymasada aç kalmaz yani.